directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 16 de juliol de 2007 05:07 h

La hipocresia de Frankfurt

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
La campanya que alguns mitjans de comunicació, amb seu social a Barcelona, han fet contra la literatura catalana en el marc de la Fira de Frankfurt és una evidència més de la falta de compromís amb el país i de la seva vocació espanyola i espanyolista.

Sobta, això no obstant, que hagi estat la premsa escrita en castellà més propera a CiU la que més s'hagi destacat a desprestigiar els escriptors seleccionats per participar en aquesta Fira, una oportunitat per donar a conèixer la cultura i la llengua catalana al món. Quina lectura cal fer del mitjà monàrquic que amb una mà dóna joc i protagonisme a CiU i amb l'altra pressiona per incloure en la delegació catalana una àmplia representació d'escriptors que escriuen en castellà?

La dreta regionalista rep un tracte de gràcia per part d'aquells mitjans barcelonins i monàrquics que més han combatut un raonament tan lògic com que és literatura catalana aquella que es fa en català. Les complicitats mediàtiques de la federació que lidera Artur Mas són, essencialment, les que provenen d'un regionalisme fet a mida dels interessos de determinats grups empresarials. A canvi de què, per tant, juguen la carta de fer el joc a CiU?

Finalment, malgrat l'ofensiva endegada per aquests sectors, i el trist paper de personatges com Sergi Pàmies, la delegació a Frankfurt ha estat integrada únicament per escriptors en llengua catalana. Perquè aquesta era la literatura convidada a participar en en el certamen i no pas cap altra que, d'altra banda, ja compta amb el beneplàcit i impuls de les grans editorials, d'un mercat de 400 milions de lectors i de l'Estat espanyol, sempre prest a potenciar la llengua oficial en la mateixa mesura que bandeja i arracona el català.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
16 de juliol de 2007, 17.09 h

No he comprat mai La Vanguardia....exceptuant l'oferta de ganivets de cuina que han fet els mesos de maig i juny. I llençava el diari sense llegir.lo, només els afegits del dominical. Per això en dol mes el Pamiès que si mes no, representa un taraná obert i progre ¿ho potser ja no no.....?... no ho se la veritat.
Salutacions,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maria fletxa BCN
16 de juliol de 2007, 12.01 h

Aquest Pàmiés és un miserable. Però a mi encara em sembla pitjor això de La Vanguardia


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
16 de juliol de 2007, 11.17 h

I tant que estat bent trist el paper den Sergi Pàmies en el tema de la Fira de Frankfurt. I es molt llastimós per que es un escriptor en prestigi, i un personatge simpàtic , que cau be a la gent, però que amb actituds com la presa en aquest afer, mes val que es dediqui a fer de col.laborador en el programa esportiu del Jordi Basté.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.