directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Divendres, 14 de maig de 2010 05:00 h

Jordi Hereu: debilitar la democràcia

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
El PSC té un problema que es diu Jordi Hereu. En política tot és possible menys mentir i robar. Hereu pot haver actuat de bona fe i amb esperit constructiu però es va enrocar des d’un primer moment i va voler córrer a imposar la versió oficial de l’èxit de la consulta el mateix matí de dilluns. La propaganda municipal parlava de col·lapse del sistema per l’allau de votacions. Ara ja sabem que el col·lapse no era per una afluència massiva sinó per un sistema informàtic deficient. Alguns van intentar tapar la veritat un 11 de març de 2004 i les urnes els van treure de Moncloa tres dies després per haver faltat a la veritat. Sembla mentida que encara hi hagi dirigents polítics que no hagin pres nota d’aquella lliçó de democràcia ciutadana.

El núvol amb la cendra de la incertesa sobrevola la casa gran de la plaça Sant Jaume. Una idea brillant com és la d’implicar la ciutadania en un procés participatiu pot acabar convertint-se en el principi de la fi de 30 anys d’hegemonia socialista a la capital catalana.

El pare de la idea, el republicà Jordi Portabella, ja apuntava que el desgavell de la consulta pot desembocar en una crisi política de primer ordre. Caldria afegir que sobre Hereu pesarà la responsabilitat d’haver devaluat i desprestigiat una expressió de democràcia plena: donar la paraula al poble per participar en decisions transcendents per al seu futur.

La denúncia anònima d’un ciutadà que directe!cat va recollir ha posat al descobert que els forats de seguretat eren flagrants des d’un inici. Això és sinònim que l’Ajuntament no es va prendre prou seriosament una iniciativa d’aquesta transcendència.

Els responsables polítics asseguren que volen denunciar els ciutadans que els posin en evidència. En un país normal el que haurien d’haver demanat són disculpes, corregir els errors i cessar els responsables de tot el desori.

A Jordi Hereu li queda com a màxim un any de mandat. L’actuació del seu equip, si no rectifica, pot suposar-li a més de la pèrdua de credibilitat ja soferta, una hipoteca majúscula a l’hora de buscar possibles aliances postelectorals.







publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
CIU=PP fletxa bcn
16 de maig de 2010, 21.58 h

Si dividim el que ha costat el referèndum pel nombre de votants, cada vot ha costat 3631 de les antigues pessetes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Guerau fletxa València
16 de maig de 2010, 21.05 h

Es tan senzill com seguir el que diuen els historiadors seriosos sobre els descobriments i exploracions del segle XV i XVI, diuen que era una evolució lògica de la navegació i conquesta en el MEDITERRANI. per tant ni portugal ni castella havien destacat en els segles anteriors en la navegació i conquesta al mediterrani, CATALUNYA SÍ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Artur ObaMAS i Miquel del Fai fletxa FORA LA SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA
16 de maig de 2010, 18.13 h

Senyores i Senyors, amb tots VOSTÈS: No hi camí.. només hi ha drecera i es EXPULSAR DE TOT ARREU i el MES AVIAT POSSIBLE ALS SOCIATES i CONVERGENTES de Catalunya.. !!..Podem fer.ho..!! SOM.HI..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Guerau fletxa València
16 de maig de 2010, 12.13 h

les coses són més senzilles, molt més senzilles, Catalunya o s'independitza o mor definitivament. la cosa es tan senzilla, com el descobriment i possessió català d'Amèrica, tots els descobridors, exploradors i conquistadors principals són catalans i això es veu a simple vista, pels seus cognoms, per la seua biografia, pels seus escuts, per les senyeres dels seus vaixells i per les rucades que diuen d'ells els castellans. Allà a Amèrica estan totes les tombes dels catalans il·lustres m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
jordibcn fletxa barcelona
16 de maig de 2010, 12.08 h

Els ( censurat, no cal insultar com diu el Jofre) que s'obsessionen amb la dstrucció d¨ERC són el més gran perill que tenim actualemnt per aconseguir algun dia que Catalunya sigui com Holanda o Dinamarca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Helena fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 21.58 h

#11 Els ultraimbécils que s'obsessionen amb la dstrucció de CIU són el més gran perill que tenim actualemnt per aconseguir algun dia que Catalunya sigui com Holanda o Dinamarca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Quim. fletxa PPCC.
15 de maig de 2010, 08.03 h

Els de ultraconvergents i unionistes insulteu com el que més i a sobre mentiu com a cosacs i us disfresseu d´independentistes catalans us paseu tot el dia votant els vostres propis comentaris i tergiversant la realitat i acusant Erc del que sempre heu estat i sou vosaltres i dien-nos que el que fa Erc és traïció i quan Ciu ho ha fet i fa deu vegades més llavors en dieu bona voluntat, responsabilitat i sentit d´estat, estat espanyol esclar. Més hipòcrites impossible!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jofre fletxa Barcelona
14 de maig de 2010, 21.11 h

#9 Tu mateix et desqualifiques. I així desqualifiques a ERC. Encara no he vist mai que algú de Reagrupament o de CiU fes anar una paraula com aquesta encara que sigui referint-se a un comentari. Que no ens embauqueu més. On no hi ha nivell no n'hia ha i prou.


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ARA, ERC fletxa Miralcamp
14 de maig de 2010, 19.15 h

#6 JOFRE, jo no insulto. Faig una pregunta a un comentari que surt mes avall. En qualsevol cas, no veig cap resposta a la pregunta, com tampoc veig cap insult.
Ara no podràs negar.me que des de sempre, ciu ha estat fent de puta i de la ramoneta. Si ho mirem des de la perspectiva de les seves sigles CiU, podem deduir que CDC es la puta i UDC la Ramoneta. Com també i pot ser al revés., que el DURAN LLEIDA sigui la puta i el MAS la Ramoneta....però jo personalment hem decanto clarament per la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 30
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
CIU=PP fletxa bcn
14 de maig de 2010, 18.24 h

L'ecs votant és tan imbècil que no sap ni escriure en català, collons quin patriota més idiota.
En lloc d'entrar a insultar estudia una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.