directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dijous, 10.6.2010. 05:00 h

Sandro Rosell candidat a la presidència del Futbol Club Barcelona

'Les quotes de catalanitat transversal i normalitzada que s'han assolit no tindran marxa enrere'


Sandro Rosell és el candidat a les eleccions del Futbol Club Barcelona que té més opcions de ser escollit president segons apunten tots els indicadors. Tot i això, vol mantenir-se prudent i assegura que després de superar el tall de les signatures els marcadors dels quatre candidats s'han 'posat a zero'. A pocs dies del final de la campanya electoral Rosell replica indignat a aquells que el titllen d'espanyolista i reivindica la seva catalanitat en aquesta entrevista a directe!cat. Sandro Rosell critica la 'politització' del club que ha fet Laporta que la diferencia del seu compromís a potenciar encara més la 'catalanitat' del club. I conclou: 'La llengua del Barça? La catalana; El país? Catalunya; La catalanitat del club? Innegable.'
Comentaris 49  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant carregant


Comparteix
   

Se l'acusa d'espanyolista. Què els respondria als qui li ho diuen?
Que en aquesta vida es pot fer pràcticament tot excepte mentir. M'he criat en una família on es traspuava catalanitat. El meu pare va ser una persona compromesa i va arriscar en els temps més difícils del país, durant el franquisme. La candidatura que tinc l'honor d'encapçalar diu clarament i cito literalment: 'Som més que un club i la catalanitat forma part de l'essència del Barça. El Barça és, ha estat i serà un club català i catalanista'. Més clar, aigua. No ens amaguem de res.

I per què diu que els culers de fora de Catalunya ho han passat malament per culpa del catalanisme expressat per Joan Laporta?
Perquè una cosa és la catalanitat del Club, que la potenciarem. I l'altra és polititzar el Club com ha fet l'encara president del Futbol Club Barcelona. El president del Barça no pot anar fent mítings en favor d'uns determinats posicionaments perquè el Barça és plural dins la transversalitat catalanista. Nosaltres apostarem per una catalanitat real. Reitero que el nostre eslògan és inequívoc, 'Tots som el Barça'. Ningú s'ha de sentir exclòs. Els culers de fora de Catalunya no qüestionen la catalanitat del Club que va estretament lligada amb les arrels i la manera de ser del Barça. El que sí que és qüestionable és la politització del Futbol Club Barcelona. No es pot fer servir el Barça per aspiracions polítiques personals. Això no s'ha fet bé i s'ha de dir.

Diu que potenciaran la catalanitat del Club. Garanteix que no retrocediran en les quotes de normalitat catalanista que ha assolit l'entitat?
En cap cas. Quan arribem farem una auditoria a fons dels aspectes essencials del Club: de recursos humans, econòmica i laboral. La normalització de la llengua en les comunicacions del Club i els símbols nacionals de Catalunya és evident que no només no aniran enrere sinó que es potenciaran. Les quotes de catalanitat transversal i normalitzada que s'han assolit no tindran marxa enrere. Que els propietaris del Club, els socis, no en tinguin cap dubte.  Per cert, un detall d'aquesta transversalitat catalanista que volem representar va ser l'acte de campanya a Lleida. Hi eren presents des de l'alcalde del PSC, Àngel Ros, fins el Ramon Usall i la colla de la penya 'Som un sentiment' que molts d'ells són de la CUP. Hi havia gent de totes les famílies del catalanisme i això m'omple i em fa feliç. El que diem ens ho creiem, tenim molt interioritzat que Tots som el Barça.

« El posicionament ideològic personal d’algú que aspira a ser President del Barça s'ha de quedar en l'esfera privada »

En la visita a Òmnium Cultural el públic li va preguntar si era independentista...
I vaig dir que no respondria. El posicionament ideològic personal d’algú que aspira a ser President del Barça s'ha de quedar en l'esfera privada perquè el president representa tots els socis i entre els 170.000 propietaris del Club hi ha una pluralitat que s'ha de respectar. Ara, també vaig respondre quan em van preguntar 'la llengua del Barça? La catalana; El país? Catalunya; La catalanitat del club? Innegable'. Reitero que tenim claríssim el compromís del Barça amb la dimensió que representa per Catalunya.

