directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 22:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dilluns, 10.12.2012. 05:00 h

Marc Obac pseudònim de l'autor de la novel•la d’actualitat política “Zeeba el camí de la secessió”

“Si Catalunya encara no ha creat uns serveis secrets propis portem retard”


L’autor de la novel•la d’actualitat política “Zeeba el camí de la secessió” publicada al directe!cat per capítols analitza sota el pseudònim de Marc Obac la situació actual del país lligada amb la seva novel•la.  Obac defensa la urgència de crear ja uns serveis secrets catalans i propugna un procés d’independència sense violència del qual Catalunya seria només el primer capítol.
Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant

"Marc Obach" l'autor de la novel.la "Zeeba, el camí de la Secessió"
"Marc Obach" l'autor de la novel.la "Zeeba, el camí de la Secessió"



Comparteix
   


Etiquetes
-Qui s’amaga rere el pseudònim de Marc Obac?
 
“Algú que té una història relacionada amb aquest país i que vol expressar una possible via del camí cap a la independència. Es una via fictícia, evidentment, però que conté elements del que penso que formarà part d’aquest camí si mai l’arribem a recórrer realment.”
 
-Després dels darrers esdeveniments d’actualitat política es reforça el pensament que necessitem eines potents per arribar a ser independents?
 
-“Com a mínim caldria haver-hi pensat i no estic gaire segur que s’hi hagi pensat. Em sembla bé que el president Artur Mas parli d’estructures d’estat però em sembla que hi pensa en la part més externa i visible i amb parts importants com pot ser la hisenda pròpia. En canvi, es descuida dels serveis d’intel•ligència que han de contrarestar els que té l’estat i que s’estan utilitzant. Això ho hem vist en les eleccions i el període previ a la campanya electoral. S’ha utilitzat el joc brut. Hi ha mols exemples. El mateix dia de les votacions es van portar elements del PP provinents de l’Estat espanyol per boicotejar i fer canviar els resultats electorals. També han jugat amb els catalans residents a l’estranger. Tot just divendres l’Antoni Basses deia que havia rebut les paperetes per anar a votar.”
 
-Si fóssim independents necessitaríem l’aliança dels serveis secrets amics d’altres països?
 
-D’entrada necessitarem els serveis secrets propis, que són els més importants. Entre els aliats cada país buscarà el seu propi interès i benefici i, per tant, confiar cegament en què algú altre ens ajudarà és tornar-nos a equivocar. Ara, això no impedeix que puguem tenir col•laboracions puntuals amb algú. Jo plantejo una hipòtesi al llibre que no té perquè ser aquesta.”
 
-El Mossad.
 
-“Per exemple el Mossad i els interessos que pugui tenir Israel en tenir un estat amic a l’altra punta de la Mediterrània.”
 
-En aquests moments, al seu parer, els serveis secrets ja s’haurien d’estar formant?
 
-“Sí. Potser són tan secrets que ja existeixen i no ho sabem. Si no hi són haurien de crear-se ja.”
 
-I si no s’han creat, estem fent tard o encara hi som a temps?
 
-“Si no s’han creat portem retard. No sé si estem fent tard però portem retard.”
 
-Com se li va acudir la idea de fer una novel•la sobre l’actualitat política?
 
.”Perquè amb l’actualitat política hi vas pensant dia a dia i és un tema apassionant i canviant. Com expresso en el pròleg hi ha molts punts en què la realitat ha superat a la ficció i coses que jo havia pensat sembla que les hagi escrit a posteriori que hagin passat i no; les vaig escriure abans. Es tracta de posar negre sobre blanc uns sentiments i pensaments, tendències que penso que s’han de manifestar en aquest procés. Per exemple el tema de la utilització o no de la violència. “
 
I doncs.
 
-“Queda clar que la intenció en tot moment és prescindir de la violència com a eina política, el que passa és que desgraciadament els fets acaben obligant a una certa violència.”
 
-Què pensa quan la ficció cada cop s’acosta més a la realitat?
 
-“No ho sé. Dóna la mesura de la vitalitat d’un poble. Per molta imaginació que arribis a tenir sempre algú t’acabarà sorprenent amb coses diferents i noves, que no se t’havien acudit o pensaves que no s’hi podia arribar. Hi ha iniciatives que estan molt bé i que són les que fan agafar confiança en què ens en sortirem.”
 
-És lector de novel•la negra?
 
-“Sí .”
 
-Hi ha algun autor que l’hagi influït a l’hora d’escriure?
 
