directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 5 d'abril de 2010 05:00 h

El pla B és la independència

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Veient com funciona el Tribunal Constitucional espanyol no ens queda cap dubte que no té cap credibilitat, el Govern espanyol i el PP fan amb ell el que volen i ja han decidit quan es farà pública la sentència i quin contingut tindrà. Tant de temps perdut, tot plegat per acabar retallant un Estatut que en una nit fosca a la Moncloa, ja van pactar retallar Zapatero i Mas.

El TC espanyol no té cap credibilitat, però qui encara té menys credibilitat són els polítics espanyols, incapaços d’acceptar l’encaix de Catalunya com una realitat nacional pròpia. És precisament perquè són incapaços d’acceptar-ho que mai ens permetran avançar nacionalment: L’Estatut és mort, i porta anys hibernant en un TC que està a punt de liquidar-lo. Davant d’aquest panorama l’únic pla B possible és la creació democràtica d’un Estat propi, l'Estat català que ens permetrà ser ciutadans de primera dins l’Unió Europea.

Ara és l’hora de l’acció i de la dignitat: 'No preguntis que faran els partits catalans davant la retallada de l’Estatut, digués el que vols que facin'. Si la retallada de l’Estatut ha de sotragar el panorama polític català, que el sotrac sigui de màxima intensitat, ja n'hi ha prou de voler salvar Espanya mentre Catalunya s’enfonsa, prou de voler pactar amb una Espanya que no vol reconèixer la diferència. La retallada i mort de l’Estatut és una oportunitat pel nostre país, és la visualització que és possible aconseguir la nostra llibertat. El problema català segueix més viu que mai, ara cal aprofitar-ho amb dignitat.

L’Estatut és mort, i ara és l’hora del dret a decidir. No podem perdre el tren, cal unitat d’acció de tots aquells que volen ser lliures i volen viure en igualtat de condicions, cal un full de ruta clar pel dret a decidir, cal seguir fent pedagogia del dret a decidir, cal seguir animant les onades de les consultes populars sobre la independència i aprofitar la mort de l’Estatut feta pel TC per fer el salt endavant definitiu.

Si volem podem, i tant que podem, sobretot si els nostres dirigents no s’acomoden, sobretot si no s’agenollen davant el poder establert. Molts ciutadans i ciutadanes han demostrat mitjançant la democràcia que volen anar molt més enllà, altres encara no ho han pogut fer. La nostra tasca és convèncer tothom que amb la independència estaríem molt millor, i sobretot fer-los veure que la independència és l’únic pla B possible.






publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
Quim. fletxa PPCC.
6 d'abril de 2010, 20.40 h

#20
Si els feixistes espanyols no tinguessin Ciu se l´haurien d´inventar. Trista realitat, molt trista almenys fins que Catalunya no es curi de la síndrome d´Estocolm. 40 anys de franquisme i 25 de pujolisme han fet molt de mal al nostre país. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
6 d'abril de 2010, 19.24 h

#26 Això és simplement mentida i només cal consultar les hemeroteques. L'amistat entre Pujol i Barrera ho demostra. També és mentida que Mas anés primer a veure Zapatero. Parlem del 2003 i la primera traïció d'ERC fent veure que negociava quan realment ja havia pactat amb el PSC. Al 2006 òbviament amb tots els ponts de diàleg trencats per l'intent de destruir CIU, era gairebé impossible pactar, però si ERC hagués volgut s'hagués fet. I conec alguns dels intermediaris que sempre han... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
ARA, ERC fletxa BERGA
6 d'abril de 2010, 18.58 h

#24 HELENA.....recordar.te que el que primer va fer CiU, es anar a Madrid (Espanya) a trucar a la porta den ZAPATERO (PSOE), abans de arribar a cap mena d'acord amb ERC.
CiU i MAS volien el poder a qualsevol preu i destruir a ERC. Ho van intentar durant la trancisió...amb la NO LEGALITZACIÓ d'ERC al seu moment preferint abans la legalització del PSUC i PCE... ho intentaren durant els governs MAJORITARIS de Pujol, ho intentaren amb el pacte MAS-ZAPATERO per l'Estatut i a canvi d'una poltrona... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Magda fletxa Barcelona
6 d'abril de 2010, 17.54 h

... el Govern espanyol i el PP fan amb ell el que volen i ja han ... [construcció errònia]
... el Govern espanyol i el PP en fan el que volen i ja han ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Helena fletxa Barcelona
6 d'abril de 2010, 17.45 h

#20 La contradicció aparent que planteges és un atzucac fals. És cert que mentre CIU i tot el que l'envolta no es decideixi a anar per totes no ens en sortirem. Però és fals que això no pugui passar. Si per exemple ERC hagués provat de governar amb ells potser hauríem aconseguit que les seves bases i bona part dels seus càrrecs es veiessin amb més coratge per fer-se valer com a sobiranistes en els consells nacuionals, sectorials i comarcals. En conec uns quants i et puc assegurar que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
6 d'abril de 2010, 15.33 h

Tots sabem que el pla B d'Esquerra es mes Montilla...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Guerau fletxa guerausoler@yahoo.com
6 d'abril de 2010, 13.33 h

Els politics catalans actuals s'han cregut la història castellana de la Corona d'Aragó, segons els castellans (ho diuen això perquè els interessa) catalunya no existía, només existia el comtat de barcelona que depenia de Saragossa, Saragossa la gran capital marítima de la corona d'aragó, es clar, ramon Llull, arnau de vilanova, ramon marquet, bernat de vilamarí, tirant lo blanc, la gran companyia catalana d'orient, jaume I la cancelleia, els consolats de mar, etc. tot, tot era saragoss... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
6 d'abril de 2010, 12.49 h

la INDEPENDÈNCIA no es cap PLA. La INDEPENDÈNCIA es EL FINAL per a ser ESTAT LLIURE..!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Olga Martinez fletxa Badalona
6 d'abril de 2010, 12.46 h

Per desgràcia de Catalunya, ni amb pla A ni amb pla B ni amb cap altre que i sigui pel mig Convergència tindrem mai la INDEPENDÈNCIA.
També es ben cert que sense la PLENA IMPLICACIÓ de la dreta catalana que representa Convergència, MAI OBTINDREM la INDEPENDÈNCIA. Es la cruel realitat social catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
joan fletxa Barcelona
6 d'abril de 2010, 12.00 h

B???????????????????????????????????????????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.