directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 11 de juliol de 2007 05:00 h

La falsa dignitat nacional d'alguns empresaris

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Recentment la classe empresarial catalana ha tornat a posar-se d'acord per demanar un canvi de gestió urgent de l'aeroport del Prat, aquest cop han estat els del cotxe esportiu: GTI-4, grup en el qual formen part la Cambra de Comerç de Barcelona, el Cercle d'Economia, Foment del Treball i RACC. Aquests representants empresarials, recollint l'esperit de l'acte del IESE, han demanat urgentment un canvi de model de gestió per l'aeroport que Barcelona i han exposat en 12 punts com hauria de ser aquesta gestió, segons el seu parer.

El GTI-4 argumenta que la majoria d'estats europeus, fins i tot el francès, funcionen amb sistemes de gestió més descentralitzats que el que actualment explota AENA. Per això demanen la instauració d'un sistema descentralitzat extrapolable a tots els aeroports de l'Estat, que consisteix en la creació d'un organisme format “exclusivament per professionals” que exercirà amb plens poders totes les competències excepte les que la UE reconeix per als estats, com la seguretat o la navegació aèria.

No deixa de ser curiós que, 30 anys després de la transició, se segueixi insistint en fer extensible a totes les comunitats espanyoles el model que es reclama per a Catalunya. Potser és l'única forma de convèncer l'Estat per tal que deixi anar alguna cosa, amb l'únic afany de treure exclusivitat a les concessions que es puguin fer a l'Administració catalana. Però la qüestió de fons és que el missatge dels empresaris no amaga una gran ambició per obtenir àmplies quotes de poder en el pastís aeroportuari del Prat.

Algú podria pensar que darrere l'acte de l'IESE hi ha una fervor de sobirania i de dignitat nacional que ha fet obrir els ulls a la classe empresarial catalana i ha entès que amb Espanya, els Països Catalans mai no s'hi entendran, però en realitat el desig és un altre: la privatització. Potser coincidiran amb els polítics catalans en què cal una millor gestió, en què l'actual situació és un llast per al creixement econòmic del país o en la denúncia d'una actitud imperialista de la política de connexions internacionals per part d'AENA, però malgrat tots els prolegòmens la reivindicació és molt diferent i cal no oblidar-ho.

Durant el boicot contra els productes catalans alguns empresaris van demostrar fins a on són capaços d'arribar per demostrar la seva espanyolitat, arrossegant-se per Madrid suplicant que els perdonin per ser com són, mentre al nostre país tothom els feia costat comprant i consumint més productes catalans que mai, sobretot vins i caves. Més enllà de comptades excepcions, s'ha demostrat que els empresaris encara han de sortir de l'armari i dir en veu alta que la independència és el millor negoci. Trobem a faltar l'independentisme de dretes que defensa el vocal del CGPJ Alfons López Tena.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Medir fletxa Palau
11 de juliol de 2007, 08.48 h

Ja ho deia Pere Calders al seu conte "La societat consumida".
Catalunya n'està farcida d'oncles Oleguer amb anella al nas.
Això si, anella d'or


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.