directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 17 de març de 2010 05:00 h

Abans italiana que catalana

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Abans alemanya, espanyola o madrilenya, tot menys catalana. Aquesta és la veritable voluntat dels dirigents espanyols, tal i com es va fer palès amb l'intent de convertir Endesa en una empresa catalana i tal i com passa cada dia a l’hora de decidir sobre el nostre país ja sigui sobre l'Estatut, els aeroports, el finançament, la invasió de competències amb el FROB que anul·lar el model català de caixes d’estalvi, i podríem seguir fins a l’infinit.

Aquest és el veritable debat que toca fer, qui ha de decidir sobre nosaltres i la nostra societat? Tota la capacitat de decisió que depèn de l'Estat espanyol ens perjudica, els fets ens donen la raó. El retard de les inversions ha provocat menys capacitat de resposta davant l’impacte de les nevades d’aquests dies. Tan sols cal comprovar l’estat infrahumà del desdoblament de la N-II, amb les obres aturades i sense data d’execució per veure què ens ha costat i ens costa cada dia dependre d'Espanya, per veure que la situació actual és inviable com a país.

Retardar o amagar aquest debat ens perjudica i s’acabarà emportant per davant la classe política catalana. Avui serà el president Montilla, però demà seran també Mas, Puigcercós, Camacho o Herrera. Avui la dependència d’Espanya ens dificulta la sortida de la crisi, ja sigui econòmica o provocada per condicions meteorològiques.

Aquests dies s’ha parlat de la reacció dels ajuntaments gironins i el manifest aprovat per la seva immensa majoria. Sens dubte ha estat una bona reacció, sobretot tenint en compte la manca de resposta de les administracions superiors. Tot i això, l’heu llegit? El manifest exigeix mesures, però no afronta amb claredat el problema i la seva solució, que passa per la capacitat de decidir del nostre poble. Cal ser molt més ambiciosos. Que no torni a passar com amb l'editorial conjunt dels dotze diaris catalans sobre la constitucionalitat de l'Estatut. Què ha aconseguit? Que ara no parlem de la sentència? El problema segueix existint, no tenim Estatut, ni capacitat de decisió.

Volem no tornar a patir una situació com la d'aquests dies. Volem poder decidir sobre els nostres diners, les nostres empreses i les nostres infraestructures. Segurament si Endesa hagués recuperat part de la seva catalanitat, tot seria molt més fàcil. Per aquest motiu a l'Estat espanyol van voler i van poder decidir que Endesa, abans fos italiana que catalana. Volem decidir, si cal per equivocar-nos, però segur que faríem la vida més feliç als nostres ciutadans i ciutadanes.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
PEP fletxa BADALONA
18 de març de 2010, 22.11 h

ESTEU SEGURS QUE GAS NATURAL/LA CAIXA, ES CATALANA?????

PENSEU QUE LA CAIXA PATROCINA "LA ROJA". PENSEU, SI US PLAU, PENSEU.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
anna fletxa barna.
18 de març de 2010, 21.38 h

nº 10 Carles, i que importa que ciu estigues a l'oposició el 2005 per fer els seus " intringulis" a madrizzz. Ttambé era a l'oposició quan la negociació del estatut, i bé que va anar a la moncloa a negociar l'Estatut de Catalunya, i convertir-lo en un estatutet de comunidad autonoma. Per tant les dates no importen, el que importa es que els negocis es fan sempre a madrizzz, i ciu ho sap molt bé. Mira en Roca al consell d'administració d'endesa, els milions que es reparteixen a los madril... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Carles fletxa Barcelona
18 de març de 2010, 21.13 h