-“No. Segurament tots m’han influït però cap especialment. He llegit autors d’allò més variats des de Dashiell Hammett fins a Donna Leon. No em centro només en la novel•la negra, hi ha novel•la policíaca que no és novel•la negra. Segurament m’han influït més les sèries de televisió que no pas la novel•la negra perquè la novel•la està escrita com un guió. Detalla les accions a un nivell molt cinematogràfic i no dedico un temps exagerat a explicar com pensen els personatges.”
 
-El tempta continuar la història ara que han passat les eleccions?
 
-“M’agradaria que la història continués però primer hauríem d’acabar la nostra. Sí que hauríem de pensar com es continua amb el País Valencià i amb les Illes i per què no, la Catalunya Nord. Què hauria de fer una Catalunya independent quan es trobés com a veïns pobles que parlen la seva mateixa llengua i que estan dominats per estats que no tenen cap interès en què es realitzin com a pobles?”
 




publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
25 de gener de 2013, 08.49 h

#14 Tu estas boig o ho fas veure? Juraria que ets un agent o bé del CESID o bé de SITEL, si és que ambdues coses no són en el fons la mateixa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
23 de gener de 2013, 17.16 h

Cal una altre guerra civil. Els fets i la situació actual s'ho mereix. D'aliats no ens en mancaràn. CADA DIA QUE PASSA, ESPANYA ÉS MÉS MORA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
14 de gener de 2013, 09.09 h

Amics i companys catalans: no us estranyi la mala llet que em desperten aquesta colla de DESGRACIATS FRANQUISTES CASTELLANS que es creuen valents perque "són capaços" de venir a molestar, insultant i amenaçant, als forums catalans, aprofitant la covardia castellana que els priva de tenir forums OBERTS de veritat (com aquest de Directe.cat.) on els catalans puguessim prendre la revenja.

Essent extremadament respectuós amb l'homosexualitat, no ho sóc gens ni amb els heteros ni amb els homo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
3 de gener de 2013, 12.07 h

#7 Anteo (és a dir, VANNE)... no cal que diguis que ets una maricona innoble castellanófila. ës tan evident que hauriem d'estar CECS per a no veure-ho. M'agrada la teva sinceritat a #7, però crec que estás molt equivocat (amb tot, fins i tot en viure) acusant a Jordi Catalunya de quelcom que fins i tot una maricona mig idiota com tu dius ser (i jo em crec que ets) sabria veure. Aquí el qui sol suplantar personalitats per a imitar-les i riure-se'n una bona estona SÓC JO. ...I què passa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Carles fletxa Barcelona
18 de desembre de 2012, 14.33 h

Evidentment, si Catalunya ha creat o no uns serveis secrets, han de ser tan secrets que ni els familiars dels agents ho sàpiguen, i molt menys aquesta qüestió ha de sortir en els mitjans de comunicació. Jo tinc la meva opinió, però com és secreta, no la diré.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi fletxa CATALUNYA
18 de desembre de 2012, 12.05 h

#9 Has acabat?doncs eixuga-te-la i tira de la cadena.

P.D.:jo només escric amb el meu nom,a diferència d'altres,que siguis idiota és un altre tema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
17 de desembre de 2012, 23.06 h

#8 JORDI CATALUNYA Ets un tarat, tu creus que es poden arribar a dir aquestes coses, hehe. Suposo que veus el món com ho has patit. Això no vol dir que la resta ho veiem així. Deixa't de bajanades: el problema és que estas sol al món, sense amics ni amigues, sense rumb, addcite a internet i et dediques a parlar de maricons, senegalesos, violacions perquè el teu món és molt obscur. Ple de patiment, homfòbia i ignorància. Et dediques a insultar a la gent del sud perquè tens la mateixa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Vanne = Anteu fletxa San Vi Rosat
17 de desembre de 2012, 19.00 h

#7 Nooooooooo!!!! nooooo es beritat!!!!! al ca passa és ca sóc ASKISOFRENIC i cha no sé com ma dic, si Anteu, si Vanne o si Datpalcul. Només sé ca visc aaaaa ... eeeehhhh.... ah! sí! a San Vi Blanc.

(Papá, ara no, ca astic cagant i tambrutiras la poya.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Anteo = Vanne fletxa San Vi Negre
17 de desembre de 2012, 18.56 h

#6 Sí, sóc una maricona innoble castellanòfila, fart de que els catalangs ma doneu pel cul i ma rabanteu les morenes i ma feu patir. Ja auria dastar acostumat, parke el meu pare també ma donaba pal cul, mentre ma mare foyiaba amb els negres senegalesos. Par aixó soc un chenofob fill da puta sifilítica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Anteo fletxa Sanvi
17 de desembre de 2012, 00.12 h

NACIONALISME CATALÀ= REACCIÓ, CONSERVADURISME, ULTRANACIONALISME SENSE ENTRANYES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.