directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimarts, 10 de juliol de 2007 05:00 h

Desfederem-nos

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
En les darreres setmanes la febre de la rebaixa ha arribat a les entranyes dels partits polítics i la oferta pel votant i pel militant esdevé cada vegada més variada. En poc temps hem vist néixer Reagrupament.Cat i Esquerra Independentista, a ERC; Convenció pel futur, embrió de corrent intern del PSC; Regeneración Democrática als nounats Ciutadans, i Desfederem-nos, recentment sorgit dins l'entorn nacionalista de CDC.

Fer un corrent intern sempre és més senzill que crear un partit, amb la dificultat que suposa partir de zero i aconseguir un mínim ressò mediàtic que et permeti fer arribar el teu missatge a l'electorat. Per altra banda, determinats mitjans de comunicació sempre estan disposats a llençar-se al coll d'algun dirigent polític com si enlloc de periodistes tinguessin treballant a hienes famolenques, amb la qual cosa el ressò mediàtic està més que garantit: filtracions i entrevistes són el recurs més habitual, sempre acompanyat d'una pàgina web que esdevé el punt de trobada entre militants i simpatitzants.
El darrer corrent que s'ha conegut és el que ha sorgit a “la casa comuna”, “al pal de paller”: Desfederem-nos. Aquesta agrupació pretén influir en CDC per forçar la separació amb UDC. Es va donar a conèixer al darrer Consell Nacional convergent i pretén fer una proposta de desfederació de CiU al proper Congrés d'aquest partit.

Cada vegada són més els convergents que veuen Duran com una llosa, com si fos un veí sorollós i pesat amb qui cal compartir escala. Aquesta tibantor s'accentua quan s'acosta un període electoral en què el dirigent d'Unió ha de representar la Federació i tindrà carta blanca per fer i desfer a la Cort madrilenya. La voluntat de CDC de suavitzar les posicions més espanyolistes de Duran són vistes per Unió com una intromissió i una falta de respecte cap al partit catòlic, mentre que ells van donar -diuen- ple suport a Artur Mas i a Xavier Trias en els anteriors comicis.

Segons una enquesta feta pública recentment, per cada sis vots que rep CiU, només un aniria a UDC. Tot plegat són més arguments i dades per discutir si CDC és prou valenta de desprendre's del seu ull de poll, o per contra, és prou forta per renegociar les quotes de poder i amagar al màxim els càrrecs i els posicionaments ideològics d'Unió. A UDC saben que estan en un bon moment per treure el màxim protagonisme davant la imminència de les eleccions, mentre que a CDC el pànic d'alguns dirigents de perdre un 15% de suport pot més que la necessitat de treure's un tumor que mica en mica els va consumint per dins.

Però si durant tants anys la corda no s'ha petat deu ser perquè CDC i UDC no són tan diferents, ja que cap dirigent destacat ha sortit públicament donant suport a la ruptura, sempre s'han utilitzat rumors i falses amenaces. Però potser un diumenge sortint de missa algú canvia d'opinió.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
MArc fletxa bacrelona
10 de juliol de 2007, 18.36 h

Si mai em planteges votar CiU (el balanç presencia PSOE/presencia d'ERC al govern no em convenç gens ni mica) el que més nosa em faria seria la Unió. Esclar que quan me'n recordo del concert a les escoles de l'Opus també m'agafa mal de ventre.

Nota:Les cordes no es peten (ni es llufen). Petar si que poden petar, com tantes altres coses que tampoc no es peten (ni es llufen), per sort!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.