directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRE fletxa

publicitat


Dissabte, 29 de setembre de 2007 05:00 h

Èric Bertran

'L'Institut de la vergonya. Un cas d'assetjament escolar'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix






Títol: 'L'Institut de la vergonya. Un cas d'assetjament escolar'
Autor: Èric Bertran
Editorial: Proa
Col·lecció: Debat,  32
Any d'edició: 2007


RESSENYA


El cas de l'Èric Bertran i el seu «Exèrcit del Fènix» va sotraguejar la societat catalana a finals de l'any 2004. Els mitjans de comunicació se'n van fer ressò, els polítics van intervenir al Congrés a favor seu i finalment es va desestimar l'absurda acusació de terrorisme a un noi de catorze anys que havia enviat uns correus electrònics demanant l'etiquetatge en català. Després d'anar a l'Audiència Nacional de Madrid, les aigües es van calmar i el cas es va tancar per a tothom, menys per a l'Èric i la seva família. Quedava el més difícil: el retorn a la vida normal, a l'institut, al dia a dia de l'estudiant de secundària. Però no va ser gens fàcil. A l'IES on feia segon d'ESO, l'Èric va haver d'enfrontar-se a les cares llargues, als insults, a alguna amenaça i a la sensació que tothom se n'apartava i li feia el buit. També bona part del professorat, el seu tutor i la directora del centre, cosa que facilitava més la tasca dels alumnes que el titllaven de «terrorista», fins al punt que va haver de canviar de centre escolar. Ara, en aquest llibre, Èric Bertran explica la seva terrible experiència d'assetjament escolar.

Èric Bertran (Barcelona, 1990) és estudiant de primer de Batxillerat Social. Viu des dels cinc anys a Lloret de Mar i és aficionat a navegar, al submarinisme i a la lectura, escriu sovint articles d'opinió a la revista Cel Obert i en d'altres mitjans, incloses ràdios i portals web, com l'Exèrcit del Fènix o aquest diari mateix, de caire catalanista. És autor d' Èric i l'Exèrcit del Fènix (2005), que s'ha dut al teatre i pròximament al cinema. El 2006 va rebre el Premi «El Segador de l'any» i el Jaume I d'Acció Cultural del País Valencià.


Compra'l a Llibres.cat


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
29 de setembre de 2007, 11.36 h


Hauríem de saber de quina escola es tracta? No mereixen cap respecte, ans el contrari, això és un dels molts enquistaments del feixisme, dels quals, en el seu moment no s'han va fer net, i aquesta maligna llavor ha germinat amb força.
Tots plegats: pares, alumnes i mestres no mereixen cap consideració.
És exigible que es divulgui!!!
Àngels Sagrera i Marigó


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.