directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Divendres, 20 de gener de 2012 05:00 h

Pa Negre: ni Oscar, ni Nobel, ni Copa del Món

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant carregant


Comparteix






Que la pel·lícula catalana Pa Negre hagi quedat fora de la cursa pels Oscars és la demostració palpable que sense estat propi els catalans i les catalanes estem condemnats a un paper residual, i sobretot a deixar pel camí molt de talent.

Ningú discuteix la qualitat de la pel·lícula, de la mateixa manera que no discutim la qualitat d’escriptors catalans mereixedors del Nobel o d’esportistes considerats els millors en les seves especialitats.

Coneixent com les gasten des de les espanyes,i vista les experiències del joc brut practicat per impedir el reconeixement de les seleccions catalanes o per impedir que l’aeroport del Prat tingui connexions internacionals, no podem dubtar que l’Estat espanyol, quan es tracta de Catalunya, passa o juga en contra.

Si en lloc de Pa Negre, la pel·lícula escollida hagués estat La piel que habito de Pedro Almodovar, l’Estat espanyol hagués gastat una fortuna en promoció i avui seria, segurament,  finalista. Amb  Pa negre, no ha estat el cas.

Espanya demostra un cop més la seva incapacitat d’acceptar la diferència. Ens volen però sense les diferències, no s’han fet seu Pa Negre, ni tampoc la promoció de la llengua catalana,  i juguen a totes per impedir qualsevol èxit que es defineixi  com a català.

En l’àmbit esportiu en tenim el màxim exponent, els esportistes catalans són absorbits com a espanyols, qualsevol intent de triomf en català pateix tota la seva ira, amenaces, retirada de subvencions públiques i tot el que faci falta per impedir triomfar com a català.

Pa Negre, un èxit del cinema català i de la llengua catalana, ha patit sense cap mena de dubte el fet de ser un producte d’un país sense un estat propi. És un exemple més de l’esforç doble que hem de  fer a Catalunya per triomfar, el talent a Catalunya paga doble i tan sols l’obtenció d’un estat propi farà possible lluitar en igualtat de condicions en tots els àmbits. 



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pere fletxa Barcelona
21 de gener de 2012, 20.36 h

#6 tot lo contrari, sense estat propi mai serem iguals


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Enric fletxa Rubí
20 de gener de 2012, 21.13 h

Esteu obsessionats i paranoics (el nacionalisme ennuvola la ment) si a l'Acadèmia no li hagués interessat que una pel-lícula catalana guanyés els Oscar, amb no haver-la seleccionat hagués estat suficient.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
VRG fletxa Barcelona
20 de gener de 2012, 20.27 h

Amics comentaristes, la paranoia la teniu vosaltres. Coincideixo plenament amb les vostres idees pel que fa al populisme, provincianisme o nacionalisme contraproduent, però en aquest cas esteu pixant fora de test. El redactor no diu en cap moment que Pa Negre meresqués ser nominada, ni tampoc que hi hagi hagut cap conspiració espanyola en contra. Llegiu atentament l'editorial, sense afegir-hi coses del vostre subsconscient; no s'hi fa cap afirmació que no sigui certa ni s'hi expressa cap op... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
20 de gener de 2012, 09.23 h

Soc tan independentista com el que més i trobo aquest editorial absolutament lamentable i manipulador, a més de no tenir gaire idea de com funciona el mecanisme de selecció dels Oscars. Els independentistes i la gent que en general estimem Catalunya ja tenim prou motius per lluitar pel nostre país i no cal inventar-se conspiracions inexistents. Si Catalunya fos independent, l'Académia de Hollywood hauria pres exactament la mateixa decisió. O és que potser al redactor del "Directe.cat" no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 de gener de 2012, 09.19 h

#2 És clar que no s'ho creuen. Vivim en un estat centralista i autoritari, tant per Catalunya com per qualsevol... Però, en aquest cas, havia rebut Goya i estava allà. La pel-licula és molt bona. Darrera dels oscars hi ha interessos de tota mena i Catalunya, per bó o dolent no és el melic del món, ni crec que Espanya hi pinti gaiebé res a Hollywood. Menys populismes nacionalistes i més esperit crític. I que consti que jo crec en l'autodeterminació dels pobles, i no només de Cataluny... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Lleida
20 de gener de 2012, 08.46 h

#1 Tu creus que Espanya s ho va creure lo de pa negre, això no es nacionalisme. això és la realitat,


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de gener de 2012, 08.23 h

Patètic i populista. Que Catalunya sigui independent o no, és un tema.... Però és més aviat paranoic i provincià aquesta actitud. M'avergonyeix que feu aquest populisme ridicul. En fi, suposo que és el que te el nacionalisme sigui espanyol o català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.