directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Divendres, 13 de juliol de 2007 05:00 h

La nova mesura de la desgraciada Renfe

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
El descrèdit de Renfe és tan gran que els usuaris han deixat de confiar en aquest servei, que comporta tants maldecaps als ciutadans. És per això que cada gest d'aquesta companyia estatal és vist amb escepticisme i, fins i tot, amb certa mofa.

La primera resposta a les nombroses crítiques de Renfe va ser la de contractar nou personal per orientar els usuaris, els famosos informadors de l'americana vermella. Aquests treballadors, que es dediquen a jugar amb el telèfon mòbil i a llegir revistes, tren amunt i tren avall, són especialistes a no saber res de res quan hi ha una avaria. La majoria d'ells no entén el català i després de molt discutir-t'hi a còpia de gesticulacions, el màxim que et pots endur és un horari -si mai es compleix, no serveix per a res- i un “lo siento señor”. Per tant, ha servit de res contractar tot aquest personal? Com si no hi fossin.

La següent mesura per netejar una mica la imatge de desgràcia descomunal d'aquesta empresa de Foment va ser la de regalar un bitllet nou del mateix trajecte per cada tren que arribi més de 15 minuts tard. Molts lectors us haureu fixat amb la paradeta que hi ha muntada a l'estació de Sants amb aquesta finalitat, però heu de saber que si el tren amb què aneu no és de Rodalies -per exemple, si veniu de Girona amb el Catalunya Express-, no aneu a reclamar res perquè no us donaran ni el bon dia. Els usuaris tampoc no es poden beneficiar d'aquesta mesura si la causa del retard “no és imputable a Renfe”, com per exemple, un suïcidi o qualsevol anomalia que sigui susceptible de ser qualificada com a sabotatge. En conseqüència, són molts els bitllets que la companyia acaba tornant a l'usuari? Doncs 28.000 en un mes, però tenint en compte que més de la meitat d'aquesta xifra es va produir durant el cap de setmana que va descarrilar el famós Euromed, tampoc són tants. I cada dia hi ha retards, més trens o menys, però cada dia n'hi ha.

És per això que aquesta nova mesura que es va fer pública ahir de crear un comitè de clients per “fomentar la participació ciutadana en la millora del servei” és rebuda per tothom com un nou gest de bona voluntat que tindrà tan poc efecte com els altres. En aquest comitè hi prendran part les universitats, els sindicats, la patronal PIMEC i la Cambra de Comerç de Barcelona, i associacions d'usuaris i de veïns, tots ells en representació del clients. Però els clients particulars també podran assistir-hi, en un nombre no superior a quatre i únicament aquells que hagi escollit la pròpia companyia. Tot plegat és tan domesticat, que ens hi juguem un pèsol que en aquestes trobades només es parlarà de futbol -en castellà, és clar.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.