directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 26 d'abril de 2010 05:00 h

CiU i ERC: no es pot perdre més el temps

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant carregant


Comparteix






Mas i Puigcercós, els líders dels dos grans partits que s’han implicat en les consultes han de reaccionar. Ho constatava el dirigent d’Esquerra: l’opció democràtica pel dret de decidir ha fet que des del 13 de desembre milers de militants de les dues formacions s’hagin implicat en el procés de consultes activat des de la societat civil. El seu ajut -per exemple- fent d’interlocutors amb ajuntaments i institucions ha estat cabdal. La confiança només és creïble si es fa des de la sinceritat, treballant colze a colze, sumant per un mateix objectiu. El de les consultes ha estat un bon punt de partida.

CiU i ERC no poden caure en la trampa de tots aquells que tenen por a la democràcia. D’aquells que ahir diumenge van requisar urnes, van advertir (sinònim d’amenaçar) entitats populars de retirades de subvencions o posant la por al cos a col·lectius d’immigrants perquè no anessin a votar. Per no parlar dels grans mitjans de comunicació -escrits, radiats o televisats- que han fet com en l’afer Samaranch, silenci o propaganda.

Convergència i Esquerra han de tenir clar que ara no té cap sentit donar prorroga al TC i menys encara pactar una resolució i portar-la al Senat. Algú encara es creu que renovant aquest tribunal de la santa inquisició constitucional espanyola se salvarà l’estatut? La gent que ha participat en aquestes consultes per la independència o que ho hauria fet si fossin vinculant demanen una altra cosa. No repetir els errors dels darrers 30 anys.

Cal tenir present el detall no anecdòtic que cada dia són més les personalitats del país que diuen entendre les raons dels que es proclamen independentistes. En els darrers dies ho han fet el mateix President Pujol, tradicionalment llunyà a posicionar-se en la temàtica relativa a la independència de Catalunya.
 
El PSC s’equivoca no facilitant aquestes consultes i promovent-ne algunes d’escassa participació i pressupost milionari com la de la reestructuració de l’avinguda Diagonal de Barcelona. Per una avinguda sí i per qüestions transcendents pel país no? El conseller Nadal tampoc no ha estat fi referint-se a les consultes com a ‘ficció’. Prop de 20.000 ciutadans de la seva ciutat, Girona, han anat avui a les urnes. Potser hauria de prendre nota del moviment que ha titllat de ‘ficció’ i del resultat obtingut a un any vista de les eleccions municipals.

Com en les dues anteriors onades caldrà aplicar la doctrina López Tena i fer una lectura reposada dels resultats: visualitzar si on s’ha fet bé la feina des de l’organització els resultats han acompanyat. Corregir els errors i continuar amb la feina ben feta en properes onades amb la vista posada en l’horitzó de la gran prova de foc que suposarà el referèndum a la capital de Catalunya, Barcelona. CiU i ERC hi tenen molt a dir.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
Albert fletxa Avinyo
27 d'abril de 2010, 20.55 h

#4 Ja em perdonaras, pero un servidor no ha necessitat ordres de ningu per participar en l'organitzacio de la consulta a Avinyo. Prou de demagogia si us plau. Si voleu fer campanya independentista feu-la en clau positiva i el pais hi sortira guanyant.

Salut i independencia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Albert fletxa Avinyo
27 d'abril de 2010, 20.49 h

#11 Una mica messianic, no? Si pensem en el pais, mes aviat s'hauria de dir:
CAP VOT INDEPENDENTISTA A CASA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Miquel del Fai fletxa FORA LA SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA amb ESPANYA
27 d'abril de 2010, 17.41 h

EXPULSEM DE TOT ARREU DE LA NACIÓ CATALANA a la sociovergència unionista amb Espanya. Catalunya no es pot permetre tornar a donar majories a partits UNIONISTES com PSC o CDC.
El futur de Catalunya, es a les nostres de mans de fer possible. EXPULSEM.LOS DE TOT ARREU....mai mes convergents i sociates.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
27 d'abril de 2010, 15.17 h

#3
Cert CiU no ha estat mai un partit, CiU és una coalició electoral formada per 2 partits.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Àlex fletxa Reus
27 d'abril de 2010, 15.13 h

L'Andrea Albó de Manresa està sota tractament mèdic, per això es pensa que tothom està com ella, pobreta. Està tan malament que diu que en Biel és un desviat i en canvi es declara haver estat lectora d'ell. A més de cretina botiflera es confessa massoquista, que hi farem. És el que té fer d'orinal dels sociates tants anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
27 d'abril de 2010, 13.29 h

Crec q seria una errada important q ERC entrés en un govern d'unitat CyU+PSZzzz això els convertiria en la minoria del govern amb escassa capacitat d'influència i serviria per dissimular la sociovergència. Té molt més a perdre q a guanyar


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jofresa fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 13.25 h

Voto Reagrupament per a que sigui determinant i decisiva la seva presència. Voldria majoria independentista i mentre no sigui una realitat i es doni, matar la RATA lerrouxista esquerra-sociata o convergent unionista amb Espanya es la millor manera de fer-ho possible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
27 d'abril de 2010, 13.21 h

#15 Voto ERC per a que sigui determinant i decisiva la seva presència. Voldria majoria independentista i mentre no sigui una realitat i es doni, matar la RATA lerrouxista sociata o convergent unionista amb Espanya es la millor manera de fer.ho possible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Jofresa fletxa Barcelona
27 d'abril de 2010, 12.31 h

Andrea Albó = portaveu d'Esquerra, es nota que no en tens ni idea. Això és el que voldries, que fos el Ricard Biel. La diferència entre Biel i tu és que ell denuncia la putrefacció d'Esquerra i hi posa el seu nom de debò i la seva foto. Tu, en canvi, com un covard, et dediques a atacar-lo amagat darrera una cortina del carrer Calàbria. Aviat us farem fora d'aquell edifici perquè després de les eleccions deixarem d'omplir-vos les panxes, vividors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Andrea Albó fletxa Manresa
27 d'abril de 2010, 12.15 h

Jofresa = Ricard Biel. L'únic que censura és el desviat aquest del tal Biel que jo era lector seu i va haver-hi un dia que va bloquejar la possibilitat de fer comentaris i després va començar a fer-se el víctima. No m'estranya que estigui sota tractament mèdic. És el que té això de ser l'esbirro del Víctor Alexandre, àlies míster tote-stà-fatal-i-només-faig-que-rajar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.