directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dimecres, 2.7.2014. 17:05 h

Núria Picas Campiona del món de curses de muntanya i un exemple de compromís

“Ara és l’hora de demostrar els sentiments: la independència ens beneficiarà a tots”


Entrevista Plataforma pro Seleccions.- Núria Picas és la millor corredora de muntanya del món. Va guanyar quatre medalles d’or a l’última edició dels SkyGames (considerats el Mundial d’aquest esport) i, tot i que hi participava  representant la selecció espanyola, va celebrar les victòries desplegant una estelada a la línia de meta. Als 37 anys, aquesta atleta manresana que viu a Berga es fa un tip de guanyar competicions a tot el món. Farta de les pressions de l’estat espanyol, defensa que tenir un estat independent és el millor camí que pot escollir el poble de Catalunya. 
Comentaris 108  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant carregant


Comparteix
   


Etiquetes
Sempre has demostrat com penses i t’has manifestat sense pèls a la llengua. Suposo que tens clar què votaràs a la consulta del 9-N.

Ho tinc claríssim, votaré Sí-Sí. Espero que la gent, especialment la que està vinculada amb el món de l’esport, s’involucri en el moment que vivim i abandoni totes aquestes pors, que són  bastant presents, i que es mullin perquè la independència és una cosa que ens beneficiarà a tots.

Tu sempre has tingut clar que vols la independència. En el teu cas, per què la defenses?

Perquè és un procés que ens convé a tots, és pel bé nostre, dels catalans. Ja fa massa temps que ens estan pressionant amb un sentiment que no és el nostre. Això és com un matrimoni que no s’avé, al final anirem molt millor cadascú per la seva banda. Aquests estira-i-arronses no van enlloc. Hem de donar un cop de puny sobre la taula i, d’una vegada per totes, ser valents i tirar endavant amb això, perquè comencem a estar-ne cansats.

Defenses que les pors no haurien d’impedir que els esportistes, com qualsevol altre sector de la societat, pugueu opinar lliurement.

Està clar. Hi ha certa por, hi ha gent que se n’amaga una mica. És un fet que a mi m’estranya molt, que la gent de l’esport calli. Em farà gràcia que, el dia que ho aconseguim, tothom serà independentista. A mi això ja no em valdrà. Ara és l’hora de demostrar els sentiments, sense cap mena de mirament, perquè en el fons és una cosa que ens beneficia a tots.

Quin missatge donaries a alguns patrocinadors que a vegades poden frenar el posicionament dels esportistes?

Els diria que la independència es tracta de millorar i fer un pas endavant. És el bé per tots, no han d’amagar-se.

 Tu has patit mai algun tipus de pressió per haver-te posicionat tan clarament?

Sí, la federació espanyola m’ha dit que no li agrada que surti amb una estelada. Però és un sentiment que tinc molt endins des de sempre i no tinc per què no fer-ho. Aquí tenim una pega perquè Catalunya no està reconegut com un país independent i si tu vols anar a córrer un mundial has d’anar amb una selecció de ple dret. Tot i haver tret l’estelada, a mi m’han continuat seleccionant, però sempre m’adverteixen. Sí que és cert que l’any passat al campionat d’Espanya em van amenaçar que si pujava al podi i treia l’estelada em retirarien el títol. Va haver-hi un conflicte important i a més es van reunir els jutges i tot. Tres d’aquests jutges van votar retirar-me el títol i quatre que no. Jo la portava al coll, sense desplegar. Em van advertir que sobretot no pugés al podi amb l’estelada i jo no la vaig mostrar, però la duia enrotllada al coll i això va causar molta polèmica. De fet, en aquell moment vaig desitjar que em sancionessin i em retiressin el títol. Podria haver estat una manera de causar més reacció.

Quina valoració fas de com està anant la temporada i quins són els propers objectius?

De moment s’estan complint tots els objectius. Estic al capdavant de l’UltraTrail World Tour amb tres victòries de prestigi a Gran Canària, al Mont Fuji al Japó i a Austràlia. Per tant, la primera part de la temporada està sent excel·lent. A partir d’ara tinc el Mundial d’ultratrail. En aquest cas hi vaig com a particular, no amb la selecció espanyola. Estic seleccionada però aquest any hi vull anar pel meu compte.

Per tant, després d’haver-hi anat altres vegades amb la selecció espanyola, pot ser que tanta insistència i tantes pressions t’hagin fet canviar d’opinió?

Pot ser, però simplement no tinc aquest sentiment. No anem pels mateixos camins. Ells volen una cosa i jo una altra. Per tant: no ens enfadem, cap mena de problema. Però sempre respectant-nos els uns i els altres, no en diré mai res dolent.

 



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
30 de juliol de 2014, 11.51 h

#146 soc.esp. 2013-10-31 12:14
A ver cuando aprenden los socialistas que los nacionalistas son como los siluros. siempre tienen hambre. da igual cuanto les des, siempre van a estar enfadados y siempre van a querer más. es su razón para existir, porque si en algun momento CIU o ERC dijeran "estamos satisfechos", se acabaria su razon de existir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
29 de juliol de 2014, 14.29 h


ards.104 ,CATALANES NO 2013-10-11 13:53

104

A LOS CATALANES NI AGUA !!!
HAY QUE DARLES CON EL GAS SARIN Y QUE CAIGAN COMO MOSCAS !!!
VIVA EL PSOE,VIVA LA UNIDAD ESPAÑOLA,ARRIBA ESPAÑA !!!
VOLVEREMOS AL PODER Y OS VAMOS A BARRER,GENTE DE CIU,ERC,CUP Y OTRAS MALAS HIERBAS,TRAIDORES !!!!
.........................................................

