directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Diumenge, 5.5.2013. 05:00 h

Jordi Roca Cuiner i artífex de la part més dolça del Celler, un geni dels fogons i les mànegues (pastisseres)

Vis a vis amb Jordi Roca al Celler de Can Roca


Amb motiu de l’èxit del Celler de Can Roca, elegit millor restaurant del món, reproduïm una entrevista a Jordi Roca (març 20111) publicada al directe.cat (març 2011) cuiner i artífex de la part més dolça del Celler, un geni dels fogons i les mànegues (pastisseres). “Hi ha qui diu que la paraula restaurant té el seu origen a França on se situa el que es podria definir com la primera casa de menjars. Per anunciar-la, el seu propietari va penjar a la façana un rètol que deia: Veniu a mi, homes d’estómac cansat, i jo us restauraré.” “No sé si d’aquesta darrera paraula en deriva el terme restaurant però del que sí puc donar fe és que avui, en el Celler de Can Roca, m’han restaurat l’estómac, l’ànim i els sentits. Sense reincidir amb més adjectius superlatius sobre l’univers culinari que els germans Roca han sabut construir (ja que només sóc una aficionada gormanda i tot el que digués quedaria curt i simplista) us puc explicar que el vis-a-vis va ser un luxe: entrevista amb el Jordi Roca, cuiner i artífex de la part més dolça del Celler, un geni dels fogons i les mànegues (pastisseres) i que no para quiet exportant l’essència de Can Roca en congressos i conferències d’arreu del món. I després... (ho sento perquè us faré venir salivera) em sacsejaren l’esperit amb onades de plaer (gastronòmic) desconstruint-me i tornant-me a construir amb el seu art i la seva exquisida presència. Com a cirereta de la jornada, em prepararen unes postres especialment tremendes, el sex in the beach del qual us faig partícips només gràficament perquè d’engrunes de sorra sablé no en va quedar ni una... “  Laura Martinez 
Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant carregant




Comparteix
   


Etiquetes
Entrevista amb Jordi Roca publicada al directe!cat (març de 2011), feta per Laura Martinez en el seu bloc terra tremenda.

Definició: vis-a-vis és una locució francesa que significa cara a cara. En francès antic, el vis és l’adaptació de cara del participi llatí visum del verb videre (veure). A les presons, també s’empra per definir la trobada privada de dues persones, a soles i sense supervisió…

Curnonsky* deia en el llibre La table et l’amour: La boca ens ha estat donada per menjar, però també per acariciar. Tots els grans enamorats que he conegut eren autèntics gourmets. La cuina i l’amor són un binomi indivisible?
Per a un cuiner, cuinar sense amor és incomprensible... A la cuina que fem a casa el darrer ingredient de totes les receptes sempre és: “... i una mica d’amor”.

Em convides a sopar a casa teva. És la primera vegada i t’agrado molt. Què em cuinaries per a seduir-me?
Ha, ha! Primer intentaria esbrinar què és el que t’agrada, què et motiva... Segurament et prepararia diverses cosetes en consonància a un ambient agradable, sensual... Tot i que m’hi faria a l’hora de sorprendre’t, posat el cas, el que menys importa és el menjar!

I si fos a l’inrevés?
Doncs triomfaries amb marisc, ostres, garotes... Mhhh! Tot això em posa molt! I per beure, un cava blanc. Les bombolles afavoreixen a trencar el gel, a riure, a celebrar... Ja veus que tot plegat seria intencionat.

Diuen que a la taula i al llit, al primer crit. Però si haguessis de triar?
Seria collonut menjar en el llit. S’hi val totes dues coses alhora?

En una intervenció a Els matins de TV3, Pilar Rahola deia que el sexe està sobrevalorat i que no hi havia res com un orgasme gastronòmic. I si jo et faig triar... amb quin et quedes?
Parteixen de dos llocs diferents, però en el fons tots dos busquen el plaer. No hi ha tria possible... Tots dos, si us plau.