Carles nº7. Menteixes o no tens memòria quan dius que va ser CIU la responsable de no aconseguir la compra d'Endesa per GasNatural. Setembre de 2005, amb govern tripartit a Catalunya i gran influència d'ERC aquí i a Madrid. Aquesta és la data de l'OPA que Gas Natural llença per fer-se amb Endesa, cosa QUE HAGUÉS PROPICIAT UNA ENDESA CATALANA. NO EMBAUQUIS AL PERSONAL. NOMÉS CAL QUE PITGEU AL GOOGLE I US SORTIRÀ LA INFORMACIÓ. FEU FÀSTIC MANIPULANT A LA GENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Carles fletxa Barcelona
18 de març de 2010, 21.10 h

Carles nº6. Menteixes o no tens memòria quan dius que va ser CIU la responsable de no aconseguir la compra d'Endesa per GasNatural. Setembre de 2005, amb govern tripartit a Catalunya i gran influència d'ERC aquí i a Madrid. Aquesta és la data de l'OPA que Gas Natural llença per fer-se amb Endesa, cosa QUE HAGUÉS PROPICIAT UNA ENDESA CATALANA. NO EMBAUQUIS AL PERSONAL. NOMÉS CAL QUE PITGEU AL GOOGLE I US SORTIRÀ LA INFORMACIÓ. FEU FÀSTIC MANIPULANT A LA GENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de març de 2010, 05.40 h

NACIONALITZACIO DE LES EMPRESES PRIVATITZADES i patada al cul als governs que han privatitzat (PP-CiU-PSOE) i els responsables del kaos d´Endesa tenen noms i cognom: UN ÉS MIQUEL ROCA I JUNYENT, DE CIU I MEMBRE DE LA CÚPULA D´ENDESA, DEL SEU CONSELL D´ADMINISTRACIÓ, AQUESTS NO DIMITEIXEN, AQUESTS NOMÉS COBReN MILIONS I MILIONS D´EUROS ROBATS DE LES FACTURES DLS CIUTADANS, DE LES AGRESSIONS AL MEDI AMBIENT I ALS DRETS LABORALS DE LES PERSONES,


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carles fletxa PPCC
18 de març de 2010, 05.33 h

Si FECSA-ENDESA és italiana és perquè el govern Pujol del CIU-PP no ho va impedir. El PP podia haver forçat Endesa perquè Gas Natural es fes amb el control però an"antes alemana o iataliana, que catalana" i a més l´oferta dels italians era millor. Només era una qüestió de preu. FECSA seria catalana si CIU no hagués permés a ENDESA comprar-la a canvi de?. Aquesta és la influència de CIUí. Per això cre4c que tots aquells que voteu el que voteu teniu el que us mereixe-ho: un país... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carles fletxa PPCC
17 de març de 2010, 20.12 h

Si ENDESA és italiana és perquè el govern socialista de PSOE-PSC-ERC no ho va impedir. Zapatero podia haver forçat Endesa perquè Gas Natural es fes amb el control. Només era una qüestió de preu. Ara seria catalana. Aquesta és la influència d'E al govern socialista d'aquí i d'allí. Per això cre4c que tots aquells que voteu el que voteu teniu el que us mereixe-ho: un país de segona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
17 de març de 2010, 18.58 h

Es cal ser independents ,si es fan errades seran les nostres erradas si tenim mala gent seran la nostra mala gent si els politics no funcionen els fotrem fora, com arreu, i nacionalitzarem el que calgui SALUT i LLIBERTAT..................


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de març de 2010, 11.29 h

Jo a Endesa no els hi donaré ni cinc, fa uns mesos que aprofitant la liberalització del sector elèctric m'he passat a GasNtaural-Uinión Fenosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert fletxa Tortosa
17 de març de 2010, 10.12 h

Estic ben tranquil... i decebut, desanimat i tot el que vulgueu: si el control de l'electricitat, en lloc de ser italià hagués estat català, el problema hagués estat el mateix: si un dia som independents, cosa que ja dubto molt, els qui portaran el país seran uns polítics com els d'ara o molt semblants per no dir clònics, amb afany de poder i d'apoltronar-se, amb consignes de fidelitat de les seves famílies de sang i polítiques. L'últim que preocupa els polítics catalans és Catalunya... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.