directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 07:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 17 de setembre de 2007 05:00 h

Duran no és creïble

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Duran se les sap totes. I més que ningú si del que es tracta és de generar titulars als diaris i així guanyar notorietat. L’únic supervivent a la cúpula de CiU que ja era a la direcció de la federació als temps de les majories absolutes de Pujol, va anunciar dissabte que vol esperar a ser nomenat candidat a les eleccions espanyoles fins que Artur Mas ‘clarifiqui’ quin és el seu projecte de reformulació del catalanisme.
 
De fet, el líder de la filial espanyola de la Democràcia Cristiana ja havia anunciat dies abans que pensava demanar que el Consell Nacional d’Unió Democràtica d’aquest cap de setmana que no el nomenés candidat encara. Aquesta petició va passar força desapercebut fins que dissabte es va consumar l’amenaça.
 
La maniobra però no és gens creïble. D’entrada perquè el mateix Duran ja va córrer a dir que ‘em sento candidat i tinc el convenciment que ho seré’ poc després de fer l’anunci que volia esperar a ser entronitzat candidat a Espanya per a les properes eleccions. 
 
En la seva primera ‘carta a la militància’ del curs polític de fa dos divendres, Duran prometia que a partir d’ara volia actuar diferent que la resta de polítics. Menys declaracions buides de contingut, deia. Menys propostes que són fum, assegurava. A la primera ja s’ha retratat i ha fet tot el contrari del que predicava.
 
De fet, en aquest tipus de coses Duran és reincident. Quan van nomenar Artur Mas Conseller en Cap i successor de Pujol, el líder d’Unió va dimitir del seu càrrer de Conseller de Governació i va proferir i filtrar als mitjans tot tipus d’amenaces cap a Convergència Democràtica. Més endavant, el fantasma que Unió concorregués sola a les eleccions catalanes va ser atiat per homes com Josep Maria Pelegrí, mà dreta de Duran.
 
Més enllà de la intenció de Duran de tornar a situar-se en el centre de l’actualitat informativa, a qui caldria reflexionar a fons és a la direcció de Convergència Democràtica. I al seu denominat sector sobiranista. Ara que Artur Mas es ‘replanteja’ la idea de catalanisme que vol liderar, caldria que valorés si tots aquests xous contínus de Duran aporten alguna cosa. Si ajuda a Convergència i al conjunt de la federació que el líder d’Unió digui que el dret a plantejar una consulta a la ciutadania, un referèndum, li ‘importa un comino’. Que el líder d’Unió corrés l’endemà de les eleccions de l’1 de novembre a demanar públicament al seu partit un pacte amb el PSC. Per citar només dos exemples.
 
Un líder és aquell qui es mulla i arrisca. Artur Mas va apostar fort per un equip de gent i per una manera de fer quan el van nomenar delfí de Pujol i, contra pronòstic, va guanyar les eleccions de 2003. I va tornar-ho a fer l’1 de novembre de 2006. Només li queda una assignatura pendent per demostrar qui és qui a la casa comuna -o no- del centredreta catalanista. Segur que Mas tindrà present aquella dita del President Pujol de ‘sumar i no restar’. És clar. El que li caldrà valorar a fons és si Unió Democràtica i Duran Lleida sumen més que no resten o realment és tot el contrari. Aquesta és l’assignatura pendent de Mas per passar revàlida. Quatre anys més sense aprovar-la potser li passaran més factura a les urnes i a les possibilitats de pactes postelectorals del que es pot arribar a pensar. El temps dirà.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
17 de setembre de 2007, 13.25 h

Duran, prou de fer mal a Convergència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Manresa
17 de setembre de 2007, 11.29 h

Gom, tu preocupa't d'esquerra. Tornaràs a votar a un partit que si pot investirà a ZP per lleialitat a l'esquerra espanyola, tal com va fer ara fa gairebé 4 anys?
És evident que amb gent com vosaltres no hi ha cap mena d'acord o pacte possible, i treballaré perquè Convergència s'allunyi d'aquesta colla de traïdors regionalistes sociates de segona d'esquerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo fletxa BCN
17 de setembre de 2007, 11.19 h

Gom, plenament d´acord. Jo tampoc he entés mai com algú que es diu sobiranista pot arribar a votar a l´Espanyolista declarat del Duran que fins i tot fa llibres lloant Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de setembre de 2007, 09.11 h

el duran y lérida només busca q sortir als diaris i que surtin els de cyu i li diguin:'eres muy bueno,eres el mejor, no nos hagas esto, tienes que seguir liderando nuestro proyecto de integración total a ESPAÑA'
i llavors es tornarà a presentar com a candidat de cyu!! I ELS CIUENCS QUE DIEU SER INDEPENDENTISTES EL VOTAREU?? votareu un espanyolista de pro i que no se n'amaga? Sí senyor!! felicitats per escollir cyu com a referent que ens durà a la independència! marededeusantissima!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.