directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 12 de maig de 2010 05:00 h

Al País Valencià no hi ha democràcia

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
Atemptats i pallisses contra representants culturals, cívics i polítics sense resoldre. Corrupció generalitzada a les administracions. Tancament d'emissions de ràdios i televisions catalanes. Enderrocs il·legals i especuladors al Cabanyal. Impediments per a les matriculacions dels xiquets a l'ensenyament en valencià.

Va haver-hi un temps en què una bona part de l'opinió publicada espanyola repetia dia sí, dia també, que a Euskadi hi havia una manca de llibertats. Aquesta mateixa gent mai no ha badat boca amb la greu situació de deteriorament democràtic que viu el País Valencià. Ni tant sols aquells que d'aquesta opinió publicada es consideren progressistes. A la dreta se li pressuposa que no mossegarà la mà que li dóna de menjar.

Rubalcaba va prometre el 2007 que abans d'acabar aquell any es detindrien els terroristes ultres que ataquen seus de partits, sindicats i col·lectius que denuncien l'omertà siciliana que es viu. Res. Els vestits de Camps, Orange Market, els bolsos de Rita Barberà i Gürtel. El padrino Fabra, Res. Els valencians poden veure la RTL i Al Jazeera però no TV3. Res. La policia a les ordres del delegat del govern espanyol -PSOE- atonyina veïns i representants institucionals fins i tot del seu propi partit que volen fer respectar la llei. I no dimiteix ningú.

Quan no hi ha democràcia no es pot mirar cap una altra banda. Al Principat, a Catalunya, els mitjans i la societat civil tenim el deure d'ajudar aquells qui des del País Valencià treballen per restablir la normalitat democràtica.

Seria bo que alguns mitjans escrits editats a Barcelona que fa tres anys aplaudien Francisco Camps i profetitzaven un suposat futur daurat de les relacions entre el País Valencià i el Principat gràcies a aquest dirigent, fesssin examen de consciència. I per esmenar-ho, comencessin per denunciar amb convicció que al País Valencià no hi ha democràcia.





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
13 de maig de 2010, 16.21 h

Pregunta: El País Valenciá encara forma part de l'estat español?

Resposta: Si.

Pregunta: Quí governa a l'estat espanyol?

Resposta: En J.L. Rodríguez Zapatero alias l'embustero i el seu partit el P$OE.

Pregunta: Qui governa l'estat te mitjans per acabar amb aqiest estat de coses?.

Resposta: SI!

Pregunta: Perqué no ho fa?.

Resposta: ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de maig de 2010, 18.25 h

El 13 de maig a les 18,30 hores al Col·legi Jesuïtes de Casp (casp, 27 entre Lluria i Pau claris) en Victor Alexandre ens argumenta "Catalunya: estat d'Europa o perifèria de Madrid"


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Baix Montseny
12 de maig de 2010, 16.50 h

Al País Valencià es viu un estat d'excepció i tota la ciutadania catalana del nord ha combatre'l amb accions que tendeixin a relligar-nos i criticar les autories d'aquestes malvestats.
D'altra banda, penso que al sud, les forces progressistes amb sensibilitat nacional (sense el PSOE-PV), tenen el deure polític, nacional i, fins i tot, moral, de buscar la unitat contra el feixisme imperant en aquests territoris. Si no es fa, serà un error monumental i les conseqüències per al nostre terri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Sergi fletxa Almassora (Plana Alta)
12 de maig de 2010, 16.02 h

Doncs... que té tota la raó del món. Això passa dia sí i dia també. És més, estic per dir que o ens plantem ja d'una vegada o d'ací a 15 anys, allò que cercava Franco, ho haurà aconseguit.
Com a anècdota/comentari de en quin moment ens trobem, us contaré que per a carnestoltes, el meu fill a la disfressa, portava una bandera de la Comunitat Valenciana, doncs va haver alguna persona de 30 anys que va dir "alá, le has puesto la bandera de cataluña". Em va tocar fer de mestre d'infa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.