directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 25 de novembre de 2009 05:00 h

Llei d’economia insostenible

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix






En un acte molt a l’americana, el líder socialista Rodríguez Zapatero ha anunciat la llei estrella del seu mandat: la llei de l’economia sostenible, la llei que ha de servir per superar la crisi econòmica a l’Estat espanyol, una de les pitjors d’Europa. Una crisi que, com en altres ocasions, afecta molt especialment als catalans que ho patim més que ningú.

Catalunya, les Illes i el País Valencià, aportadores netes a la solidaritat espanyola que paguen molt car l’espoli que pateixen. Aquesta proposta de Zapatero va camí de convertir-se en un nou parany per a les economies més emprenedores. La llei vol ser una sortida per la porta del darrere per a tota la cultura del subsidi ja que, mitjançant aquesta llei, el govern espanyol vol fomentar la competència deslleial d’algunes CCAA respecte a les CCAA més emprenedores.

Pels catalans la llei té un altre nom, 'llei de l’economia insostenible' perquè pretén assimilar tots els territoris per la via de la subsidi fent que, un cop més, l'espoli fiscal que patim -o la falsa solidaritat que diuen alguns- serveixi per fer menys competitiva l’economia catalana o més ben dit per fomentar la competència deslleial.

Com és possible que el mateix govern que retalla dràsticament la recerca i la innovació als pressupostos, sigui creïble quan parla d'una llei de foment de la nova economia i les noves oportunitats? Com es pot ser tan demagog presentant aquesta proposta en un míting polític a l'estil 'Bollywood' en plena crisi econòmica?

Rodríguez Zapatero ha perdut la credibilitat i, a la desesperada, vol vendre’ns una nova recepta per intentar salvar els seus, a costa d’enfonsar-nos. Després d’incomplir el temps previst en l’Estatut per al finançament, ara ens porta a una mort lenta per la via de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol i a la ruïna per la via de l’economia insostenible.

O baixem del tren dels ineptes, o acabarem convertir-nos en uns ximples útils al servei de qui governi l'Estat espanyol sigui quin sigui el seu color polític. Ha arribat l'hora de deixar de mantenir governs al servei d’Espanya i contra Catalunya. Si cal ser solidaris, cal que siguem nosaltres mateixos qui administrem la nostra solidaritat, el nostre esforç i el nostre talent. No podem deixar el més temps el destí dels nostres ciutadans en mans d’especuladors i prestidigitadors.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Anseso fletxa Esplugues
26 de novembre de 2009, 20.20 h



Peró......¿es que algú encara creu en el que diu el president del govern més mentider que ha tingut la "democrácia"?. Tot el que fá el seu govern és un seguit de despropósits, xapuces y "sálvese quien pueda".



Aquest home té clar que tot el que fá el seu govern és el que cal (encara que no sapiguen qué fer la majoria de vegades).



Puc afeigir que és un pésim actor i que se l´hi veu el llautó cada cop que parla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de novembre de 2009, 19.37 h

Què té la gimnasia amb la magnèsia? entenc que directe.cat sigui un mitjà de caire nacionalista però també pot fer l'esforç periodístic d'apropar-se a la realitat d'una forma més objectiva. Jo vull saber si la nova Llei ens aporta més sostenibilitat i la vostra editorial no em diu res de res al respecte. Ni parla de medi ambient, ni parla d'energia, ni de canvi climàtic, ni tan sols d'atur. Si només heu de fer pamflets canvieu el nom i posseu per exemple: delaceba.cat S'ajustarà mé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de novembre de 2009, 17.45 h

Prou ja de " CHAPUZAS " Inutils. Prou d´enganyar a tota la masa de gent que viu a Espanya. VOT DE CENSURA ja de una vegada per totes (Faré una pagina se soport per la caiguda del ZAPATERO al Facebook)La situació es ja insostenible i ell vá treiént solucions que son autentics " CAVALLS de TROYA " PROU D´ENGANYAR AL ESFORÇAT CATALA QUE CREU QUE NO EnS RETALLARAN L´ESTATUT. PROU JA DE TANTA MENTIDA el PSOE es una autentic partit del mal de cap, que no defensa al treballador en cap moment, d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Bigues i Riells
25 de novembre de 2009, 17.24 h

Estaria be que els mitjans públics, com aquest, es fessin més resso i prenguessin posicions clares com aquesta editorial, pel que respecta a la situació que vivim, i que viuen els pobres espanyols.

Catalunya independent, i que a traves d'europa, si s'escau i es controla la despesa, puguem ajudar l'únic país del tercer mon que està a la unió europea: Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Badalona
25 de novembre de 2009, 12.17 h

Una editorial que ens parla de la llei estrela de Zapatero, totalment d'acord, de la manera que es el Zapatero, podem seguir escaldats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.