directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 17 de maig de 2010 05:00 h

Joan Laporta i el millor Barça de la història

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant


Comparteix






Entre Jordi Hereu i Joan Laporta qui s’asseia ahir a la llotja del Camp Nou era el President José Montilla. Catalunya és un país de contrastos. I Barcelona no n’és menys. Un alcalde qüestionat que fa dimitir el seu segon a qui tothom identificava com el seu successor natural. Un President que, a jutjar per les enquestes, no sap convèncer ni el seu electorat dels avenços en autogovern que pugui haver assolit. I un altre President, el del Futbol Club Barcelona, que deixa enrere set anys de títols i gestió impressionants però que tampoc acaba de tenir un suport unànime entre els aficionats per alguns episodis puntuals d’excessos personals.

Catalunya viu un final de cicle, l’autonòmic. Catalunya experimenta canvis d’actitud ciutadana. Mig milió de catalans participen d’un referèndum organitzat des de la base per reclamar un estat propi. Milers de barcelonins es mobilitzen i tomben per majoria amplíssima un referèndum organitzat i dirigit pel propi Ajuntament.

Joan Laporta culmina el seu cercle virtuós. Els millors anys de la seva vida. Mai no va amagar la seva inquietud política i té tot el dret d’aventurar-s’hi. Les enquestes no li són gens favorables tot i que tampoc li ho eren al 2003 davant de Lluís Bassat. Però la política no és el futbol. Ni Catalunya és Itàlia ni Laporta és propietari de quatre cadenes de televisió.

La competició esportiva s’ha acabat i les eleccions al Futbol Club Barcelona se celebraran en menys d’un mes. Joan Laporta ha d’aclarir en breu el seu futur. I dir, si fa el pas, quin és el seu projecte. Parlar d’independència en abstracte -i prou- a tothora és una proposta que s’ha de complementar si es vol representar una alternativa seriosa i no folklòrica.

Laporta ha demostrat un alt sentit de país en aquests set anys al capdavant del Futbol Club Barcelona. És per això que se li pressuposa que si fa el salt a l’arena política ho farà amb totes les conseqüències i amb una alternativa que pugui aportar al sobiranisme. En cas que no pugui articular-ho, també se li coneix prou responsabilitat per apartar-se i evitar encapçalar una llista que no prestigiï i sumi per l’independentisme.

Ara però encara és moment que els catalans puguin gaudir d’aquest triomf de Lliga i reconèixer, com va fer Josep Guardiola micro en mà i a peu de la gespa, que sense Joan Laporta tampoc no hauria estat possible el millor Barça de la història.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
JAN PRESIDENT fletxa Barcelona
18 de maig de 2010, 17.02 h

#15 Tu ho has cregut mai en res més que en tu mateix. Per això seràs un dels que enxegarà a norris la darrera oportunitat en moltes legislatures. Quan siguis vell et maleïràs d'haver estat tan sectari i tan.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
18 de maig de 2010, 16.47 h

Jo no he cregut mai en il·luminats ni salvapàtries, siguin de la pàtria que siguin.

Un consell als Laportistes: presenteu en Laporta com alcaldable per Barcelona, aquí sí que trauria vots. I li podria servir de trampolí pel 2014


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Laportista fletxa Barcelona
18 de maig de 2010, 15.47 h

Mai hem tingut un candidat a liderar l'independentisme tan bo com Laporta. Hauríem d'aprofitar la seva tirada mediàtica i el seu tarannà de pit i collons, desacomplexat, que tan difícil és trobar en aquest país. Tots units darrere seu sríem la segona força pol´tica de Catalunya per davant el PSC. Però som tan dogmàtics, envejosos, caïnistes, rancuniosos...i imbécils que el menystindrem i perdrem la millor oportunitat de la nostra vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 de maig de 2010, 15.42 h

CiU no ha entregat mai el poder als espanyols perquè ells són espanyols.
Jorge Pujol español del año.
Per cert, el Sr.Anson, aquell fundador del pamflet La Razón, diu que el millor president del govern espanyol seria el Jose Antonio Duran Lleida.
Mireu si n'arribeu a ser d'espanyols els de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
RRE fletxa BArna
18 de maig de 2010, 14.58 h

CIU=PP=FETJONS,

1. En Tries no ha mostrat mai cap radicalisme, aixi que no se que li caldria canviar si algun dia fos alcalde. En qualsevol cas, no pateixis, que el PSOE te grantida la renovacio. Aquest es un pais de porucs i ocupants.

2. Que CiU va ajudar el PP a Madrid? I que? Que a Madrid hi mani el PP o el PSOE no te cap importancia. Tant PP com PSOE son enemics jurats de Catalunya. El que no va fer CiU es regalar el govern de Catalunya als espanyols, cosa que E si que ha fet, segons un de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
RRE fletxa BArna
18 de maig de 2010, 14.53 h

El mes curios es que el millor president del Barça de tota la historia sera substituit democraticament probablement per un personatge que te el perfil classic dels fracassats en aquesta feina, mentre que encara es mes probable que un alcalde inepte i mentider i un president que es nomes un delegat del ocupant renovin les seves cadires. Senzillament, covards i ocupants composen la majoria del electorat d'aquest pais que no vol ser lliure. Hora de plegar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 de maig de 2010, 09.57 h

Perdó.
Camvó=Cambó
Triar=Trias.
El teclat de vegades falla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
18 de maig de 2010, 09.49 h

Si CiU torna a governar ja veureu com tot aquest radicalisme del qual presumeix ara s'esvaeix en un no res.
Un cop al poder tornarà a fer el de sempre: ser un partit corrupte amb un doble discurs. És el mateix que en Camvó, que volia ser el Bolivar de Catalunya i el Bismarkc d'Espanya.
Per cert, ahir vaig veure al Triar mol cardat (i no faig conya).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
18 de maig de 2010, 09.46 h

Haver estat un bon president d'un club de futbol no et garanteix ser un bon polític.
Sincerament crec que ni Reagrupament ni en Laporta seran al parlament. En Carretero és un il·luminat que no ha acceptat el resultat democràtic dels militants d'ERC, per això ha fundat un partit on està prohibida tota disidència, un partit estalinista o pitjor...
Els que critiqueu ERC sou en el vostre dret, sols faltaria. Però hi ha una cosa que no s'ha d'oblidar: CiU va fer dues vegades president del gov... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de maig de 2010, 07.19 h

#5 Aixó serà així si aconseguim enviar a ERC a la irrellevància politica de la que no hauria hagut de sortir mai, vist el mal us que ha fet de la comfiança que els hi varem dipositar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.