directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 22 de març de 2010 05:00 h

Qüestió de supervivència

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Volem tenir totes les eines d’un Estat propi o volem seguir depenent d’Espanya? Aquesta és la pregunta i no val una resposta a mitges. El dia a dia ens omple d’exemples dels avantatges o desavantatges de cada cas, i és hora de decidir què volem.

Aquest dilluns Mònica Terribas entrevista a TV3 al president del govern espanyol. La pregunta és, què pebrots dirà Rodríguez Zapatero? Després de no complir els seus compromisos amb Catalunya, amb l’Estatut mort i liquidat al Tribunal Constitucional espanyol, de trair al mateix president Montilla i al PSC abusant de la seva condició de partit germà, el president espanyol ha perdut tota credibilitat, i amb ell Espanya ha deixat de ser creïble pels catalans.

Un diari gens sospitós de ser independentista titulava aquest dissabte, ZP reparteix milions a Andalusia per salvar el PSOE en referència a la liquidació del deute històric, a les ajudes per a les inundacions i a fer més fàcil el cobrament del PER; i ho feia en contrapartida a la situació catalana. El que és fàcil pels altres, és difícil o impossible per a nosaltres, els catalans. Llàstima que aquest titular, que signaria qualsevol independentista, no vagi acompanyat d’una clara voluntat de liderar la premsa en clau clarament catalana.

El candidat del PSC a les properes eleccions, José Montilla es va reunir aquest dissabte amb 3.000 jubilats en un acte de campanya electoral. El problema és que no els hi va dir la veritat del tot, perquè per culpa del maltracte d'Espanya les seves pensions són molt més minses, amb la independència viurien millor i això no és cap mentida.

Ferran Mascarell intenta explicar en un article publicat aquest diumenge perquè el tripartit no ha funcionat. Entre totes les raons que dóna per explicar el fracàs de l’esquerra catalana es deixa la més important: és inviable avançar com a país si no tenim les eines necessàries per dirigir-lo. I tan és qui governi, sense les eines seguirem anant de mal en pitjor.

Per sobreviure, fins i tot per poder-nos equivocar, necessitem la independència. No tenim futur sense la capacitat de decidir i comença a ser hora d’un pacte nacional de supervivència, d’un gran pacte de tots aquells que creguin en menor o major mesura en la necessitat d’avançar en el dret a decidir. No podem perdre un altre cop l’oportunitat en protagonismes estèrils. Que tothom qui vulgui es presenti a les eleccions, però després cal un gran acord per exigir a Espanya allò que volem. Millor propietaris que no rellogats.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
RCAT||*|| fletxa Mataró
23 de març de 2010, 10.28 h

Osti Quim. La teva esquizofrènia s'està agreujant. Ara sí, ara no. En què quedem. El 1.000.000 de votants de CIU són uns botiflers, regionalistes de segona, feixistes, frikis, traïdors, vassalls d'Espanya o pel contrari són nacionalistes que volen la màxima sobirania possible de Catalunya? A RCAT tenim clar que són això últim i per aquest motiu aspirem que una part ens doni suport al novembre. Els que també ens donaran suport majoritàriament sembla que seran els votants d'E aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
marc santi fletxa Cerdanyola
23 de març de 2010, 10.10 h

hola, sóc un friki que vaig de patriota i vaig dient per ahí q sóc ex-votant d'ERC...que guay que sóc oi? Segur que així faig molt per la sobirania d'aquest país....o potser estic a sou de CIU per dir aquestes coses...ai ai...quina colla de frikis tots aquets q voleu donar lliçons de patriotisme criticant esquerra....feu pena



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de març de 2010, 10.00 h

Cert, fer fora el tripartit ja no només és un deure patriòtic, com diu l'editorial, ha esdevingut una quastió de supervivencia tant nacional com econòmica, moral i ètica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
23 de març de 2010, 09.03 h

Els que teniu un veritable problema sou els ultraconvergents i unionistes si encara us penseu que els regionalistes de segona sou o són nacionalistes catalans o sobiranistes. Si amb 25 anys de govern de Ciu amb totes les seves majories i majories absolutes haguessin estat nacionalistes catalans o sobiranistes de debò ara no seriem on som i no us feu il·lusions. A efectes pràctics Ciu, Psc-psoe i pp són la mateixa merda amb diferent pudor i en el fons el seu programa és més del mateix la v... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
23 de març de 2010, 00.16 h

Felicitats Quim, ja ets capaç de veure grisos, encara que els grisos siguin avorridots. I amb això que et dic no vol dir que escollir el gris sigui una bona opció, eh? és només que la realitat té moltes gradacions, i reconèixer-ho no et fa ser menys... blanc?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Julià fletxa Barcelona
22 de març de 2010, 09.58 h

Home Quim ja matisses una mica distingint entre CIU i PP. És tot un avenç si tenim en compte tot el que has dit en els darrers temps. Tot és començar, però no sé si hi seràs a temps pel novembre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
22 de març de 2010, 08.27 h

Catalunya serà Lliure o no serà. Senzillament o tens estat propi o tens el d´altri que et va a la contra en tot i només tenim una sortida digna i per aconseguir-la cal començar per votar només partits independentistes ja siguin d´esquerres o no; Si ens entossudim en continuar votant Ciu,Psc-Psoe oi pitjor encara pp , estem fent un acte de suïcidi col·lectiu. Obrim els ulls d´una vegada només la unitat dels que volem un estat propi i una Catalunya Lliure ens farà sobreviure a la colon... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.