directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ENTREVISTA fletxa

publicitat


Dijous, 17.12.2015. 05:00 h

Carles Campuzano Número 2 per Barcelona per Democràcia i Llibertat

"CDC ha d'oferir un programa basat en polítiques bisexuals"


Gerard Sesé / @gerardsese .- La campanya del 20D no s’atura per a ningú, ni tan sols per Carles Campuzano, número dos a Barcelona per darrere de Francesc Homs, que ens cita al bar de l’Auditori perquè ve d’un enterro. És un gat vell de la política espanyola. Però no precisament perquè ell sigui molt gran (5q anys) sinó perquè se’n va anar a Madrid amb només 32 anys. Amb ja comptava amb una legislatura al parlament català i, abans i tot, ja va estar fent política local a Vilanova i la Geltrú. És llicenciat en dret i molt actiu a les xarxes socials i a internet. De fet El desembre de 2013 va ser escollit Diputat 2.0 en els premis que cada any atorga l’Asociación de Periodistas Parlamentarios de Madrid, i el seu blog va ser finalista a l’edició del mateix any dels Premis Blogs Catalunya.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant carregant

carles campuzano, democracia i llibertt, dill, eleccions espanyoles
Carles Campuzano
© Gerard Sesé

Comparteix
   


Etiquetes
És la cinquena vegada que et presentes a les eleccions espanyoles…

Cinquena...? No, no, la sisena!

Ostres, ho he calculat malament, és que en són tantes...

Sí, ja porto 5 legislatures...

Des de l’any...?

1996... sóc pura casta! (riu)

A l'entrevista que precedeix aquesta, Santiago Vidal em deia que a la nova Constitució catalana s’haurien de limitar els mandats a dues legislatures, què en penses?

Jo crec que va ser més arriscat que em fessin diputat l’any 1996, amb 32 anys, que em reescullin el 2015. A la resta d’Europa o als EUA o al Canadà els millors parlamentaris solen ser els que tenen més experiència. És diferent del vessant executiu, on és millor que els mandats siguin limitats. En un sistema parlamentari, la capacitat dels diputats de conèixer els dossiers, de saber tractar amb els sectors que tenen interessos amb les lleis que es discuteixen, el tarannà i el funcionament de la cambra, tenir la perspectiva històrica dels canvis legislatius... tot això es tradueix en ser millor parlamentari. Segurament, però, sóc el menys adequat per fer aquestes disquisicions...

Separem l’executiu del parlamentari, doncs...

Sí. Tinc molt clar que un alcalde o un president estigui limitat a dos mandats. Però un parlamentari... la seva feina rendeix molt més amb el pas del temps.

A més has rebut el premi a diputat 2.0, ja que tens un blog, ets actiu a les xarxes... això serveix perquè els ciutadans s’apropin més als polítics. Creus que tots els parlamentaris haurien de ser actius a la xarxa?

Em sobta que no ho siguin i que no utilitzin el potencial que té internet. Sense caure en el simplisme de pensar que és la gran solució als problemes, que no ho és, internet té un gran potencial de transparència, de diàleg, d'informació, de discussió, de conèixer gent... l’estona que inverteixo a usar la xarxa és molta i sempre tinc la sensació que és un esforç que té un retorn amb l’activitat que faig. Hi ha companys que no ho entenen i en són més reticents. Jo els dic que s’equivoquen.

Clar... perquè també pot tenir un punt contraproduent: per una banda perquè exposes conviccions pròpies que potser contradiuen les directives del partit i per l’altra perquè tampoc pots atendre a tothom i pots deixar gent sense resposta...

No es pot contestar a tothom i a vegades tampoc ho vols perquè a internet s’esdevenen converses o discussions que no porten enlloc. Però si som crítics, també t’hi afegiria un tercer element: el narcisisme que generen les xarxes i mirar-nos al melic.

L’obsessió de veure quants seguidors tenim!

Exacte, aquest narcisisme!

I al teu blog jo he llegit articles teus molt clarament en la línia socialdemòcrata que potser no acabaven de quallar amb el discurs de CDC. Es poden usar les xarxes per fer pressió al mateix partit?

Les xarxes permeten a tots aquells que no estem a la primera línia de la política i que, per tant, ens costa més fer arribar les nostres idees, poder expressar les nostres opinions. Per mi, el blog continua sent una magnífica oportunitat per explicar la feina que faig a Madrid i les meves idees. Com dius, a vegades, no són exactament les oficials del meu partit però estic convençut que la societat ens demana als polítics que no siguem uns lloros repetint els argumentaris que s’elaboren des de les seus centrals dels partits sinó que tinguem opinions pròpies.

