directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Divendres, 19 de març de 2010 05:00 h

L'ase dels cops

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Si el Govern liderat per Pasqual Maragall va ser acusat de disbauxa permanent per les discrepàncies entre els seus socis, el Govern de José Montilla va camí de superar-lo, no tant per les discrepàncies sinó per la manca de lideratge real, causada per la dependència dels socialistes catalans de Madrid. El PSC no serà creïble mentre voti en una direcció a Catalunya i a Madrid en una altra. Aquesta incoherència desgasta molt, i no sempre són els seus màxims responsables qui en pateixen les conseqüències. Mentre els socialistes catalans abaixin el cap davant els seus germans de Madrid, governar amb ells és una operació d'alt risc, sobretot pels independentistes.

Si amb Maragall els republicans van ser criticats per les desavinences internes. Ara, amb Montilla, ICV està assumint aquest paper. La diferència rau en què l'entorn ecosocialista és molt més fidel i, malgrat les errades evidents de gestió per part dels responsables d'Interior i Medi Ambient, ICV ho aguanta millor. El sacrifici d'ERC, primant la cohesió de la societat catalana apostant per un govern d'esquerres a la Generalitat, pot acabar malament pels mateixos republicans. Ni l'obra de govern, que no és menyspreable, pot acabar soterrada per la manca de valentia política del mateix president de la Generalitat.

Aquestes són dues reflexions que prenen forma després de veure l'entrevista de Mònica Terribas al president Montilla. L'entrevista, polèmiques partidistes a banda, va tocar la fibra. Només cal veure les desaforades respostes de l'entorn del PSC, preocupats per les conseqüències d'haver deixat al descobert les mancances del líder socialista, per culpa un cop més de la dependència a Espanya que va demostrar. La dependència orgànica del PSOE deixa al PSC sense capacitat de resposta davant els reptes de la crisi econòmica i social, però sobretot debilita a ERC, que s'ha convertit en l'ase de tots els cops. Potser injustament, però la situació obliga als republicans a prendre mesures dràstiques.

Les mancances de gestió, i sobretot de reacció, per l'incendi d'Horta de Sant Joan, les nevades, el Tribunal Constitucional espanyol, la crisi econòmica, els incompliments de les inversions de l'Estat espanyol a Catalunya i el lent desenvolupament de l'Estatut, acaben repercutint en els republicans. Segurament s'ha acabat l'hora de l'equidistància, segurament cal establir un full de ruta molt més concret que permeti donar respostes i afrontar amb èxit els reptes que tenim com a país. Primer el país i la seva gent, i per això cal generositat per afrontar la nova i decisiva etapa que s'obre després de les eleccions, siguin al novembre o al juny. Cal posar damunt la taula un pla d'actuació ambiciós per assentar les bases i donar resposta a la creixent exigència del dret a decidir. La formula tripartit o govern d'entesa, és morta en si mateixa. El PSC l'ha matada amb la seva manca de voluntat de separar-se del PSOE, ha preferit el partit, al país. Ni més tripartit, ni sociovergència, la resposta és molt més senzilla, Catalunya.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
25 de març de 2010, 04.32 h

Esquerra Republicana per anar bé i millor el que farà o hauria de fer, al meu modest parer, és sumar tota la gent ecologista, progresista i nacionalista. És a dir, tot el poble llevat del vot de qui cobra per la traïció i el d'un veí meu que és espanyol de mena. Aconseguit això, i garantida la transició pacífica a la Republica Catalana, declarar formalment la Independència. Però el primer és el primer, i el primer és la crisi econòmica i ajudar els catalans que s´ho estan passan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
21 de març de 2010, 23.32 h

La resposta ja ens la coneixem de sobres... i es diu tripartit III. Ho sento, aquest cop enganyareu ja poqueta gent...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Jordi fletxa PPCC
21 de març de 2010, 23.10 h

Joan Laporta = PI, PI = Anti ERC, Joan Laporta = RCat, RCat = Anti ERC, Joan Laporta = Anti ERC. Visca La Terra Lliure I Fora El Tripartit Espanyol De Montilla!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Julià fletxa Catalunya
21 de març de 2010, 22.57 h

Pagaria el que fos per veure la cara d'idiota que se us quedarà quan en Jan encapçali la llista al Parlament i no sé què faria per veureus la cara al dia següent de les eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Pep fletxa Banyoles
21 de març de 2010, 20.52 h

no ho fara, no es tonto.......
ho sento per la bona gent de reagrupament


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
RCAT||*|| fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 20.50 h

Et deus haver tornat boig Pep. Que no has vist el que deia en Jan aquest matí. QUE SI ES PRESENTA HO FARÀ AMB RCAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Pep fletxa Banyoles
21 de març de 2010, 20.47 h

Laporta sap molt bé que Reagrupament és mort, Carretero i els seus boys van eprdre l'oportunitat


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Ernest fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 20.25 h

Hua Hua. Em parteixo la caixa. A Laporta li repugna l'actual ERC que va destrossar els ideals catalans autèntics amb el cainisme del Colom i la Rahola. Ell mateix va recolçar el PI. I d'esquerrosos que fan presient un español anticatalà com el Montilla no en vol saber res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Pep fletxa Banyoles
21 de març de 2010, 19.07 h

Laporta entre ERc i CiU


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Laportista fletxa Barcelona
21 de març de 2010, 15.16 h

Laporta ja s'ha decantat avui a l'assemblea de RCAT. Si es presenta ho farà amb RCAT perquè dividir les forces seria absurd. Ara o mai. Els independentistes tenim l'opció de votar per fi una força inequívocament independentista. I aquest cop no ens embaucaran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.