directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 25 de juliol de 2007 05:00 h

Quan cau un cable i la capital de Catalunya queda a les fosques

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
L'apagada de Barcelona, el dèficit en el subministrament elèctric, no és una casualitat, ni tan sols un fet excepcional producte d'unes circumstàncies extraordinàries. És la conseqüència directa de l'espoli econòmic que pateix Catalunya i de l'acumulació d'anys i panys d'inversions molt per sota de les necessitats. Exactament el mateix que s'esdevé amb Renfe o amb la xarxa de metro o l'aeroport o tants altres. Catalunya paga el 25% de la factura elèctrica de l'Estat i només rep el 15% dels diners destinats a mantenir la xarxa de distribució. És a dir, el dèficit en el subministrament no és un episodi aïllat sinó la tònica general. L'Estat s'apropia del que genera Catalunya i després retorna en inversions una part molt inferior a les necessitats que es generen. La balança evidencia el tracte que dispensa l'Estat a Catalunya: en xucla totes les energies i hi reverteix una mínima part, la indispensable per no aturar la maquinària que garanteix un subministrament perpetu de rendes. Mentre altres zones de l'Estat milloren ostensiblement, mentre s'aboquen quantitats indecents de diners per modernitzar Madrid, l'Estat castiga sistemàticament Catalunya amb les escorrialles. Els grans benefactors (els catalans) s'empobreixen mentre els beneficiaris s'enriqueixen sense que això, a més, capgiri les polítiques de subsidi que s'han enquistat en determinats territoris de l'Estat. La discriminatòria redistribució de la renda que practica l'Estat no ha servit per desenvolupar les zones més endarrerides d'aquest Estat.

En aquest Estat conviuen ciutadans de primera i de segona. En aquest Estat es potencien monopolis (Endesa) que lluny de millorar el servei generen uns costos addicionals i un perjudici a la ciutadania. Per si no fos suficient, es manté l'equació arbitrària per la que uns paguem i els altres en reben tots els avantatges. Que la caiguda d'un cable deixi la capital de Catalunya, pionera en el subministrament d'energia, a les fosques, és el resultat d'aquesta asfíxia econòmica sostinguda en el temps, pròpia només de règims colonials. El Ministre d'Indústria i Energia, Joan Clos, ha d'assumir-ne les responsabilitats i comprometre les inversions necessàries en els futurs pressupostos per començar a redreçar el rumb modernitzant totes les infraestructures. I el Govern de la Generalitat, per la seva banda, s'ha de posar al capdavant de les reivindicacions dels veïns, per tal que s'indemnitzin tots els danys causats a comerços i particulars.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
26 de juliol de 2007, 18.48 h


Molt bé per a Esteve i Alex!
Estic amb vosaltres! Solament la via de la independència ens pot alliberar de tanta misèria colonitzadora. La història ens ho demostra continuament.
On és la intelectualitat madrilenya que aplaudia en Llac, tot i cantant en català, quan ens insulten i menystenen. Doncs ara, amics meus, s'han fet grans i són aquells mateixos que ara ens injurien i ens menysvaloren, trepitjant les nostres llibertats, i no volen saber res de les publicacions de l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francisco José Freán Cela fletxa Sant Adrià de Besós
25 de juliol de 2007, 20.42 h

Us heu fixat com els de La Vanguardia posen, per exigir responsabilitats, només el nom de Fecsa, com si aquests encara existissin? Es que no volen que el malparit del Pizarro se'ls enfadi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
25 de juliol de 2007, 17.15 h

El cable el va tallar el Carod-Rovira, la subestació del paseig Maragall la va esfondrà el Puigcercós, i l'altre la va incendiar el Vendrell.
CiU, PP, PSC-PSOE no tenen la culpa de res.
Aquests d'Esquerra son un perill i a la que et descuides, igual es carreguen les linies elèctriques o les de RENFE - rodalies, que aquestos son molt dolents i culpables fins i tot de la sequera, que ho se de bona tinta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Àlex fletxa Sant Vicenç dels Horts
25 de juliol de 2007, 11.06 h

Jo fa un temps que he adoptat una estratègia clara cap a la gent que conec. Si ja ets independentista, res a dir. Si no ho ets, cada cop que passen coses com aquestes et culparé a tu personalment com a còmplice de tot el que està passant i el que se'n deriva d'aquest tracte colonial que patim.

Per això als no-independentistes sempre els hi dic quan passen coses així... gràcies a tots vosaltres, amics dependentistes, per la vostra col·laboració a que tot això segueixi com està.

Averg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa Barcelona
25 de juliol de 2007, 10.42 h

El que ha passat a Barcelona no té nom. Som una colònia tal com raja, ens munyeixen com les vaques. I passa el que passa. L'apagada és una més. Però és que és tot. però quin pecat hem comès els catalans per què ens tractin així de malament els espanyols? A vbanda, haurem d'admetre que som mesells i que estem profundament colonitzats i submisos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.