He llegit al teu blog una cosa que m’ha agradat molt: dius que CDC ha de fer unes polítiques bisexuals!

(riu) Sí, cert. Vaig buscar un titular cridaner. Inspirat en un personatge interessant, un professor de Göteborg, Victor Lapuente. Ell i jo coincidim que el programa que el país necessita a Catalunya i a Europa, buscant una expressió provocadora, s’ha de basar en polítiques bisexuals.

I això què vol dir?

Defensar amb la mateixa convicció, i entenent que les dues coses estan interrelacionades, que necessitem una economia més liberalitzada, amb més capacitat de créixer, més competitiva, que pugui crear béns i serveis amb valor afegit...

Economia capitalista!

...economia de mercat! I alhora defensar un fort Estat del benestar. Un estat que redistribueixi bé, inverteixi en el talent i les capacitats de les persones, que creï xarxes de seguretat, que generi segones oportunitats... això vol dir impostos que siguin progressius i orientats a combatre les desigualtats. Les dues coses estan interrelacionades i no pot haver-hi una sense l’altre: no pot haver-hi una economia forta i competitiva sense un estat del benestar i al revés.

Seria com el Keynesianisme del segle XXI?

Bé... si observem Keynes, estaria, efectivament, en aquesta posició. Ell no era ni conservador ni laborista al Regne Unit. Ell era del partit liberal i ja en una conferència als anys 20 defensava el reformisme del partit liberal de l’època, que era molt progressista. Fixa’t que ell ja planteja una qüestió bàsica: els drets de les dones, vinculats a les qüestions de la reproducció sexual. Aquell reformisme europeista que Keynes va representar als anys 20 i 30...

Sobretot després del crac del 29...

...sí, justament, va representar l’estat del benestar que s’ha construït a partir de l’any 45. Totes aquestes idees són les que avui necessitem que siguin vàlides i posar-les al dia. Perquè, sobretot, ara som en temps d’una gran globalització, amb una integració dels mercats sense precedents, l’envelliment de la societat, l’impacte de la tecnologia en l’ocupació, feines que es perdran i de noves que es crearan...

El medi ambient...

També. És impossible situar-nos en termes keynesians sense posar-nos al dia amb tots aquests canvis.

Si jo no sabés que ets de CDC, podria pensar que ets un socialdemòcrata... correcte?

Sí... el nostre model de referència eren i són els països escandinaus on l’estat del benestar ha tingut el desenvolupament més important a finals 70 i principis dels 80. La CDC original que es funda a Montserrat té com a model de societat les societats més avançades d’Europa. I ara, quan ens preguntem cap on volem anar, miren els països escandinaus.

Dinamarca sempre és la gran comparació...

Sí. Una economia molt oberta, molt integrada a l’economia global, altament liberalitzada, amb empreses molt competitives amb un estat del benestar molt poderós.

Ara ERC també es defineix com a socialdemòcrata... què passa aquí?

Bé... ara estem en campanya i tampoc és qüestió de remarcar les diferències amb ERC perquè volem fer molta feina junts: al Parlament i a Madrid. Però hi ha una part de l’esquerra catalana que és molt conservadora perquè té molts prejudicis en contra l’encomia de mercat i les empreses. Parlo de laa nova esquerra com la CUP o PODEMOS. Vénen carregats amb unes idees preconcebudes que han fet que molts països d’Europa no hagin prosperat quan aquests prejudicis han triomfat.

Digues-li algú de la CUP que són conversadors... veuràs!

Molt conservadors! Ells no ho saben però ho són, més del que es pensen.

Conservadors de les tesis marxistes...?

Sí i de pensar que la competència és un valor de dretes. I no ho és: és un valor progressista. Sobretot, perquè els que tenen interessos que no hi hagi competència són els grans poders i monopolis privats: els grans bancs, les grans companyies de serveis energètics, de serveis de telecomunicacions... tenen molt poc interès que hi hagi competència. El gran president progressista dels EUA, en Roosevelt, va posar en marxa lleis antimonopoli, justament, per procurar que la distribució de la riquesa es produís abans de generar més impostos. A través de que més empreses poguessin oferir serveis i béns al mercat.

El monopoli és una fallida del mercat... però a la CUP no creu ni en el mercat...

