directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 6 de gener de 2014 21:15 h

Què votarien els milicians i milicianes de la república?

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix






Ahir va morir a París als 94 anys Marina Ginestà, una miliciana que va ser un dels icones de la revolució del 36 a partir d’una mítica foto de Han Gutman on apareixia al terrat de l’Hotel Colon amb un fusell a l’espatlla pocs dies després de l’esclat de la guerra. I el directe!cat va afegir que ella votaria #sísí en el referèndum del proper #9N2014, i ho hem fet perquè ho creiem firmament. Com no pot ser d’una altre manera entre aquells joves revolucionaris que van donà la seva vida al servei d’uns ideals de llibertat i justícia social, avui estarien al costat de la llibertat d’un #SíSí molt clar i molt alt, no en tenim cap dubte.

De totes maneres ens podem haver equivocat, però ens ha entranyat les virulentes reaccions d’alguns lectors per haver gosat posar resposta a una simple pregunta,i encara ens ha estranyat més que amb les reaccions virulentes hi coincideixin ciutadans contraris al dret a decidir amb ciutadans suposadament partidaris de la democràcia. Diu molt poc d’alguns progressistes que no han tingut cap mena de problema per utilitzar la foto mítica de Marina Ginestà i posar-hi els seus anagrames polítics però que a l’hora de contestar que hagués votat en el referèndum del 9N2014 s’escandalitzin i perdin els papers, insultin i fins i tot cridin a cremar el directe!cat, per haver respost què hauria votat en el referèndum del 9N2014.

Però tenim un posicionament clar i cada cop és fa més evident que els contraris al dret a decidir i els que volen defensar un #síno s’acosten perillosament, no ho diuen però es volen aferrar als arguments dels que no volen que votem. Amb l’excusa de que la consulta no es farà  diuen “si no votem, no cal que ens mullem”, en una deriva cap a un país sense futur.

El directe!cat ho diu molt clar, som el digital dels que votaran #SíSí i defensem amb postures democràtiques aquesta fita i no tenim cap dubte que la majoria d’aquells revolucionaris que van lliurar la seva vida per uns ideals de justícia i llibertat avui ho tindrien molt clar, i el proper #9N2014 votarien sense cap mena de dubte i sense por #SíSí.
 





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
8 de gener de 2014, 15.49 h

#15 Avantages d'estar fora de la UE:http://teatrevesadespertar.wordpress.com/2012/04/13/islandia-persona-la-deuda-hipotecaria-a-su-poblacion-asi-se-sale-de-la-crisis/


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
8 de gener de 2014, 14.11 h

Barroso respon Mas que la consulta és un afern intern espanyol
El president de la CE reitera que Catalunya quedaria fora de la UE en cas d'independència (y van ya . . . . . . . )

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha respost aquest dimecres la carta del president de la Generalitat, Artur Mas, assegurant que la CE no té competències per pronunciar-se sobre la consulta sobiranista que pretén organitzar el 9 de novembre i que en tot cas la considera un afer int... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
atlasac fletxa Vila-real
8 de gener de 2014, 10.28 h

SABEU el que deia en BALLESTER? SI el que van tancar a la PRESO per haver EDITAT un MAPA dels PAÏSOS CATALANS.--doncs deia "ENTRE TOTS HO FAREM TOT!!!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
7 de gener de 2014, 21.13 h

#10 Julio Ariza, exdiputado del Partido Popular y presidente del Grupo Intereconomía es propietario del Periódico del motor, sociedad que según las cuentas oficiales presentadas en Registro en el ejercicio 2011, cuenta con un patrimonio neto de 4.769.803,64 euros. Con un capital social desembolsado de 3.035,11 euros, de la que Julio Ariza Irigoyen es administrador único desde su fundación el 29 de octubre de 1997, esta Sociedad Limitada tenía su sede social -al menos hasta el año 2011- e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
11 + 11 = 110 (en base 2) fletxa PANCASTELLANISTES = gentussa vergonyosament ignoranta i PEDANT amb mentalitat del segle XVI
7 de gener de 2014, 17.07 h



#10

Comentari "recollit" en una reunió de persones intel.ligents:


"A VECES" corren pel món pobres PALETOS CATETOS ANALFABETOS, que després de prendre una copeta d' ANÍS EL MONO s'envalentonen, obliden que són idiotes i es creuen savis.

Aleshores és quan solen fer els RIDÍCULS MÉS ESPANTOSOS a base d'EXHIBIR EL SEU CRETINISME ESCANDALÓS.




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
7 de gener de 2014, 16.17 h


"A veces TV3 es peor que la antigua televisión soviética". Es una de las opiniones recogidas en el artículo, en este caso del exdirector general de TV3 Alfons Quintà, nombrado por Jordi Pujol, que remacha: "Veo Cubavisión y no es peor que TV3".

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/reportaje-wall-street-journal-tv3-independencia-catalunya-2977836


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
6 x 6 = 51 (base 7) fletxa estat esPPanyol = FANFARRONERIA INCOMPETENT, ENGANY, CORRUPCIÓ = simulacre d’estat de dret = paròdia esperpèntica de democràcia
7 de gener de 2014, 11.58 h



#8 I qui recony s'apropia de res, aquí? . . . el "senyor" Iker (nom basc copiat per l'insaciable MIMETISME CARPETOVETÒNIC) sug.gereix potser que Directe!cat no té dret a FORMULAR UNA PREGUNTA ? ? ?

Cal ser PANCASTELLANISTA per poder ser tan IMPERTINENT.



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Iker fletxa Barcelona
7 de gener de 2014, 09.44 h

Sugiero que consulten alguna de las muchas obras disponibles sobre la milicia en Catalunya y la influencia del trotskismo y el internacionalismo. La milicia en su mayoría no habría ido a votar a favor de ningún tipo de estado, sus intereses eran concretos y basados en la lucha de clases, por eso aglutinaron fuerzas y ganaron durante un breve período de tiempo. No os apropiéis de su memoria para fines particulares.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
7 de gener de 2014, 09.41 h

Davant la diatriba de votar i que no et deixin votar, qualsevol lluitador per la llibertat té clar cap on es decanta.
No es tracta d´interpretar que hauria votat aquell o aquella miliciana, sinó el que defensarien i això és ben clar.
La idea d´una Ibèria unida a través d´una confederació de repúbliques, no va ser abans, ni és ara realista, per tant, cadascú a de prendre en consciència el sentit del seu vot.
A l´atac, fins la victòria final!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.