directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimecres, 18 d'agost de 2010 05:00 h

Por a l'èxit o por a la independència?

Comentaris 61  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant carregant


Comparteix






Els darrers estudis d’opinió confirmen l’augment dels partidaris de la independència, fins i tot es detecten nous independentistes entre sectors de procedència espanyola, independentistes per necessitat i per voluntat de viure millor. No tant sols els factors culturals i lingüístics afavoreixen l’onada sinó també factors econòmics, o com Espanya ens maltracta, augmenten el sentiment de desafecció.

Aquesta nova situació va camí de superar els mateixos partits que van consensuar un nou Estatut. Malgrat que alguns se senten molt feliços i veuen la victòria electoral a tocar, com és el cas de CiU, mai com ara havien sorgit tantes veus crítiques a la seva indefinició, des d'Alfons López Tena a Carme Laura Gil, passant per molts d'altres militants de base que comencen a demanar i a exigir una definició clara de l'objectiu final, cansats de seguir amb la política de peix al cove que avui ens empobreix com a país.

També el PSC està sent superat per la situació actual. El partit que ha tingut els dos darrers presidents de la Generalitat va camí, segons totes les enquestes, de patir una forta pèrdua de vots i escons, amb l’agreujant que per primera vegada li perilla la font del seu ampli poder: la pèrdua del cap i casal, Barcelona, i sobretot perdre el govern de la Diputació de Barcelona, peça clau per entendre el poder dels barons socialistes del Baix Llobregat. Un PSC immers en una lluita fratricida entre les seves dues ànimes: l’espai minoritari del sector catalanista representat per Castells, Maragall i alguns d'altres, i l’espai majoritari que Carme Chacón intenta liderar i controlar.

I què no toca dir d’ERC, l’únic partit independentista al Parlament de Catalunya, 'el culpable' d’haver normalitzat el debat independentista, 'el culpable' de fer possible que fins i tot que el PP i el PSOE estiguin veritablement preocupats pel fet que el debat secessionista sigui més viu que mai, preocupats perquè a nivell internacional la democràcia guanya. Si fins i tot estats nous com Kosova o Macedònia han estat reconeguts, què no farà la comunitat internacional amb Escòcia, Euskal Herria o Catalunya? Malgrat que tot semblaria apuntar a ERC com la gran guanyadora, les enquestes li són desfavorables, sigui per la naixença de nous grups independentistes, per les contradiccions de governar amb partits no independentistes, o pels propis errors.

Sigui per la por a l’èxit o per la por a la independència, els partits polítics juguen les seves cartes amb cautela, no volen fer passes en fals i prefereixen continuar com sempre, però els ciutadans es mouen, i avui no és el mateix que ahir. Avui els ciutadans volen claredat en el discurs polític, volen compromís per sortir de la crisi, tant econòmica, social com nacional, i volen sobretot saber què fer d’aquest país nostre. Molts ciutadans no volen més esperes, exigeixen fets i actituds fermes. Fem primer l’Estat, entre tots aquells que el volem, avui ja som majoria, i després lliurement decidirem el model.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#61
Nuria Bosch fletxa Argentona
20 d'agost de 2010, 12.55 h

Esquerra Republicana suma en una força tots els ciutadans i ciutadanes amb una idea de justicia social que vulguin avançar cap a la independència de forma democràtica construint un Estat de Benestar fort on hi càpiguen totes les comarques dels Països Catalans. CONTRA LA CRISI ECONÒMICA, DRET A DECIDIR SOBRE LA NOSTRA ECONOMIA. Llibertat, Igualtat i Fraternitat. Visca la República!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
Quim fletxa PPCC.
20 d'agost de 2010, 00.33 h

#59
Escolta no cal que t´esforcis tant que ja ens hem adonat que tu ests el mateix xavier de sempre disfressat que sempre parles en ejpañó i ara vols fer veure que saps escriure català quan no tens ni idea perquè no t´interessa el més mínim.
A qui vols enganyar? El nom que t´has inventat ja sona a pestinyo inventat. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha. I puta españa. Ha ha ha ha haha ha ha ha ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
19 d'agost de 2010, 23.28 h