Per això et dic que són molt conservadors...

I per això CDC deixarà de dir-se convergència i passarà a dir-se Democràcia i Llibertat per fer aquest gir a la socialdemocràcia? He llegit que dius que CDC s’ha de reformular...?

Sí, al voltant d’aquestes idees on crec que hi ha la majoria de la societat catalana, on coincidim els de Convergència, la gent de Reagrupament, gent de Demòcrates de Catalunya, gent que ha estat al PSC... hi ha un espai de gent que creu que el programa polític que necessita Catalunya és aquest. I necessitarem una força política que el vulgui defensar i treballar. Democràcia i Llibertat és una llavor per construir aquest espai.

Això vol dir que Democràcia i Llibertat ha arribat per a quedar-se... amb aquest nom?

No sé com es dirà... personalment a mi se m’acudeixen noms més 'xulos’ però clar... no depèn de mi... serà un debat entre tots. Però el nom tampoc fa la cosa.

I quins noms més 'xulos' tens?

A mi sempre m’ha agradat, i és una pena que els companys de Demòcrates de Catalunya l’hagin usat, el terme Demòcrates...

O el Laporta amb Democràcia Catalana...

Sí... El concepte de demòcrates a Europa o als Estats units o el Canadà representen aquest conjunt d’idees progressistes.

Democràcia i Llibertat ja té la paraula democràcia... què hi sobra, llibertat?

No, ja que sobretot el que estem fent ara és una demanda de llibertat per Catalunya.

Sona antic però...

Sí... és subjectiu però depèn de cada un. Però al final el nom no serà el més important.

Jo t’escolto i penso... com pot ser que no vagin junts amb Esquerra?

Bona pregunta!

Un votant d’Esquerra firmaria quasi tot el que estàs dient...

Segurament aniria millor que anéssim junts. Ara no ens farem retrets, si de cas ja ho farem passat el 20D. Es va decidir oferir propostes complementàries però, probablement, una part molt rellevant de votants de Junts pel Sí s’haurien sentit més reconfortats amb una candidatura unitària. El que hem de procurar és que ERC i DiLL tinguin les majories que es van obtenir el 27S es tornin a obtenir el 20D.

Un votant del JpSí que és de centre esquerre, socialdemòcrata, i veu que té dues propostes similars, a qui ha de votar? Què diferencia ERC i DiLL?

No sóc partidari de marcar diferències... fixa’t que durant la campanya no estem entrant en aquest tipus de discursos i ens tractem amb delicadesa...

Cert, però us presenteu per separat!

Sí, i crec que fas bé en preguntar-ho i és important, per tant et respondré: ens diferenciem en tres coses: la primera en els estils i les maneres de fer. Jo tinc la impressió que la cultura política de la qual provenim nosaltres dóna molta importància a la serietat, el rigor, fer les coses ben fetes...

Això es pot interpretar com anar lent...

Potser, però és que l’assumpte que tenim entre mans és d’una enorme complexitat que demana un enorme rigor i molt poca frivolitat. No ens convé gens ni mica si volem culminar amb èxit aquest procés.

Segona!

Tenir mentalitat de govern. Això vol dir que tu tens els objectius i horitzons més ambiciosos possibles però acceptes que hi ha una cosa que és el principi de realitat. Per canviar-la realitat has de conèixer la realitat.

I tercera...

L’eix socioeconòmic. No és possible pensar que podem tenir un estat del benestar fort sense pensar que necessitem unes empreses privades que creien molta ocupació i de qualitat. És cert que la crisi ha causat estralls i han augmentat les desigualtats i la pobresa i que en molts sentits s’ha fracturat el país i la prioritat del govern que surti ha de ser cosir el país. Que ens preocupa que el sector social hagi quedat tocat, però no ho podem fer sense un sector privat que generi ocupació. Per exemple, no hem de caure en l'error d'aquells que critiquen que Amazon arribi a El Prat a generar ocupació de poca qualitat. Amb el perfil d’aturats que tenim, i molts d’ells majors de 40 anys i amb poca formació, necessitem aquest tipus d’ofertes laborals. Que també n'ofereixen de qualificades.

Hi ha un reportatge dels Estats units que denunciava el tracte que reben els treballadors d’Amazon, que va ser tot un escàndol...

Sí però, per sort, això és Europa i no els EUA, ja que tenim un model que garanteix els drets dels treballadors davant els abusos de les empreses: estatut dels treballadors, sindicats, jurisdicció del social...

