directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimarts, 18 de setembre de 2007 05:00 h

Zapatero, altre cop prometent

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
El president espanyol ha tornat aquest cap de setmana a Catalunya a llençar al vol més promeses buides de contingut. Aquest cop, ha donat la seva paraula de que el nostre país tornarà a tenir el lideratge ferroviari, econòmic i industrial de l’Estat. L’argument més repetit, ja ens el coneixem, és que quan el TGV arribi a Sants, tot funcionarà com una seda. Però no sentim a parlar de les apagades elèctriques, ni dels peatges ni de la inversió en carreteres de titularitat estatal.

Comencem a estar tips de les promeses de Zapatero precisament perquè sempre acaben en l’oblit. Venir a Catalunya a un míting socialista perquè la gent l’aplaudeixi i li llenci floretes és molt més còmode que escoltar les demandes de la societat catalana, però el president espanyol sap que, tard o d’hora, haurà de passar comptes davant les urnes de la seva inhibició davant del que els no nacionalistes anomenen “problemes reals dels ciutadans”. Zapatero ha esgotat el crèdit i la seva paraula val, ara mateix, molt poc. I si ell no ho sap, algú del seu cercle de confiança li hauria de dir per estalviar-li més maldecaps en un futur.

Si vol tornar a guanyar les eleccions, i d’això en depèn el resultat que els socialistes facin a Catalunya, Zapatero ha de començar a complir els compromisos adquirits. Podria començar per complir amb allò que estableix la Llei Orgànica 6/2006, que resulta ser l’Estatut de la nostra nació, paralitzat al TC i desenvolupat al ritme d’una tortuga coixa. Que deixi de traspassar a les regions de l’Estat aquelles competències que tant han costat d’aconseguir a les nacions. I que, si alguna vegada s’ho ha cregut mai, recuperi la seva visió d’Estat plural i permeti a les seleccions nacionals competir internacionalment, publiqui les balances fiscals, permeti l’ús del català al Congrés i al Senat, etc. Res que no haguem reclamat fins el dia d’avui. I si no vol moure ni un dit, no quedarà cap altre excusa per iniciar de forma immediata un procés cap a la independència.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
JM fletxa Sant Boi
18 de setembre de 2007, 12.22 h

A aquestes alçades de la peli tots hauriem de saber a priore quin és el valor de la "paraula" d'un espanyol, "RES", tingueu per segur que si ens donen un aglà és perque tenen la intenció de fer-nos cagar un roure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.