directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 13:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 3 de març de 2010 05:00 h

No perdem més el temps

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Després de molt de temps sense ni tant sols reconèixer la crisi, el Govern espanyol ha presentat un document de mesures per donar impuls a l’economia i reduir els efectes d’una de les crisis més greus dels darrers anys. El document ha generat tota mena de reaccions, uns proclamant-se'n autors intel·lectuals i d'altres dient que les propostes es quedaran curtes i que arriben molt tard.

El Govern de Rodríguez Zapatero ha donat motius per la desconfiança, i algunes propostes segueixen semblant més cops de titulars que no mesures reals i efectives, tal com assegurava el conseller Huguet com a portaveu del Govern de la Generalitat. Ja no podem perdre més el temps, calen mesures ràpides i eficaces, amb calendari concret i efectivitat de curt termini. Després de perdre tant temps divagant, cada dia que es perdi es pagarà molt car, sobretot per les classes treballadores i les petites i mitjanes empreses tan esteses a Catalunya.

Si el Govern espanyol ha anunciat que les administracions pagaran a 30 dies i les grans empreses a 60, cal posar fil a l’agulla d’una manera efectiva i amb calendari: Caldrà millorar el finançament de les administracions locals? Caldrà complir amb el model de finançament de les autonomies? Caldrà regular per llei els pagaments de les grans empreses per tal que no evitin aquestes mesures?

Si Zapatero diu que posarà a disposició de la petita i mitjana empresa crèdits ICO d’una manera efectiva, caldrà establir quines xifres es necessiten per posar-ho a la pràctica i evitar que les pimes quedin escanyades per la manca de col·laboració de bona part del sistema financer.

I per resoldre la crisi sobretot cal que els partits polítics aturin qualsevol intent de monopolitzar solucions. Cal tancar un acord el més ràpidament possible i evitar més declaracions i discussions sense sentit. La manca d'eficàcia de Zapatero està provocant situacions complicades i la ciutadania exigeix solucions, no pot ser que la crisi sempre l’acabin pagant els mateixos.

Per últim, és molt important i necessari que la classe política catalana actuï amb contundència i unitat, que pensi en el país i en la seva gent i exigeixi a Madrid acords pràctics i no simplement titulars.





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
4 de març de 2010, 22.07 h

Totalment d'acord, cal no perdre més temps, desfem-nos de l'estat espanyol ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Corcó fletxa L'Hospitalet / Barcelona
4 de març de 2010, 18.00 h

Vicenç,
no siguis tanoca, ni demagog. Escampar aquest discurs entre la gent indepe només fa que fomentar l'abstenció o disgregar el vot. Vés a predicar a les files espanyolistes el desànim i la rancúnia. Però que no ho veus!?

Collons borinot, cada dia som més els indepes. Però t'asseguro que encara ens queda molt. Tu vius a Sentmenat. I quants habitants sou allí? A l'Hospitalt, on visc ara encara que sóc de Barcelona, t'asseguro que encara queda molta feina per fer i som 100 sentmena... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de març de 2010, 15.57 h

No perdem el temps amb els polítics actuals!

Si de veritat no vols crisi, vota qui vulgui que siguem el quart estat de l'UE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Laia fletxa Calella
3 de març de 2010, 14.30 h

Totalment d'acord, cal no perdre més temps, ara el temps és or per sortir de la crisi


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.