directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 12 d'abril de 2010 05:00 h

Setmana gran

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Després d’un cap de setmana triomfal per a tots els barcelonistes, amb victòria a Madrid inclosa i davant tota la caverna d’interessos espanyols reunida a la llotja del Bernabeu, plena de 'jerarques madrilenys de la formigonera, reis de l’obra pública i vividors del pressupost estatal', com bé defineix Gonzalo Baratech a l'AVUI, ens arriba -segons alguns- la setmana gran de l’Estatut.

Aquesta setmana s’ha anunciat a bombo i plateret un ple del Tribunal Constitucional espanyol per intentar, entre altres coses, aprovar una sentència definitiva sobre l’Estatut de Catalunya -l’Estatut ja retallat i no pas el que va sorgir de la majoria del Parlament de Catalunya. Ara caldrà veure si els membres del Tribunal tenen la valentia de matar l’Estatut i fer-ho públic o voldran seguir especulant i deixar passar les properes eleccions nacionals.

Facin el que facin aquest país necessita un full de ruta clar i ple d’ambicions nacionals. L’etapa autonòmica ha estat liquidada per l'Estat espanyol que no accepta les diferències, però la liquidació de l’Estatut és a la vegada una oportunitat per Catalunya. Ara cal que els polítics tinguin la valentia de liderar el camí de la nostra llibertat.

Si després de veure com ens tracta Espanya alguns encara segueixen pensant que és possible continuar com fins ara, és que la seva prioritat no és aquest país. La ciutadania demana respostes contundents i unitàries per part de tots aquells que volen anar molt més enllà, ara és l’hora de posar totes les cartes a sobre la taula i parlar amb Espanya de tu a tu. Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer.

Ara no és el moment dels personalismes ni de les diferències de petit format. Ara és l’hora de pensar en el nostre país, ja tindrem temps per discutir el model. Les consultes sobre la independència, que s’estenen com una taca d’oli i que el proper 25 d’abril portaran a les urnes a milers de persones, exigeixen una classe política que aposti clarament per un pas endavant, que el poble parli i la classe política acati d’una vegada per totes la voluntat de llibertat d’aquest poble que constata que l’Estatut és mort, i que ara és l'hora del dret a decidir.





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
jo fletxa Barcelona
13 d'abril de 2010, 10.08 h

No tenim polìtics que liderin re de re...Jo sempre votabe ERC. ..i mira on som! Hem penso que no votaré mai mes.
Com el meu pare molt bé deia, no hi pot haber transició sense sang, la sang dels que estimem Catalunya i la dels
que l´odien, però si no som el poble els que ens hi posem....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joaquim fletxa València
12 d'abril de 2010, 10.48 h

Des de València, avant amb la Independència, a vore si amb la famosa "clausula Camps" ens podem tornar a reunificar. Visca la nació catalana, sencera!
Una abraçada a tots des de València


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa Reus
12 d'abril de 2010, 10.14 h

He llegit en un altre digital que, a la llotja del Bernabéu, no només hi havia "jerarques de la formigonera" sinó, fins i tot, el Sr. Duran Lleida, convidat pel Sr. Florentino, per "favors rebuts" d'aquest "gran patriota català". És cert això? Algú en sap alguna cosa?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
12 d'abril de 2010, 08.48 h

L´estatut ja és mort i la única sortida digna que ens queda és la independència i treballar per aconseguir un estat propi que és una necessitat de primer ordre. Prou de regionalisme de segona. com més aviat marxem de l´estat dels castellans que ens va a la contra en tot millor per nosaltres. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.