A banda de la importància de la suggestió, no en va diuen que el millor afrodisíac és el nostre cervell, existeixen de debò els aliments afrodisíacs? O tot plegat es pura comèdia?
No ho sé. Jo penso que hi ha molt de placebo en tot plegat. El que és important de qualsevol menja és amb qui la comparteixes. Certs menjars em posen perquè m’agraden molt, moltíssim i és un fruir que es barreja. D’altra banda, siguem clars, jo puc anar calent amb ostres o sense...

L’amor: dolç o picant?
Començant amb quelcom dolç i acabant amb picant. Les dues coses, tant en amor com en gastronomia.

I el sexe?
El sexe..., picant, sens dubte!

La cuina del Celler de Can Roca és una cuina a tres bandes (Joan-Josep-Jordi). Veus viable aquesta estructura en el pla sexual? Dos són poc o tres multitud?
A casa ens funciona prou bé aquest joc a tres bandes, no veig per què no es pot extrapolar.

I si parlem de partenaires..., de proximitat, com els productes, o cuina internacional?
Suposo que per qüestions implícites a la meva professió (he de viatjar sovint per assistir a congressos, demostracions, etc.) es pot dir que no practico gaire el concepte de km.0.

Carn, peix o mar i muntanya?
Si peix es refereix a les fèmines, peix (i marisc!)

Pit o cuixa?
Pot ser el pollastre sencer?

Hi ha qui gaudeix del menjar i per a altres és un pur tràmit. I en sexe? Fast-Sex (traducció literal: aquí t’enxampo i aquí et mato) o com el moviment internacional per a la tutela i el dret al plaer Slow Food,
Slow-Sex, subministrant els plaers sensuals de forma que ens proporcionin un goig lent i prolongat. Depèn del moment i de la quantitat d’adrenalina que es secreti... El goig lent i prolongat, com amb el menjar, és sublim, però... certs establiments elaboren unes hamburgueses delicioses...

En sexe, harmonies inusuals amb coccions extremes o cuina senzilla i compromesa?
Últimament em complico molt la vida en tots sentits... Diguem que em faig moltes palles mentals... A la cuina, sobretot, propostes agosarades.

Una anècdota picant relacionada amb la teva professió?
Lligat amb Pilar Rahola, algunes clientes m’han dit que les postres que havien menjat eren millors que un orgasme... I jo em dic: cuinar orgasmes és collonut, oi?

A la cuina quina és l’olor més sensual?
La de gessamí i mandarina. Sobretot combinades. La dolçor del gessamí amb l’aroma cítrica de la mandarina m’evoquen sensualitat, feminitat... M’embriaguen.

I la textura?
La vellouté, la del vellut de la pell del préssec. La sensació vellutada , densa en boca, que et pentina el paladar... com la de la pell nua.

I l’aliment més complet en tots els sentits?
L’albercoc. És perfumat i vellutat. Quan te’l mires de reüll té unes formes molt sinuoses. És com un culet fantàstic! Crec que l’albercoc té molt de significat i sentit eròtic.

Una pel·lícula: El carter sempre truca dues vegades, La grand bouffe, Como agua para chocolate? Una altra? Tinc al cap una escena de la peli American Pie, en la qual un dels protagonistes fa l’amor amb (es folla) un pastís calentonet de poma. Em sembla una escena genial!.. I un acte molt sincer i íntim d’amor pel menjar.

La cuina és un bon lloc per practicar sexe? Sí, a la de casa... Amb la panxa plena o abans d’un bon àpat? Abans d’un àpat.

Recordes la teva primera vegada? Quants anys tenies?
17 anys i estava acollonit.

Què és el més patètic que has fet per amor? I per sexe?
Penso que tot el que es faci per amor deixa de ser patètic. Per sexe sí que n’he fet moltes, però no te les puc dir perquè son tàctiques de guerrilla que encara funcionen...

Un lloc de Catalunya per fer un pícnic gormand, mirar les estrelles i, si s’escau, fer margeres.
En qualsevol de les fantàstiques platges del nostre litoral.

