directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Diumenge, 29 de desembre de 2013 21:20 h

El germen de la pau a Euskal Herria va començar a Catalunya

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes

Fa només uns anys el jovent independentista català s’emmirallava amb tot el que passava a Euskal Herria, semblava que la independència d’aquell país era propera, que la majoria independentista era clara i que en un moment o altre aquesta arribaria. En  canvi la independència de Catalunya és veia llunyana, molt llunyana, i no parlem de fa molts anys, quanta gent jove i no tant jove mirava cap a Euskal Herria com a referent per aconseguir la independència?

La discutida trobada en un lloc proper a Perpinyà entre membres d’ETA i el que en aquells moments era vicepresident i president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, va posar la llavor de la pau a Euskal Herria, i a Carod se li va dir de tot per haver anat a la trobada, amb crisi de govern inclosa, la majoria d’opinadors i mitjans de comunicació s’hi van adobar, Esquerra i el govern del president Maragall, tant sols cal buscar l’hemeroteca per comprovar la quantitat d’indocumentats i de sectaris al capdavant de tertúlies i mitjans de comunicació que criminalitzaren el llavors president dels republicans.

Gràcies a Carod-Rovira i a la seva trobada amb ETA per primer cop amb molts anys es va parlar de política amb ETA, i és va posar damunt la taula que la via política i ho podia permetre tot en democràcia i després va venir la consulta d’Arenys de Mar, i la resta de consultes populars per la independència i, per tant, es va visualitzar que en lloc de les armes en els temps actuals la política és una arma molts més factible per aconseguir les fites proposades, de cop i volta va ser Euskal Herria qui va començar a mirar cap a Catalunya, alguna cosa es començava a coure a Catalunya que deixava petjada a Euskal Herria.

I avui,  s’ha girat la truita i és la gent d’Euskal Herria qui mira a Catalunya i la gent de Catalunya és mira a si mateixa per exigir fer possible el somni col·lectiu d’exercir el dret a decidir, la política va guanyant a Catalunya i alguna cosa ha fet en la fi de la violència a Euskal Herria. Avui són els bascos els que veuen en situació d’avançada cap a la independència a Catalunya, i també alguna cosa és mou davant la situació catalana a les Illes i al País Valencià, en poc temps veurem grans moments pel nostre país i per la resta de pobles ibèrics, la democràcia ens permetrà ser lliures, sense cap mena de dubte. 

 





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
P.Unxó fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
6 de gener de 2014, 08.49 h





#21 ANACLETOOOOO ! ! ! RECONY, que de tant gemegar sembles la LACRIMOSA de Mozart ! Dedica't a gaudir de la vida i no te l'amarguis intentant aturar l'Amazones amb les mans.

És que finalment em fa pena, aquest xicot, malbaratant el temps de la seva vida en una PRETENCIÓ IMPOSSIBLE.

COM VOLEN MITJA DOTZENA DE NANOS, "no pas dels més eixerits" per dir-ho piatosament, ATURAR EL CURS DE LA HISTÒRIA QUE MARCA TOT UN POBLE ? ? ? ? ! ! !

Cal ser molt curtet per PERDRE EL TEMPS AIXÍ.

Bé... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
F.Ibló fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
6 de gener de 2014, 08.47 h




#21 No content amb les teves CONTÍNUES EXHIBICIONS PÙBLIQUES DE LA TEVA IGNORÀNCIA CRETINA i FANFARRONETA, ara ja projectes els teus deliris a regions mentals on només hi van a parar els MALALTS PARANOICS.

Cartes als reis, admiració per en Pere Navarro, negació de la història . . . el teu cervell ja no coordina ni els més senzills processos mentals dins d'una lògica sòlida. Has llargat amarres i ja ni tan sols toques la realitat.

Pobret ANACLETO . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
5 de gener de 2014, 21.12 h

No contento con escribir cartas a los "Reyes Magos", el MaSS ha acudido a la cabalgata a ver si asi alguien le hace un poco de caso.


QUE PENA ME DABA Y QUE ASCO ME DA ESTE CADAVER POLITICO. EN LAS PROXIMAS ELECCIONES LOS DE CIU LO ECHAN A LA PUTA CALLE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
5 de gener de 2014, 21.10 h

#19

LA GRAN DIFERENCIA ES QUE LO DE NAVARRO ES VERDAD Y TODO LO DEMAS OS LO HABEIS INVENTADO, COMO LO DE COLON CATALAN, Y LA CORONA CATALANO ARAGONESA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
5 de gener de 2014, 11.12 h

#18 L'opinio d'un fracassat indigent mental no ens importa,i les del navarro tampoc.
Espanya ens estima molt. Vet aquí alguns exemples:

'En tanto en Cataluña quedase un solo catalán y piedras en los campos desiertos, hemos de tener enemigos y guerra'.
(Francisco de Quevedo, 1640)

'Hay que reducir Cataluña a los usos y costumbres castellanas'.
(Conde-Duque de Olivares, 1641)

'Que en las escuelas no se permita libros en catalán, escribir ni hablar en ella dentro de las escuelas y que la d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
5 de gener de 2014, 10.37 h

Navarro: «Ningú no reconeixerà una Catalunya independent»
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha fet una clau de volta més en la seva deriva antisobiranista. Aquest dissabte ha assegurat que el procés sobiranista català no té cap suport internacional. "No veig cap país que estigui disposat a reconèixer una Catalunya independent", ha sentenciat Navarro en una entrevista a Europa Press.

Per a Navarro, això és el resultat de com han plantejat CiU i ERC el procés sobiranista q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
GralMoragues fletxa Massa tard
4 de gener de 2014, 21.22 h

Ha estat jutjat per terrorisme en Carod-Rovira ? NO

Hi ha hagut algun empresonament per anar contra l'unitat d'Espanya per part dels que hem participat en les conultes "ilegals"? NO

Per qué? Perqué No s'ha comés cap delicte.

Llavors per qué tant soroll en el seu moment? Perqué la represió espanyola havía arrivat fins el moll de la ment de la gent.

Ara i aquí vull agraïr el valor demostrat en defensa de la dignitat de Catalunya que han fet en J-L Carod-Rovira i el promotor de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
GralMoragues fletxa Massa tard
4 de gener de 2014, 21.00 h

#7 #8 #13

1.- La prima de risc baixa perque amb l'ajut del BCE els bancs espanyols compren el deute d'Espanya en el mercat secundari. El compren dels banc alemanys per a desapalancar-los i quan els bancs alemanys estiguin sanejats llavors la prima tornarà a pujar i tot el deute estarà en mans dels bancs espanyols.

2.- Un increment del 15% del cost de l'energía i un 0,2% d'inflacció i ho celèbres? Aixó és DE-FLA-CIÓ.

3,- Tots el que en parlen d'afer intern d'Espanya el que diuen és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
4 de gener de 2014, 20.22 h

#13 Per què dius tot això, Aragoneses? que potser ens vols fer enveja? Estic ben convençut que tu t'emborratxes perquè si no no diries tantes tonteries. No pot existir una persona tan idiota, no m'ho crec


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
4 de gener de 2014, 20.15 h

#13 Ara que l'economia del país africà que juga amistosos amb Guinea està controlada per l'Europa civilitzada és nomal.
No va ser al president del dit país africà que li van demanar el dni perquè no el coneixien?
TV3 tanca el 2013 mantenint el liderat absolut per quart any consecutiu, en els rànquing d'audiència i de programes. En quatre anys, la pública catalana ha liderat un total de 43 dels 48 mesos compresos en aquest període, que va des del 2010 fins ara. A dia d'avui, TV3 no h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.