directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimarts, 28 de desembre de 2010 01:45 h

El govern dels millors i dels repetidors

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix






Artur Mas mereix més de 100 dies de crèdit per l’ampli suport que li va proporcionar a les urnes el poble de Catalunya. Ha plantejat horitzons nacionals que mai abans Convergència i Unió n’havia parlat amb determinació. Sigui per convicció, per tacticisme electoralista o perquè la centralitat a Catalunya s’ha mogut cap al sobiranisme en els darrers set anys.

Tot i això, convé denunciar els incompliments i les renúncies des del primer minut pel filtre que han d’exercir en tota democràcia els mitjans de comunicació. I des de la perspectiva sobiranista cal dir que causa com a mínim hilaritat el nomenament de Pilar Fernández Bozal com a consellera de Justícia. El 2009 es trobava al capdavant de l’advocacia general de l’Estat a Catalunya que va recórrer i perseguir de manera esperpèntica la consulta d’Arenys de Munt el setembre d’aquell any i que va desembocar en un moviment popular en què ja hi ha participat més de 600.000 ciutadans.

Artur Mas ha insistit en tots els seus discursos des de fa mesos que no torna sinó que arriba al Govern de Catalunya. Que l’etapa prèvia de les seves reponsabilitats als governs anteriors a 2003 és cosa del passat. S’entenia així que s’exhibiria una profunda renovació entre els titulars de les carteres ministerials. El fet és que dels onze consellers, quatre més el mateix Mas (cinc) ja van ser consellers en els governs de Jordi Pujol.

Per no parlar de la foto de Lluís Prenafeta o Daniel Osàcar passejant per la catifa vermella d’entrada a Palau de la Generalitat quan segueixen oberts els sumaris Pretòria i Palau. Una presa de possessió és més forma que fons.

Artur Mas sí que compleix amb els independents, en línia amb el que ja va prometre a primers de febrer en ser proclamat candidat al míting de la Vall d’Hebron. Estil Sarkozy: anar a fitxar fins i tot entre les files rivals.

Després dels noms, toca l’agenda de l’acció de govern d’aquests primers temps. Per molt que Mas condicioni la negociació del concert econòmic al nou govern que surti escollit a Moncloa el març de 2012, les bases haurà de fixar-les en els propers mesos. I haurà de tenir clar amb quines majories parlamentàries pretén fer-ho. Resultaria paradoxal que el tan abominat per ells mateixos Partit dels Socialistes de Catalunya fos ara el seu principal aliat parlamentari.




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
euro fletxa BON ANY A TOTS ELS QUE VOLEN LA LLIBERTAT DE CATALUNYA
31 de desembre de 2010, 23.11 h

http://www.youtube.com/watch?search=&gl=ES&mode=related&hl=es&v=gcbc-EA6O5s


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de desembre de 2010, 00.04 h

Aquest del Boi Ruiz de Santa Coloma recorda al Díaz Ferran de la CEOE: dolent en la gestió de les seves empreses, aprofitat del sistema i curiosament gran adalid de la retallada dels serveis públics.

http://politica.e-noticies.cat/el-conseller-de-salut-a-la-picota-48456.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Carme fletxa Baix Llobregat
28 de desembre de 2010, 22.17 h

Realment en sostres i en quintà, convergents que van per lliure ho diuen clar: govern dels mediocres amb poca consciència nacional i amb un president que fa l'efecte de no saber on va. Curiosament a cal Godó, en Barril i la sociovergència aplaudeixen .. Ho tenim clar no? Canya home que aquests no ens van donar ni 24h de treva a nosaltres! Haha!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de desembre de 2010, 16.26 h

Bé, un cop repartides les poltrones, els cotxes oficials i la resta de privileguis, ara toca....el primer refer els ponts amb madrizzz, i desprès, el 4%, s'ha de pujar d'acord amb l'IPC....ara a fer la llista de prioritats...cas palau + pretoria....no em sona...deu ser un joc de rol...En quan a la "vicepresidència".. no ens agradava en el tripartit, peró amb nosaltres es un altre cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
aruberuto fletxa barcelona.
28 de desembre de 2010, 15.22 h

Si quatre dels onze consellers no són nous en el govern, per simple aritmètica direm que 7 consellers són nous o bé independents.
Si el senyor Prenafeta i el senyor Osacar passejant per la catifa vermella és normal i democràtic si encara no han estat condemnats per cap delicte. S'ha de respectar la presunción d'inocència, democraticament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.