directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 05:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dijous, 18.4.2013. 08:50 h

Pemi Rovirosa i Salva Racero Lax'n'Busto

Lax'n'Busto: "Els discos anteriors han estat més rock i aquest ens demanava ser més pop"


ACN - Després de cinc anys de silenci, Lax'n'Busto torna a la càrrega amb un nou disc d'estudi, 'Tot és més senzill' (RGB Suports, 2013). Allunyant-se del rock i de la producció, la banda del Vendrell s'acosta més al pop i presenta una proposta que busca la "senzillesa" del què són. "L'essència de les cançons, de les coses en general, ens pot fer la vida més feliç", ha explicat el cantant del grup en una entrevista a l'ACN, Salva Racero. Pel grup, la il·lusió de tothom és, precisament, que "tot sigui més senzill" malgrat que no ha estat el disc més fàcil de composar. L'objectiu: que el públic tanqui els ulls i se'ls imagini, simplement, tocant.

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant

Lax'n'Busto
El cantant de Lax'n'Busto, Salva Racero, i el guitarrista Pemi Rovirosa, durant l'entrevista amb l'ACN.
© ACN


Lax'n'Busto, strenes
Els Lax'n'Busto en el concert de presentació del seu nou disc al Festival Strenes de Girona


Lax'n'Busto
Els Lax'n'Busto en el concert de presentació del seu nou disc al Festival Strenes de Girona


Lax'n'Busto, Embarraca't, Figueres
Lax'n'Busto (Arxiu)


Lax'n'Busto, Embarraca't, Figueres
Lax'n'Busto (Arxiu)

Comparteix
   

El disc és una evolució del grup?

Pemi Rovirosa: És un disc en què hem buscat la senzillesa del què som. Som sis persones tocant un instrument que han confluir en el mateix diàleg musical. Hem intentat buscar la senzillesa d'una cançó, deixar les produccions rebuscades i intentar trobar l'essència del que demanava la cançó.

I això com es troba?

P.R.: A base de tocar! El procés del disc ha estat un 80% tocant i gravant. I moltes coses que se senten al disc són preses de les gravacions i els assaigs.

El disc és tranquil, lluny d'artificis.

P.R.: Sí, està molt carregat de mitjos temps. És més orgànic, més musical i amb lletres que també busquen la senzillesa. Ens agradaria que la gent tanqui els ull i vegi el grup tocant, i no masses més coses.

Perquè aquests cinc anys de 'silenci'? És un nou començament?

P.R.: Potser els discos anteriors han estat més rock i aquest ens demanava ser més pop. No és que posem el comptador a zero ni que comencem cap nova etapa. Han estat cinc anys sense disc d'estudi perquè hem estat molt actius en els directes i hi ha hagut el disc simfònic pel mig.... No ens volíem marcar dates ni objectius. Sinó que confluís tot de forma natural i que ens motivéssim nosaltres mateixos amb cançons.

Perquè el nom del disc?

Salva Racero: 'Tot és més senzill' és una il·lusió que tots tenim, que tot sigui més portable, fàcil i senzill. Malgrat que no ha estat precisament el disc més senzill de la nostra carrera! Buscàvem que la cançó fos essència, que es pogués tocar amb la guitarra i una veu. Cercar l'essència de les coses ens pot fer la vida més feliç.

És el tercer disc com a cantant després de 'Relax' (2007) i 'Objectiu: la lluna' (2008). Com heu evolucionat com a grup?

S.R.: Sempre m'ha semblat un grup molt proper a la gent, molt autèntic. Ara estem anant cap a un camí més pop. Mantenim l'essència del grup però ens acostem a la gent jove, amb una mica més de frescor, i respirem amb molta energia. Potser això ens portarà a continuar endavant si tenim ganes i convicció...

Velles bandes presenten nou disc i compartiu espai amb nous grups. Competència o retroalimentació?

P.R.: Sempre hem pensat que som un grup de la gent, ens importen les cançons i creure en el que fem nosaltres. Ens sembla espectacular que hi hagi bandes com Manel i altres... Sempre hem estat del parer que si a un altre li va bé a tots ens va be. Tot és font de riquesa i és essencial.

S.R.: Totes les bandes evolucionem. Nosaltres també. Com parlàvem al 89 i com parlem el 2013 no te res a veure. Mantenint l'essència però apropant-nos al que li agrada la gent ara.

Com va anar la presentació del nou disc al Festival Strenes de Girona?

P.R.: Ha anat molt be. Sent un disc més tranquil ens permetia presentar-lo molt bé en un auditori com el de Girona. A més, ningú l'havia sentit perquè encara no està a les botigues i ens la vam jugar tocant les 16 cançons del disc.

S.R.: La gent estava predisposada i vam quedar molt satisfet.

Canvia l'estil. També canviarà la posada en escena?

P. R.: Sí, serà diferent. Estèticament presentem coses noves, canvis de posició a l'escenari amb la bateria a primera línia i una escenografia basada en el blanc. Però no serà pas senzill!Fer les coses senzilles a vegades és el més complicat..

Lax'n'busto, però, no pot oblidar els orígens, no?

S.R.: No, la posada en escena serà energètica. Repassarem el disc, però no renunciarem a fer les cançons de sempre que la gent demana. No es pot privar la gent del què vol escoltar.

P.R.: El repertori sempre el tenim obert, i l'anem modificant, fins i tot sobre la marxa!





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.