directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dijous, 6.9.2012. 10:45 h

Nu Semifinalista del Sona 9

Nu: "Vam apostar per fer cançons en català; presentar-nos al Sona 9 era la fita"


(ACN).- Les semifinals del concurs Sona 9 van començar dissabte passat amb un primer concert a l'Acústica de Figueres que va enfrontar tres dels nou grups que han accedit a aquesta fase. D'aquests, el grup format més recentment és el quintet de Blanes, Nu. Tot i que els seus components ja havien tocat junts, la seva cantant, Judit Clivillé, explica a l'ACN que ara fa un any van decidir començar de nou, treballant per un objectiu: "Vam apostar per fer cançons en català amb un estil més personal; presentar-nos al concurs era la fita". Amb la mateixa sinceritat i naturalitat, Clivillé s'afanya a subratllar que, sigui quina sigui la seva sort en el concurs, volen arribar "el més lluny possible" amb la música. L'entrevista va ser realitzada per Pau Cortina el passat dissabte 1 de setembre durant la semifinal del Sona 9 en el marc del Festival Acústica 2012

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant

Nu, Sona 9
El grup de Blanes Nu, un dels nou semifinalistes del Sona 9
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
A què fa referència el nom del grup, Nu?

Ens sonava molt bé: curt i contundent. A més, quant al significat, ens fa pensar en les cançons que fem, despullades i simples.

Heu creat el grup fa poc, oi?

Sí, ara fa un any. Abans teníem un altre grup però vam apostar per fer cançons en català, amb un estil personal, i presentar-nos al concurs era la fita. De moment sembla que va prou bé.

Perquè us vau inscriure al concurs Sona 9?

Sabem que és un concurs que dóna moltes oportunitats. Encara que no arribis a guanyar, tens la possibilitat que et facin difusió i et conegui gent. Això és important perquè costa molt al món de la música que et donin a conèixer.

Crec que és el concurs de Catalunya amb més renom, que dóna més oportunitats i és més important. Jo recomano a tothom que estigui fent música en català que s'hi presenti, està molt ben muntat, i és divertit també.

Confiàveu en superar la segona fase i ser un dels 9 finalistes?

No! Només amb la primera ja estàvem súpercontents i ja en teníem prou. I amb aquesta segona... Ha estat una sorpresa. No ho teníem gens clar!

Perquè creieu que el jurat us ha donat suport?

No ho sé. Som músics de fa temps i ens agrada fer les coses ben fetes i de la millor manera possible. Suposo que això es deu reflectir en les nostres cançons.

Com heu encarat aquesta fase de semifinals?.

Doncs molt contents. Només el fet de tocar en un festival com l'Acustíca de Figueres ja és molt. Vam treballar perquè sonés el millor possible i per donar el màxim de nosaltres.

Va ser el vostre primer concert en un gran festival?

Sí. Si més no, no havíem actuat mai a cap festival reconegut, com el de Figueres. Hem fet diverses actuacions amb altres grups, però com aquesta mai.

Què us sembla la proposta del concurs de versionar una cançó i musicar un poema?

Ah, molt divertida. Ens ha agradat moltíssim que ens posin reptes, potser el que més. Nosaltres som músics de versions i per això era un repte. Vam versionar la cançó de Blondie 'Heart of glass' i el poema escollit va ser 'La paraula justa' de la Sílvia Bel Franci.

Quina ambició teniu com a grup?

Nosaltres ens hi volem dedicar professionalment. Fa temps que hi som i volem continuar, que tiri endavant i arribar el més lluny possible. Si no arribem a la final continuarem, evidentment, perquè aquesta és la nostra vida i això no acabarà aquí.

Quins grups d'anteriors edicions del concurs us han influït?

Home, d'aquests últims anys ens ha agradat molt La Iaia. El projecte que van presentar ens ha inspirat a nosaltres i ens ha influït en la música. És un grup que ens agrada molt.





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.