Has citat 3 elements diferencials, que són importants. Ara les enquestes sembla que donen per guanyadora a Esquerra. Què ha passat? El canvi de nom? El candidat...?

Jo tinc la impressió que les enquestes reflecteixen que hi ha molta gent que no ha pres la decisió de votar. Tot plegat ve molt marcat per un país que porta un llarg període de gran intensitat política, des de la primavera del 2014 amb les europees... més les incerteses que es deriven de les negociacions d’investidura... això pot afectar. La meva sensació és que finalment DiLL traurà un resultat...

Per sobre d’ERC?

No em preocupa tant... sinó més aviat ser primers a Catalunya...

En vots... en escons?

En vots i en escons. Ens hem de conjurar perquè l’abstenció dels sobiranistes o la diversificació del vot entre ERC i DiLL no faci guanyadors a Ciudadanos o PODEMOS. Això ens afectaria a la nostra autoestima.

Ningú tindria dubte que si en Mas es presentés, arrasaria perquè lidera el procés i té una gran valoració per part de tots els catalans. Pot ser que hagi estat un error de CDC, haver concentrat tot el lideratge en una persona? Hi ha el president i... ja està...

El país, en general en aquests darrers 40 anys, ha tendit sempre a reforçar molt els lideratges: en Pujol i en Maragall, per posar dues grans referències que han marcat la política catalana els últims anys. Es diu que això passa bastant sovint als països del sud d’Europa amb tradicions democràtiques més aviat curtes, com és el nostre cas. Però a més, a mesura que els adversaris del procés han decidit que l’èxit o la derrota del procés també té a veure amb el President Mas també reforça la idea que la figura del president és més que la d’un home de carn i ossos. Té una càrrega simbòlica. És cert que el procés és molt més que en Mas però matar-lo políticament és afeblir el procés. Això a CDC ens genera un altre repte i és evident que en els pròxims temps hauran de sorgir nous lideratges i que hauran de ser plurals i escollits amb sistemes més oberts i democràtics. Però avui, la figura d’en Mas és cabdal.

Per fer mobilitzar el votant sobiranista, podria ser interessant un acord bomba d’investidura el dia 19?

No sé si hi haurà acord perquè no només depèn de JpSí sinó que també de la CUP.

Clar i tenen l’assemblea el 27 de desembre... Però un preacord...

Segur que l’estat d’ànim dels sobiranistes, de la CUP i JpSí, milloraria. També depèn de quin tipus d’acord perquè un, escoltant alguns discursos de la CUP, s’inquieta i amb raó. Però si hi ha acord, seria una bona notícia.

Serien negatives unes eleccions al març?

Votar mai no és negatiu...

Un altre cop no!

Potser estem cansats perquè estem votant molt últimament. Però és positiu, els nostres pares o avis no ho van poder fer...

Però ara que ho tenim a tocar... no seria fer un pas enrere?

El 27S té una doble lectura. Per una banda l'èxit: tenim majoria d’escons al parlament, la suma de JpSí i la CUP s’acosta al 50% de vots, JpSí és, amb molta diferència, la primera força... va ser un molt bon resultat... però hi ha dues febleses: no arribem a la majoria social que fa falta per arribar de veritat a culminar aquest procés i que la majoria parlamentaria té incoherències molt grans. Si tornem a votar, potser alguns votants de la CUP se’n penedeixen del seu vot...

Segurament, sí.

Aquells que van votar 'per si de cas' a la CUP han vist que l'esquerra anticapitalista ha acabat afeblint el procés. Amb dos diputats més ja tindrem govern, estaríem molt més endavant, i negociaríem ambla CUP però sense pressió per a ells.

En Fernàndez parlava de cedir dos vots...

Si hi ha voluntat política, hi haurà solucions que permetran resoldre aquest atzucac.

Què li diries al votant independentista indecís perquè voti a DiLL?

Que necessitem concentrar el vot en una candidatura per evitar el risc que un tercer element guanyi les eleccions, que necessitem reforçar la figura del president Mas i necessitem a Madrid veus que siguin fermes, clares, rigoroses i sèries amb la defensa del que volem fer a Catalunya.

Un mal resultat de DiLL afebliria a Mas?

Sí. Un mal resultat de DiLL afebliria la figura d’en Mas. No hi ha cap elecció que no tingui conseqüències. Es va proclamar una república en unes eleccions municipals espanyoles, per exemple! Un mal resultat de DiLL tindria conseqüències negatives, clar que sí.