107

HA SIDO UN TRIUNFO TOTAL DE TODOS LOS ESPAÑOLES LA MANIFESTACION DEL 12-O .YO HE IDO CON MIS COMPAÑEROS DEL PSOE A TITULO INDIVIDUAL,PORQUE AL... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
29 de juliol de 2014, 14.06 h



CATALANAS CHUPADORAS DE NABOS,TODOS LOS VERANOS Y FINES DE SEMANA QUE PUEDO ,ME VOY A CATALUÑA PARA FOLLARME A TODAS LAS CATALANAS QUE PUEDO,ME LAS FOLLO A PELO,PARA PREÑARLAS Y HACERLES UN HIJO DE ESPAÑOL,PARA QUE SE JODAN,JA,JA,JA,...TENGO YA 3 NIÑOS Y ME HAN CONFIRMADO MIS AMANTES QUE HAY 2 MAS EN CAMINO,LUEGO LAS ABANDONO,DESPUES DE PROMETERLES MATRIMONIO,...QUE SE JODAN Y LOS CRIEN ELLAS SOLAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
29 de juliol de 2014, 12.38 h



LAS CATALANAS SON BUENAS CHUPADORAS DE NABOS,LO SÉ POR EXPERIENCIA,SIEMPRE QUE VOY A BARCELONA O A LA COSTA,VOY A LOS MEJORES PUTICLUBS CATALANES,EXIJO CARNE DE LA TIERRA,ALGUNAS ESTAN PASADITAS,PERO ME GUSTA VER COMO SUCCIONAN MI PENE LAS CATALANAS,A LAS QUE ODIO CON TODA MI ALMA,ME GUSTA EMPUTECERLAS,PENETRARLAS,HACERLES HIJOS PARA INFECTAR DE ESPAÑOLISMO SU MALDITA TIERRA REBELDE,ME GUSTA CORRERME EN SUS CULOS Y COÑOS,PARA ECHARLES MI ESPERMA ESPAÑOL DENTRO,...SÍ,MALDITOS CATALANES,ES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
25 de juliol de 2014, 22.36 h

Confirmen l'absolució de García Albiol per discriminació racial

La fiscalia i SOS Racisme demanaven un any de presó

http://www.naciodigital.cat/noticia/71932/confirmen/absolucio/garcia/albiol/discriminacio/racial


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Internacionalitzem la nostra causa fletxa ..................................
25 de juliol de 2014, 01.44 h

http://www.youtube.com/watch?v=zLQtm1xGBW0

Quatre bones raons perquè Catalunya sigui independent segons la televisió russa.

Ningú defensa una causa que desconeix. Fem còrrer vidios com aquest que expliquen en anglès el que està passant. INTERNACIONALITZEM la nostra lluita i guanyem-nos el suport de l'opinió pública internacional. FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
24 de juliol de 2014, 17.50 h

Siguen las buenas noticias. Tras la DEMOLEDORA critica de Merkel,Hollande y Valls a la charlotada separatista.

El paro baja en 310.400 personas y se crean 402.400 empleos, la mayor cifra en 9 años.

En el último año los hogares con todos sus miembros en paro se han reducido en 82.600, un 4,3% menos.

El número de jóvenes en paro menores de 25 años baja en 40.800 personas

La tasa de paro de este colectivo bajó hasta el 53,12% en el segundo trimestre, 2,3 puntos menos que en el trimestr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
24 de juliol de 2014, 14.18 h



otras veces, me gusta irme después de comer a los bares de los pueblos y ciudades que visito, siempre que vengo de vacaciones o fin de semana, o escapadas a cataluña, y me gusta mucho entrar en sus bares y tirarme pedos disimuladamente, y pongo aquello de grana y oro, luego me quito a un lado, o me pongo a jugar en las tragaperras, que claro está, se encuentran en el otro extremo de donde yo estaba y me peí. Hay que ver la cara de los butifarras cuando me peo en su puta cara, pedos silenc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
24 de juliol de 2014, 14.17 h



yo...soy un tio legal, soy del psoe hace más de veinte años, no he robado nunca...no como los catalanes, que son la mala semilla , la semilla del diablo, los que han traido todos los males a España, más aún que los de la ETA,... Los catalanes lo que pasa es que no queréis trabajar, sois unos vagos y maleantes, la madre puta que os parió, sois la mierda más grande que hay en la Tierra,...pero se os va a acabar el chollo,...estoy deseando ver lo que sois capaces de hacer, venga,...!!! t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#99
24 de juliol de 2014, 14.14 h




dejad de intoxicar a los buenos ciudadanos españoles, que vamos a recuperar nuestro orgullo nacional cuando entremos en barcelona con la banda de música de la Guardia Civil, y vamos a formar una fiesta de cojones, vamos a poner a todos los catalanes a servirnos en los bares, y las tías catalanas vamos a poner con ellas una cadena de puticlubs baratitos, para que vengan todos los paishas ,todos los sudacas, todos los rumanos, a echar una cana al aire, que también tienen derecho a quitarse... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.