directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 24 de febrer de 2010 05:00 h

Pacte contra la crisi

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Aquest dimecres el Parlament de Catalunya acollirà el debat sobre la crisi on hi haurà, que es farà, així ho volem creure, des de la voluntat de totes les forces polítiques d’arribar a acords. Posant en pràctica el que s’ha anomenat proposta catalana anticrisi. És lloable aquesta actitud de bona part de les forces polítiques de voler aconseguir un gran acord davant el desgavell del govern Zapatero i de l’actitud descaradament partidista del PP, però no podem oblidar que la clau de les mesures anticrisi són a Madrid.

Catalunya aporta a l’Estat espanyol un esforç considerable de solidaritat, una aportació que no gestionem des d’aquí sinó que fa anys que gestiona el govern de torn. La sensació de mala gestió comença a ser evident i preocupant i aquest sentiment desgasta enormement el nostre Govern, independentment del color que tingui.

Les mesures que ja va aprovar, o les noves mesures que s’aprovin aquest dimecres al Parlament ajuden, però resten lluny de les que podria fer o fa un govern amb Estat propi. És en aquest sentit que caldria un ampli acord dels partits catalans per exigir a Madrid, d’entrada, veu i vot en les decisions econòmiques del govern espanyol. Cal un front comú que dibuixi línies clares per a sortir de la crisi. Això vol dir unitat i no fer-se una fotografia amb Zapatero. Unitat vol dir sacrifici dels partits i compromís de votar en la mateixa línia a Catalunya i a Madrid.

Avui les forces polítiques catalanes saben que la millor proposta per sortir de la crisi econòmica seria una veritable unitat per plantar cara de veritat a Espanya en el sentit més democràtic del terme. Cal que els catalans i catalanes puguem decidir sobre la nostra economia perquè la dependència d’Espanya ens arruïna cada dia una mica més. Ja n’hi ha prou de veure com els nostres esforços són dilapidats per un model espanyol antiquat, llunyà, i que cada vegada és més qüestionat.

No podem seguir perdent el temps en discussions partidistes mentre Espanya s’equivoca malbaratant bona part dels nostres recursos. Ara és l’hora d’una resposta de fermesa i d’unitat, aquí i a Madrid. Ara cal pactar un full de ruta on el dret a decidir marqui el nostre camí a seguir. Continuar esperant respostes positives de l’Estat espanyol és avui una quimera. Són molts els que volen viure millor i ser, millor que súbdits, bons veïns.





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ecs ERC fletxa Llançà
25 de febrer de 2010, 12.59 h

Ai Artur, que t'oblides del Puigcercós. Aquest millor a l'exili, perquè a la presó amb el Vendrelleti es farien els amos i viurien molt bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Artur ObaMAS fletxa Barcelona
25 de febrer de 2010, 12.36 h

Tot el que dieu es veritat...però i trobo a faltar una referència explicita a demanar PRESÓ INCONDICIONAL amb resultat d'un judici públic per a demanar per part del FISCAL General de Catalunya, CADENA PERPETUA per ALTA traïció al poble de Catalunya als senyors MONTILLA i MAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 de febrer de 2010, 10.10 h

No cal afegir-hi res més:

http://www.catalunyaoberta.cat/index.php/continguts/view/opinio/3856


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan2 fletxa vilassar
24 de febrer de 2010, 16.32 h

el més sensat és començar a reduir despeses incessaries com la propaganda insitucional i per incrementar els ingressos jo proposso legalitzar la droga i la prostitució que apart d'aportar diners significaria reduir despesa en policia/justicia/presons/duanes.

jo també penso que la culpa la tenen els bancs però també els polítics que es passen tot el dia fent lleis i són els que tenen que regular el sector bancari i es evident que no han fet els deures o potser ja els hi anava bé veient... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
YuriBCN fletxa Gràcia
24 de febrer de 2010, 08.47 h

A més dels "financers, banquers i tot allò relacionat amb el capital especulatiu", també han d'assumir certa responsabilitat tots aquells que varen hipotecar-se, varen demanar crèdits i varen carregar les targetes més enllà de les seves capacitats financeres. El deute privat és un dels factors que fa coixa la nostra economia, amb una proporció d'estalvi entre les més minses d'entre els països europeus.
Evidentment, tota la culpa no la té el pobre desgraciat que es creia tot el que li ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Matilde fletxa Mollerussa
24 de febrer de 2010, 08.13 h

La crisi l'han originat els mercats financers, els banquers i tot allò relacionat amb el capital especulatiu. La lògica seria que fossin aquests qui paguessin les conseqüències i no pas la classe treballadora amb les retallades dels seus drets socials. Ciu, i la dreta econòmica en general (on hi figuren destacats membres del corrent "catalanista" del Psc) l'únic que vol és continuar vetllant pels interessos de les classes de renda alta.
El pacte contra la crisi ha de ser un pacte que pos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.