directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 21 d'abril de 2010 05:00 h

Ara és l’hora de respondre

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
La no sentència de l’Estatut ha posat contra les cordes les estratègies de CiU i el PSC. Tots dos partits s’han trobat amb el pas canviat. El primer pensant en la victòria en les properes eleccions pendent, sobretot, de no cometre cap error i viure de les errades dels altres comptava que en cas d'una sentència la legislatura estava esgotada. El segon, demostrant que tot i la subordinació al PSOE cada dia hi pesa menys: Rodríguez Zapatero ha bandejat en poques hores la petició del President Montilla de rellevar els membres del Tribunal Constitucional i reformar-lo.

Davant d’aquest panorama, els dos partits que s’han repartit el poder durant els darrers 30 anys a Catalunya tenen un veritable problema. El temps de les ambigüitats s'ha esgotat. De què serveix insistir en demanar la modificació de la llei del Tribunal Constitucional espanyol si se sap que PSOE i PP no ho volen? Cada dia són més els ciutadans de Catalunya que exigeixen una guia d'actuació clara i contundent conscient que mentre Catalunya segueix sent Espanya perdem posicions en tots els rànquings.

Què pot esperar el PSC de la seva central a Madrid? No n'és conscient José Montilla que Zapatero no el volia a la presidència de la Generalitat?

Què pot esperar CiU del PSOE o del PP? Un ministeri? El peix al cove retorna CiU als pactes del Majèstic. Els pactes del Zurbano de Duran Lleida són l'actualització dels pactos de estado que van desembocar a sostenir el PSOE dels GAL i el PP del transvasament.

És necessari que els partits polítics defineixin la seva postura: o seguir com fins ara o afrontar el dret de decidir per la via democràtica. Qui té por a l’expressió lliure dels ciutadans? Només qui no té la raó, té pànic a la llibertat.

El proper diumenge una nova onada de consultes populars sobre la independència tindrà lloc a centenars d’ajuntaments d'arreu del país. La participació el 25A és la millor resposta a una Espanya que ha tancat la porta a un estat plural que podria haver conviscut en harmonia. Però la realitat ha deixat clar que és una quimera.

El 25-A no tenim res a perdre. Ben al contrari, tot a guanyar.







publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Jordi-80 fletxa València
22 d'abril de 2010, 09.56 h

#7 Una vegada acabades les eleccions, es tanca la paraeta de la candidatura radicalota i comença l'operació d'acostament d'aquests cap a CiU. Els vots que venien d'ERC han acabat a CiU, i els vots que venien de CiU acaben també a CiU, indirectament per la drecera ReaCiUpament-Laporta. I així, tot continua igual i colpet a l'esquena de CiU als "radicalots".


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi-80 fletxa València
22 d'abril de 2010, 09.53 h

#7 Operació de manual de qualsevol establishment, en aquest cas el sociovergent: treure's de la màniga una candidatura dialecticament radicalota, des de la qual s'homologa al mateix nivell dos partits tan diferents com CiU i ERC. S'intenta atraure tot el possible vot d'ERC, a més d'atraure vot desencantat amb CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ARA LAPORTA fletxa Barcelona
22 d'abril de 2010, 09.35 h

El millor escenari possible perquè Laporta i Reagrupament rebin la confiança dels independentistes. Tant CIU com ERC actuen amb tacticisme per no comprometre's excesivament en coses que després no s'atreviran a fer. De SIU no m'estranya sempre ha fet el mateix. Però venint d'ERCem sento traït altra vegada. Pensava que l'avis del 2006 i 2008 era suficient perquè reccionessin, però està clar que ja bo faran marxa enrera en la seva assimilació al socialisme del PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim. fletxa PPCC.
22 d'abril de 2010, 08.18 h

#5
Hem de recordar quin han estat els dos partits que han pactat la primera gran retallada de l´estatut? Fins que no obrim els ulls i ens adonem que Ciu,Psc-psoe i pp són més del mateix i que el seu projecte per Catalunya és idèntic i deixem de votar-los per votar només partits independentistes no anirem bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 d'abril de 2010, 22.14 h

"els dos partits que s’han repartit el poder" diu... HA HA HA!!! quin cinisme... hem de recordar qui li ha "repartit" el poder al PSC-PSOE ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ARA LAPORTA fletxa Barcelona
21 d'abril de 2010, 14.46 h

El millor escenari possible perquè Laporta i Reagrupament rebin la confiança dels independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Tomàs fletxa Les Borges del Camp
21 d'abril de 2010, 10.06 h

Encara ens toca fer molta pedagogia. Si no som capaços de provocar canvis, la inèrcia dels votants sociovergents ens portarà a més del mateix; o sigui, enrere com els crancs i 450 euros més pobres cada segon que seguim sense estat propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim. fletxa PPCC.
21 d'abril de 2010, 08.30 h

La resposta està molt clara, votar només partits independentistes. Per molt que vulguin negar-ho i es disfressin de nacionalistes catalans o catalanistes Psc i Ciu és més del mateix i a més el seu projecte per Catalunya és idèntic, el d´una Catalunya regió amb mini autonomia administrativa on ells alternin el poder i puguin remenar les cireres en benefici d´ells mateixos. Si no obrim els ulls d´una vegada ho tindrem molt fotut durant els 10, 20, 30 o 40 pròxims anys, més enllà qui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
21 d'abril de 2010, 08.21 h

Quan la sociovergència s'ha trobat amb els papers canviats, açò és, amb CiU a l'oposició i PSC al govern, s'ha vist totalment desclocada, i amb les vergonyes a l'aire en moments claus, com aquest. Gràcies a la valentia d'ERC el país està veient que les històries pujolistes eren només de cartró-pedra, i que amb Espanya no es pot anar enlloc. Paciència i a créixer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.