directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRE fletxa

publicitat


Dissabte, 8 de setembre de 2007 05:00 h

Núria Perpinyà

'Els privilegiats'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix






Títol: 'Els privilegiats'
Autora: Núria Perpinyà
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa, 308
Pàgines:  326
Any d'edició: 2007


RESSENYA

Després de guanyar el Premi Nacional de la Crítica, Núria Perpinyà ens presenta Els privilegiats, una esplèndida novel·la que narra la vida dins d'un museu, el museu Filantròpic, i que reflexiona sobre l'art i la creixent tendència del turisme cultural, cada dia més de moda.

A partir d'un variadíssim mosaic de protagonistes, els vigilants del museu, cada un amb el seu caràcter i les seves manies, Núria Perpinyà basteix una sòlida novel·la còmica en la qual les lluites i conflictes que se solen produir en els entorns laborals són el fil conductor. En la seva coneguda vocació de recerca i descobriment de noves formes literàries, Núria Perpinyà fon, a Els privilegiats, la tradició novel·lesca amb la dramàtica i ens presenta una obra que es pot llegir com una novel·la o com una obra de teatre, i que reeixeix esplèndidament en les dues possibles vessants. Plena d'humor negre i de ritme molt àgil, Els privilegiats és una llegidora novel·la per als amants del «dolce fare niente», i consolida la Núria Perpinyà com una de les veus més importants de la narrativa catalana contemporània.

Núria Perpinyà (Lleida, 1961) és professora de Teoria Literària a la Universitat de Lleida. Ha publicat articles i assaigs de crítica literària, entre els quals cal destacar els estudis dedicats a Gabriel Ferrater. Ha publicat, a Editorial Empúries, Un bon error (1998), la seva primera novel·la, que va ser molt ben rebuda per la crítica i Una casa per compondre, que va confirmar Núria Perpinyà com una de les veus emergents de la literatura catalana recent. Mistana, publicada per Proa l'any 2005, li va valdre el Premi Nacional de la Crítica, consolidant-la com una de les narradores més importants del nostre panorama literari actual.


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.