A més d'espanyolista també se l'ha acusat de ser amic de Florentino Pérez...
Amb Florentino mantenim una relació cordial des que fa anys que l'empresa constructora familiar i ACS van treballar plegades. Això no ho he amagat mai i ho explico amb tot luxe de detalls al llibre Benvingut al món real que vaig escriure fa cinc anys. És una bajanada pensar que perquè ens coneguem amb el senyor Florentino Pérez això sigui un pretext perquè algú tingui els nassos d'afirmar que afavoriré els seus interessos esportius. També ho podrien dir a l'inrevés d'ell. És absurd.

Es compromet a millorar la relació amb la resta de clubs catalans? Com?
És un dels objectius primordials que ens hem marcat, ja que uneix tres aspectes amb els que volem ser especialment actius: social, esportiu i de relació amb el territori i la seva gent. Les estratègies concretes passen per dos grans aspectes. El primer, és garantir als clubs als que fitxem jugadors joves que el seu benefici econòmic final sigui proporcional al nivell que el jugador fitxat assoleixi. El segon és que la política de cessions -sempre sota premisses esportives i també econòmiques- sempre faci prevaldre que el jugador es quedi al territori per fomentar la millora de la qualitat global de l'esport català i per poder fer una supervisió superior de la seva evolució.

També amb l'Espanyol?
Intentarem que les nostres relacions institucionals amb l’Espanyol siguin totalment cordials i basades en el màxim respecte.

Tot el que s'ha dit sobre Brasil i la investigació per unes suposades comissions il·legals, si és president del Barça, li pot garantir al soci que no acabarà assegut en una banqueta dels acusats?
El tema de Brasil ja l'hem explicat en repetides ocasions i ho hem fet, precisament, perquè el soci estigui totalment tranquil i confiat en qui som, com som i què volem fer. Acusar, llançar falsedats i rumors al voltant d'algú és molt senzill. I això és el que hem vist fins ara: un intent constant per treure temes sense fonament i poc temps dedicat a parlar de projectes. Nosaltres hem seguit el nostre camí i hem apostat, sempre, per dedicar els nostres esforços en explicar quin Barça volem i com el farem. Ho tinc molt clar i estic totalment tranquil: no he estat mai encausat i no tinc cap motiu per estar preocupat i, per tant, vull transmetre aquesta total confiança al soci.

« La millor contribució a l'esport català serà formar joves esportistes en totes les seccions del Club »


Parlant de Brasil, vostè va ser l'artífex que la selecció brasilera disputés un partit contra la catalana al Camp Nou el 2002. Ajudarà les seleccions catalanes a ser reconegudes si és president?
Efectivament, l'equip on treballava vam pedalar fort perquè la canarinha vingués jugar contra la selecció en la preparació del mundial de Korea. Els components de la selecció van quedar impressionats de l'ambientàs que s'hi va viure amb el Camp Nou ple fins la bandera. La millor contribució a l'esport català serà formar joves esportistes en totes les seccions del Club. La Masia ha de ser realment una escola d'esportistes i persones i no com ara que l'edifici de Sant Joan Despí és un esquelet de formigó que cada any es prorroga tot i que té un pressupost assignat. El Barça sempre ajudarà a l'esport català perquè fent-ho s'ajuda a si mateix. Sobre el reconeixement, la major part de federacions són entitats privades i si no tinc mal entès hi ha prop de 20 seleccions catalanes de diferents esports que competeixen internacionalment amb totes les de la llei. Aquesta és una bona via.

Superat amb èxit el primer round del tall de precandidatures, li preocupa l'efecte Bassat? És a dir, partir com a favorit, guanyar en signatures recollides i no acabar arribant a la presidència?
Tots els que estem vinculats a la candidatura teníem molt clar que, una vegada passat el tall de la signatures, els marcadors es posaven a zero i tot tornava a començar. No penso en cap efecte, ni en cap antecedent. Nosaltres volem explicar el nostre projecte a tots els socis, fer-ho amb total transparència i apostant pel joc net i per una campanya explicativa de projectes i opcions.