PER EL QUIM DE PPC SET COMENTARIS QUE ES FET SET DESQUALIFICACIONS QUE PAS QUELS DE ERC US CONVERTIT AL DOGMA INFINIT ,NOI SI TON SON LLEPA CULS ,CONVERGENTS, MONTILLEROS O ETC YO TAMBÉ ET PODRIA REPLICAR AMB L ACUDIT DEL TIO QUE VA PER LA CARRETERA I DIU QUE TOTS EL DEMES VAN EN CONTRA DELL NANU AXIS NO FAS VOTS DE LA GENT DEL CARRER U SAP EL TEU JEFE SECTORIAL ? I TENIU MOLT QUE CALLAR PERO MOLT EH NECESSITEU UNA CURA D HUMILLITAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
19 d'agost de 2010, 23.17 h

56 malt rollo eh? aixo es lo que fa que la gent sapigua o descubreixe coses i calli auquest cabrons de las emisores fFAN MAL PERQUE LA GENT ES CREU LES MENTIDES QUE FOTEN PER EXPEMPLE AVUI TILDAN DE TERRORISTES LES FESTE DE GRACIA i la gent u vue i els PRESUNTUOSOS COM TU es creun que aixos es per faxes pues no vaig entrar en bar i la gent u escoltave TOTS ERAN FACXES NO i avia gent normal que es va cabrejar al PSC PER TAMBE AMB EL PARTITS QUE ENCARE L ACOMPAYANT U ENTENS ARA sii preguntes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
Quim fletxa PPCC.
19 d'agost de 2010, 22.59 h

#56
Ui ui ui, que em penso que a tu el rotllo interfachanomia et va més que al duran i lerida el pp. Està bé observar l´enemic però si no tens capacitat per treure les teves pròpies conclusions millor que ho deixis no sigui que acabis tocat del bolet i sent un fatxa això si no ho ets ja. Eh! de bon rotllo!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
19 d'agost de 2010, 22.31 h

sabeu que pensa la gent del carrer? QUE ESTEM SONATS, i els medis estimats de ultradreta treu draps bruts que ni tan sols conexem EXEMPLE N1 INTERECONOMIA AHIR OTRO GALLO SABEU QUE EL SR NARCIS SERRA TE 8 POLICIES NACIONALS SI SI NACIONALS QUE LI FAN DE PROTECIO I L ESTAT ESPANYOL PASA LA FACTURA A LA GENERALITAT PUES U VA DIR EL REPRESENTANT DE LA POLICIA NACIONAL A BARCELONA QUE DEMANA MES COCHES I MES COMISSARIES A CATALUNYA be cada dia es te que escultar la compentencia perque ells mateixo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Quim fletxa PPCC.
19 d'agost de 2010, 22.15 h

Ai Eulalia tu ets tant convergent i unionista com l´ex-llepa de l´estartort això si no sou el mateix que a Ciu teniu més disfresses que el mortadelo de totes maneres el teu subconscient et traeix i et fa confondre ERC amb Ciu i així dius les tontades que dius. t´ho torno a repetir a veure si t´aclareixes i encara hi ha esperança per tu. Els que encara no repapiegem votem ERC justament per tot el contrari del que tu dius però en el fons estic convençut que en el teu tocat subconscient... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Quim fletxa PPCC.
19 d'agost de 2010, 21.58 h

#53
Com és veu que tu entens molt de nocilla acostumat com estàs a llepar-la a totes hores. Bon profit i que la llepis de gust regionata de segona, ah i recors al ven-estatuts del mas i al pepero caradura duran que t´ha profitin les seves parts. ecccccccccccsssssssssss. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 d'agost de 2010, 19.46 h

Vota ERC i tindrás Nocilla per esmorzar, dinar i sopar, i si ets dels que brenen, per brenar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
19 d'agost de 2010, 18.03 h

VAGA GENERAL! JA N'HI HA PROU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.