Quan serem independents?

Quan la majoria de catalans ho vulguin...

Ara no ho volen...?

No se sap. No hem pogut fer un referèndum.

Jo em refereixo a això dels 18 mesos...

En comptes d’obsessionar-nos en el full de ruta, és més important ampliar la majoria. Feina social i política per a tenir més vots a favor de la independència.

I com ho fem això?

Menys estelades, menys gralles i menys Dharma i més sintonitzar amb les necessitats dels veïns dels entorns metropolitans de Barcelona i Tarragona, que és on ens juguem la independència.

Però apropar-se aquesta gent... potser és més fàcil per la CUP...

Tinc la impressió que els veïns de santa coloma, Badalona, o del barri de Bonavista de Tarragona el que volen és feina, educació pels seus fills, un sistema de salut que els garanteixi ser atesos amb qualitat, pensions, ajudes a la criança dels fills... feina i benestar!

I amagant l’estelada els convencerem?

No l’hem d’amagar, al contrari. Però no és el tema principal, ni la gralla... sinó la feina, les oportunitats de futur, el benestar... potser l’estelada no saben exactament què és. La seva vida té menys a veure amb l’estelada.

Se’ls ha d’ensenyar que l’estelada representa un futur més pròsper... no?

Sí però no ens pensem que l’estelada serà els que ens farà créixer en la majoria social...

No m’has dit una data, eh...

Tan aviat com es pugui, m’encantaria. Però necessitem les majories.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
estas malalt fletxa has d´anar a un centre mental
22 de desembre de 2015, 20.46 h

#18 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de desembre de 2015, 20.26 h

QUERIDOS NAZIS

AQUI EN EL CNI CORRE EL RUMOR DE QUE MASS YA ESTA MAQUILLANDO A CONVERGENTES CON PINTA DE PERROFLAUTAS Y VA A FLETAR UNOS CUANTOS AUTOBUSES PARA QUE VAYAN EL DOMINGO A LA ASAMBLEA DE LA CUP PARA HACERLOS PASAR POR CUPAIRES.

COMO EL VOTO ES SECRETO CONFIA DE ESE MODO, AL FIN, CONSEGUIR LA INVESTIDURA A PESAR DE SU DEBACLE ELECTORAL EL PASADO DOMINGO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de desembre de 2015, 20.25 h

#16

SI, LO QUE TU QUIERAS, PERO Y LO QUE ME RIO DE VOSOTROS. . . . . .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
22 de desembre de 2015, 18.42 h

#15 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de desembre de 2015, 17.15 h

#14 TV-3 emitirá el discurso navideño del Rey, pero ETB no

http://www.elperiodico.com/es/noticias/tele/tv-3-emitira-discurso-navideno-del-rey-pero-etb-4772362


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
al capone los discos fletxa a la discoteca
21 de desembre de 2015, 17.45 h

#13 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de desembre de 2015, 17.14 h

La CUP, ante la victoria de las izquierdas el 20-D, insiste en reclamar un candidato alternativo a Artur Mas

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/elecciones-generales-20d-cup-candidato-alternativo-artur-mas-4768413



ADIOS MASS ADIOS GRACIAS POR HUNDIR A CDC POR FRACTURAR LA REGION CATALANA POR LA DEBACLE DE 16 A 8 DIPUTADOS EN SOLO 4 AÑOS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa ESPANYA ESCANYA i ENGANYA i a robar s'afanya. & & & estat CASPAnyol = viver de FANFARRONS INCOMPETENTS i CORRUPTES = PARÒDIA ESPERPÈNTICA DE DEMOCRÀCIA = SIMULACRE RIDÍCUL D'ESTAT DE DRET ≈ ≈
20 de desembre de 2015, 20.06 h



#10 No em cansaré de repetir-tho mil i cent mil vegades si cal, CAGARRITONESES: deixa l'ANÍS EL MONO, perquè et fa delirar i veure nazis per tot arreu menys allà on n'hi ha: davant del mirall on et mires.



huah huah huah huah HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ! ! * ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
subway fletxa nyc
20 de desembre de 2015, 19.07 h

#10 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 de desembre de 2015, 14.54 h

#9 NO DEJA DE SER CURIOSO COMO LA "DIMISION" DEL DIPUTADO CUPERO ES NINGUNEADA Y APARTADA DEL FOCO DE ATENCION DEL NAZISMO

"SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.