A banda de les auditories, digui tres mesures que aplicarà en els 100 primers dies de mandat.
En cas de guanyar les eleccions el proper 13 de juny, apostarem, en l'àmbit econòmic, per reduir la despesa excessiva actual, aplicar una política d'austeritat i començar a millorar els ingressos gràcies a accions molts concretes tant al propi territori com a nivell mundial. A nivell esportiu, asseure'ns amb el Pep per dissenyar el futur proper i col·laborar en tot el possible per millorar l'equip si l'entrenador considera que s'han de fer moviments. I en l'aspecte social, començar a aplicar mesures que permetin al soci tornar a sentir-se l'únic i efectiu propietari del club.

Arribarà el dia de l'abraçada de reconciliació amb Joan Laporta? Farà algun pas en aquest sentit si el soci li dóna la presidència del Futbol Club Barcelona?
Si guanyem les eleccions, m'agradaria poder parlar amb ell per aconseguir que la transició entre l'actual junta i la propera sigui el més tranquil·la i amable possible.

Tanca la porta a incorporacions d'altres candidats o precandidats que no han passat el tall?
Fa molt temps que estem treballant en el nostre projecte i tenim un grup molt sòlid, unit i capacitat. No existeix cap possibilitat d'incorporar a ningú de les altres candidatures o precandidatures.

Al mundial, amb Espanya o Brasil?
Amb el Barça!





publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#49
jose fletxa barca culo dela europa
27 de juny de 2012, 09.59 h

rosselll es un hijo de puta espero que se joda a el e su mujer asta su habuela hijo de puta de mierda!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Mireia fletxa La selva
15 de juny de 2010, 18.18 h

#46 no trobarem a faltar al Laporta, tot el contrari perque el mes probable es que es presenti per president de la Generalitat ;) I El Sandro per fitxar Ronaldinhos i Decos ja va bé ^^


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Marc fletxa Barcelona
15 de juny de 2010, 18.15 h

Avui a les 19h, acte independentista de CiU que podeu seguir per aquí: www.livestream.com/convergenciaiunio


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
15 de juny de 2010, 13.52 h

CAGADA amb el "Sandruscu", aquest penco és un fatxa, fonts properes a ell comenten que és un unionista convençut, en quant a unionisme i en quant a proximitat a la sempre botiflera Unió Democràtica de Catalunya. Trobarem a faltar en Laporta, us aviso...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
ECS-BOTANT DE CIU fletxa L´ESTARTIT DEL VALLÈS
15 de juny de 2010, 11.17 h

El Carod va neixer a un campament gitano i ara té dues cases, és un escàndol ! I no sap llegir ni escriure ni mai ha tingut feina ! I a un amic seu li agraden els toros ! En canvi les 200 families , que son de CiU i el PP son tan bona gent, que amb els diners que han guanyat treballant durament a les mines han regalat 3 cases a cada majordom ! Vota CiU !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
14 de juny de 2010, 22.09 h

Tothom sap que l'únic govern que pot avançar en temes de sobirania és un govern nacionalista. Sembla que ERC começa a fer algun gest en aquest sentit, però no n'hi ha prou; cal que convenci la franja de vot que va confiar el 2003 i el 2006 que està disposada a construir ponts de diàleg, a deixar d'atacar CiU i a no exigir el que mai ha exigit al PSC o el seu discurs no serà creïble i Catalunya estarà perduda en mans d'una CiU sense cap condicionant per governar en solitari i gestionar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
14 de juny de 2010, 20.57 h

#41 Altre vegada amb això..... Quin mandra, noi... sembles l'ex-llufat del Bacardí , v.20.0.0


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Carod fletxa Tarragona vivint de luxe
14 de juny de 2010, 17.43 h

Ai perdoneu, m'he equivocat de tema, comento les dues case de luxe que va comprar el Carod Rovira


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Carod fletxa Tarragona vivint de luxe
14 de juny de 2010, 17.41 h

Casa de luxe a Barcelona // C: Ganduxer // de renta corporació // a nom de la seva dona per amagar irregularitats // ja ho vem estar parlant en el seu moment // el número no el se ni m'interessa espiar als demés. 800mil euros

Casa de luxe a Tarragona // d'aquesta en tens fotos per tota la xarxa, no necessites massa informació. Es un Àtic de 185metres cuadrats en zona privada, te de tot. Hipoteca de 625mil euros a 30 anys


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
ECS-BOTANT DE CIU fletxa L´ESTARTIT DEL VALLÈS
14 de juny de 2010, 16.15 h

Georgina, et trobes bé ?
Tomàs, quan cobrem del Madí anem junts als toros ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.