directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 10:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimarts, 25 de setembre de 2007 04:58 h

Grande Marlaska: la còpia barata de Garzón

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant


Comparteix






Sembla que determinats magistrats que passen per la segona planta de l’Audiència Nacional hereven els tics de Baltasar Garzón. Qui no coneix aquell superjutge que feia ràfting als estius al Pallars i que va voler ser ministre però com que no va poder va decidir revenjar-se del PSOE anant a sac amb el cas GAL. No es tractava de fer justícia, que ja hauria estat bé. Es tractava de protagonisme. De sortir a la tele. D’omplir tertúlies. I per què no parlar de l’estiu de 1992. D’aquella ràzzia contra l’independentisme català en què va detenir ciutadans a bulto i que després -molts d’ells- van quedar en llibertat per falta de proves. Una pràctica habitual d’aquest jutge: primer es deté, després que l’arrestat demostri que és innocent.
 
Grande Marlaska es va convertir en el jutge que menys va fer per intentar encarrilar el procés de pau basc. Amant dels xous i de sortir a la premsa, el PSOE va intentar que fos una mica còmplice en la recerca de la pau a Euskadi i el va premiar amb una entrevista al dominical de El Pais. Allà va poder lluir-se. Explicar obertament la seva vida amb el seu marit Gorka que passejava el gos cada matí perquè ell no podia per mesures de seguretat. Tot molt progre i molt maco. En aquella entrevista va deixar clar que també hi ha gais molt reaccionaris.
 
Després que Garzón tornés del seu stage als Estats Units, Marlaska va passar a un segon pla però es va mantenir com a jutge adscrit a la sala de lo penal de l’Audiència Nacional espanyola, la instància judicial d’excepció hereu del Tribunal de Orden Público.
 
Des d’allí s’ha dedicat a intentar judicialitzar els caricaturistes de El Jueves per haver dibuixat a la portada del setmanari el Prícep Felip i Letizia Ortiz fent l’amor. I des d’aquest mateix tribunal del carrer Gènova de Madrid ara pretén portar desenes de joves catalans a declarar pel fet d’haver expressat el seu rebuig a la monarquia espanyola.
 
La batuda de Grande Marlaska faria riure si no fos perquè pot complicar la vida a desenes de joves que han fet un exercici de llibertat d’expressió. A Anglaterra encara estan al·lucinant amb l’actitud de la justícia espanyola. Allí, fer tot tipus de crítiques a la reina i la família reial és d’allò més corrent i saludable. Però ja se sap, Espanya com Turquia. Es tanquen diaris. S’intenten segrestar publicacions satíriques i ara es pretén judicialitzar l’oposició a la casa reial de joves gironins.
 
Així és Espanya. Aquesta és la seva democràcia. De pandereta.
 




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
JM fletxa Sant Boi
26 de setembre de 2007, 00.26 h

És en foraster, en sap greu, tanmateix paga la pena de fer l'esforç i el sacrifi de llegir-lo

-------------------------------
http://www.ucm.es/info/uepei/audi.html

EL ORIGEN DE LA AUDIENCIA NACIONAL
por Juan Manuel Olarieta Alberdi

publicado en "Jueces para la Democracia. Información y debate", nº 29, julio de 1997

Sumario:

1. La crisis de los consejos de guerra
2. Resultado de los conflictos negativos de competencias con el fuero castrense
3. El proyecto de Tribunal Central de lo Pena... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
esteve fletxa Lliçá d'Amunt
25 de setembre de 2007, 17.29 h

Els jutges "estrella" utilitzen el poder de la judicatura per combatre les seves fustracions personals. Si un no pot ser ministre o tan maco com el Brad Pitt, doncs venjem.nos del món.
Si haguessin nascut 30 anys abans, segur que serien jutges del TOP. Al cap i a la fi, l'Audiencia Nacional sembla que no es mes que la perpetuació d'aquell tristament famós tribunal ¿o no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de setembre de 2007, 11.47 h

Molt bona editorial la millor que recordo en aquest digital


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.