I del món?
A les platges del Brasil.

Què t’hauria de fer perquè perdessis el cap?
Sóc una persona molt senzilla, no necessito grans coses. Tu no cal que t’hi esforcis gaire...

El lloc més estrany o morbós on has fet sexe.
Home, casa meva és un lloc força estrany...

Al llit, et deixes fer o ets emprenedor?
Emprenedor!

Amb els ulls...
Oberts.

A sobre o a sota?
De totes maneres i per arreu.

Que on hi ha pèl hi ha alegria hi estem d’acord, però... amb o sense?
Sense o arregladet.

Tanga, calces o culotte?
Depèn... Les calcetes m’agraden especialment.

Una icona eròtica catalana?
La presentadora del 3/24 en aranès! M’encanta com parla.

I de fora del nostre país? L‘Scarlett Johansson.

I l’antiicona?
La Carmen de Mairena.

Una de 40 o dues de 20?
Dues de 20!

Explica’m una fantasia.
Fa anys vaig veure una foto de la Mònica Bellucci nua amb tot el cos banyat en caviar. No em sabria greu menjar caviar (del que fos) en aquesta safata.

Em fas un streep tease. De què et desvesteixes? I si te’l faig jo?
De tot! No sóc gaire pudorós i esperaria que tu tampoc no ho fossis.

Si jo et proposo fer un intercanvi de parelles?
Crec que no ho faria. Quan estàs bé amb algú no et ve de gust canviar així com així.

I si et dic: 'Jonny, Jonny, Jonny, fes-me mal'?
Seria estrany i segurament se m’escaparia el riure, no em va aquest rotllo.

Algun fetitxisme?
La roba interior.

Una erecció incòmoda que recordis.
Crec que aquesta ho serà a partir d’ara... Ha, ha!

El més marranot que t’hagin dit a cau d’orella... O que hagis dit?
El que es diu a cau d’orella no es pot dir...

I per acabar... M’expliques un acudit verd?
Un de l’Arguiñano: Quina diferència hi ha entre un musclo i una cloïssa? L’edat!

* Maurice-Edmond Saillant, Curnonsky (1872-1956): La seva vida bohèmia el va conduir a estudiar periodisme i a ser el prototip de l’amant de la bona vida (perfeccionista en el menjar i amb fama de fer córrer faldilles). És considerat el primer periodista gastronòmic.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
16 de juny de 2013, 18.38 h

Es que no ves la de pretendientes que pretenden penetrarte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pere Gran fletxa Monfalco
16 de juny de 2013, 11.49 h

Jo també et faria un favor i de gratis Laura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Jaume fletxa allá on a la estiu la gent es despulla
16 de juny de 2013, 07.15 h

Laura jo estic dispusat a treballarte y ferte un complet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
15 de juny de 2013, 22.38 h

#16 Per menjártela i llepártela compret un goset maca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Jordi fletxa CATALUNYA
15 de juny de 2013, 20.24 h

#16
#14 Amaya-salazar-àlies montella,ara et travesteixes els dissabtes?que no arribes a final de més?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Laura fletxa (allà on l'indepe Vila d'Abadal mana amb en Anglada, tots dos catalaníssims)
15 de juny de 2013, 18.13 h

#15 Pel mateix preu me'l menjes, monger indepe :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
15 de juny de 2013, 17.44 h

#14 Laura de Vic, soc pintó i em ilusionaria poderta pinta els pels del teu cony la bandera que vulguis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Laura fletxa (allà on l'indepe Vila d'Abadal mana amb en Anglada)
15 de juny de 2013, 17.19 h

M'estic depilant la figa i deixarè quatre barres de color groc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
15 de juny de 2013, 13.07 h

Aquesta guapa parella ens enurien d´deleita amb una enllitada íntima.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Jordi fletxa CATALUNYA
13 de juny de 2013, 06.51 h

#10 L'experiència t'hauria d'ensenyar a no parlar quan es te la boca plena.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.