directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 16 de gener de 2012 05:00 h

Ja no ens alimenten les molles. Ara volem el pa sencer

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix






Vostra raó es va desfent, la nostra és força creixent”. Les paraules del malaguanyat cantautor d’Alcoi, Ovidi Montllor, són avui més vigents que mai i són de lectura obligatòria i preventiva per l'anunciada visita del President Mas a la Moncloa per ser rebut pel President Rajoy.

Rodríguez Zapatero va deixar sobre la taula multitud de carpetes sense tancar, sobretot en l’aspecte econòmic. El govern espanyol deu a Catalunya 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera i els 1.450 milions del fons de competitivitat, i aquesta nefasta actitud del PSOE posa en safata de plata una suposada actitud benefactora del PP. Qualsevol decisió serà millor, però a la vegada això no hauria  de ser  un motiu per pactar unes engrunes que ja són nostres.

La vella tàctica d’escanyar-te i posar-te contra les cordes per tal que acabis acceptant les molles de les que parla el poeta ja no ens serveix, i seria un greu error caure en mans d’un Partit Popular que mai posarà Catalunya al seu capdavant. Un partit que ha posat al capdavant de la seva victòria els atacs a la cultura, a la llengua i que va fer tot el possible per rebentar l’Estatut - cosa que va aconseguir -, no pot ser el nostre salvador.

Cal anar a Madrid a exigir que, d’entrada, paguin el que ens deuen i sobretot a exigir el pacte fiscal compromès per CiU a la seva campanya electoral. Tan sols una actitud de fermesa i d’exigència, amb tot un poble al darrera pot fer possible reduir d’una vegada per totes l’espoli que patim.

No valen excuses en el sentit que el Govern necessita suports per aprovar el pressupost. ERC i fins i tot el PSC han ofert suport per evitar deixar Mas ens mans de Sánchez Camacho, i sels republicans també han fet una proposta clara per caminar junts cap al pacte fiscal.

El President Mas té l’obligació d’anar a Madrid amb tota la fermesa. No tenim molt més temps per aguantar la crisi que ens afecta i tan sols un model de finançament que eviti l’espoli ens permetrà sortir endavant. 'Ara ens toca el pa sencer.'


Tot explota bé pel cap o per la pota
Ja no ens alimenten molles,
ja volem el pa sencer.
Vostra raó es va desfent,
la nostra esforça, creixent.
Les molles volen al vent,
diuen: “si no et donen, pren”.
No és de lladres dir amén,
quan la suor del que fem,
no l’eixuga el que rebem.
Mullem d’or al qui ens la pren.
És qüestió de saber clar
fins quan hem de treballar
per al sou que ens fan guanyar
per al sou que ens fan guanyar.
Llavors ja podrem jutjar
el que vol dir explotar.
Conscients de l’explotació,
no hi haurà més solució
que aprofitar l’ocasió
i, allò que es diu amb passió,
fer valer la nostra raó.
Perquè... ja no ens alimenten molles,
ja volem el pa sencer.
Vostra raó es va desfent,
la nostra és força, creixent.
Les molles volen al vent,
les molles volen al vent,
les molles volen al vent.

Ovidi Montllor



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Lluís fletxa solsona
16 de gener de 2012, 09.40 h

algú es pensava que ciu, com sempre ha fet al llarg de tota la seva historia no miraria només per els seus interessos i aniria de la ma del PP.
la gent que son sobiranistes o independentistes que continuïn votant a ciu que pensin be el que fan,
ciu per voluntat pròpia mai deixara de abaixar el cap davant d'espanya, només una força política que pensi que Catalunya ha d'esser independent per acabar amb l'espoli fiscal, amb la persecució de l'identitat catalana, amb l'intent d'espanya des... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de gener de 2012, 08.49 h

A Madrid no cal anar-hi a fer res. Necessita més proves el govern del nostre país per presentar-se al Parlament i declarar la independència? I la feinada a nivell internacional, quan es començarà a visualitzar? I la tributació única a la hisenda catalana, quan ens la proposaran? Cal acabar amb aquest anar a buscar les molles a Madrid; allà no hi hem perdut res. Fixeu-vos ara les maniobres per fusionar la Caixa i Bankia; fins quan aguantarem. Catalans, mentre seguim amb Espanya no hi ten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.