directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 6 de desembre de 2010 15:25 h

Spain is pain, la gran oportunitat

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
El 32è aniversari de la Constitució espanyola serà recordat com el de major desprestigi mundial de la que encara presumeix de ser la novena economia del món en termes de Producte Interior Brut. Un gegant amb peus de fang que ha estat portada als mitjans de comunicació internacionals perquè un grup de treballadors d’un sector estratègic li han bloquejat l’espai aeri. Espanya s’argentinitza a marxes forçades. Ha viscut per sobre de les seves possibilitats com ho va fer el país que va independitzar-se amb la declaració de Tucumán de primers del segle XIX. La classe mitjana s’empobreix a un ritme imparable. Una franja juvenil hiperformada que no té oportunitats. Amanit amb una crisi de confiança internacional i unes retallades socials sense precedents.

La Constitució espanyola ha servit a l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero per justificar una militarització d’un l’àmbit civil sent conscient que l’opinió pública ho avalaria sense fissures. És la constatació que Espanya segueix sense desprendre’s d’herències prèvies al 6 de desembre de 1978. I el més greu és que no té actitud de canvi. Una casta aristocràtica de treballadors com els controladors aeris o fins fa dos dies els pilots d’Ibèria. Una AENA que retarda fins a nou mesos els permisos a Singapore Airlines i Spanair per poder operar un vol directe Barcelona-Sao Paulo i que Ibèria contraprograma en dues setmanes sense una mil·lèsima part d’entrebancs. Des de Barcelona no es pot volar directament a 23 estats del món amb qui Espanya ha subscrit convenis de bilateralitat que obliguen a aterrar primer a Barajas per entrar en territori estatal.

Espanya és això. L’exèrcit i l’article 8è de la Constitució. Els controladors. AENA i el boicot a la lliure competència a El Prat. Espanya és passat, Espanya és crisi.

Als sobiranistes catalans els toca continuar amb el procés d’acumulació de forces per legitimar l’opció de l’Estat propi entre la part de la població que encara dubta. Que CiU intenti la via del concert. Però que adquireixi un compromís davant de notari de fer una sortida endavant si temptativa fracassa. I que una pinya social i política reclami fins a les darreres conseqüències la transferència de la gestió de El Prat amb majoria determinant i percentual de la part catalana. Posar Espanya davant el seu mirall antidemocràtic i arnat és la millor recepta per seguir incrementant la desafecció amb un Estat que empobreix Catalunya.

Catalunya i els seus dirigents polítics i socials, com van fer les colònies sotmeses a Espanya, han de saber aprofitar el moment històric de debilitat espanyola per poder plantejar el pols definitiu per aconseguir el que una majoria parlamentària i probablement social voldria si es pogués plantejar: el ple autogovern. 




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
12 de desembre de 2010, 19.57 h

post-28N (4) EL TRENCAMENT DEL PACTE
Entenem que el problema principal de la Catalunya d'avui, i del qual deriven tots els altres, és polític. Si la necessitat més imperiosa és reflotar l'economia, la crisi és conseqüència de la falta d'una política adequada per prevenir-la o simplement l'absència de política.
Ens hem atipat de sentir en aquesta campanya que l'únic que li interessa a la gent és sortir de la crisi. Molt bé. Nosaltres mateixos abans de la crisi no escrivíem. Ens ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
12 de desembre de 2010, 14.41 h

post-28N (3) \ EL MARC CONSTITUCIONAL \
Opinem que els 32 anys de la CE n'avalen l'encert. L'ambigüitat de la "nació de nacionalitats" és intencionada en un Estat on el sentiment nacional no ha estat mai uniforme. I de la mateixa manera que explicita la plurinacionalitat --"nacionalitats i regions" (les "regions", aquí i a tot arreu, només poden ser que d'una mateixa nacionalitat, en aquest cas la majoritària, diferent de les altres "nacionalitats" anomenades immediatament abans que les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
11 de desembre de 2010, 23.27 h

post-28N (2) SEPARATISTES
Aquest dilluns, en els actes de commemoració a Madrid, el president del Congrés, José Bono (PSOE), deixava anar una interpretació extremadament desafortunada de la CE. Parlava dels uns i dels altres. Com si la realitat espanyola només es pogués entendre a partir de dos bàndols eternament enfrontats. I pretenia que la CE està de part seva.
No es pot anar més equivocat. El que busca la CE és precisament que s'acabin els bàndols. L'Estat preconstitucional,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
11 de desembre de 2010, 23.25 h

post-28N (1) VISCA LA CONSTITUCIÓ
Si haguéssim de triar només una pregunta de l'entrevista d'ahir a RAC1, seria quan Basté li demana al vicepresident en funcions si va votar i Carod-Rovira li ve a respondre que només faltaria després del que va costar aconseguir-ho.
Com les altres del nostre entorn, la Constitució del 1978 (CE) ens garanteix el dret fonamental de sufragi universal i el dret a la participació ciutadana no tan sols indirecta, sinó també directament, en totes les q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
11 de desembre de 2010, 11.45 h

#45 com sempre tu pensant que els demés són com tu i el teu partit prostituta Ciu, NO vinguis ara a parlar de llepaculs quan a tu l´alè et put a cul convergent i unionista des de fa anys i panys de tres hores lluny, si per alguna cosa has destacat aquí durant mesos ha estat per la teva manera de fer el llepa i a sobre amb mentides i tergiversacions. Potser hem perdut una batalla però no perdrem la guerra i quan Catalunya sigui independent tu i les teus convergents i unionistes sereu hist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de desembre de 2010, 07.47 h

#44 Veient el resultat electoral de la teua "Esquerra", ja es veu ben clar que la teua bola de vidre falla més que una escvopeta de canya.

Ja te gràcia que algú d'"Esquerra" tingui la gosadia de parlar de rebaixes dels demés, algú que s'ha passat set llarguissims anys llepant-li el cul als del P$OE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
11 de desembre de 2010, 00.38 h

#42 Les rebaixes a la llei del cinema, la de vegueries, anti frau, en el catalanisme i el nacionalisme català són apunt de començar. ves pensat en un amagatall tal com fan les rates de claveguera de la teva espècie. Puta Ciu i Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Quim fletxa Girona
10 de desembre de 2010, 11.44 h

Per què han allargat l'estat d'excepció tants dies ?. Concidiex amb ls amenaces de Bono i la proclamació del nostre Parlament ?. Però no patim gens.... Farem vida normal com si res, l'hauran de treure. Finalment tothom haurà de tornar a desenvolupar funcions ordinàries


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
10 de desembre de 2010, 11.40 h

#41 I tu, pocapena, goses parlar de rebaixes?

http://www.directe.cat/noticia/93230/carod-suggereix-que-erc-i-els-catalanistes-de-psc-i-icv-es-fonguin-en-una-sola-una-platafo


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
10 de desembre de 2010, 11.36 h

#40 A precipitar-se a on?, a les noves traïcions de Ciu si de cas perquè la coalició regionalista és tan falsa i covarda com tu si fa o no fa. Les rebaixes i les vendes són apunt de començar i les rates de claveguera com tu haureu de posar molta imaginació per intentar-nos vendre com a grans èxits les merdetes, les engrunes i les corrupteles que tot just ara comencen. Ciu és això Ciu és així i les coses cauran pel seu propi pes. Puta ciu i visca Catalunya Lliure. La Lluita continua!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.