directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRE fletxa

publicitat


Dissabte, 10 de novembre de 2007 05:00 h

Amos Oz

'Contra el fanatisme'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix






Títol: 'Contra el fanatisme'
Autor: Amos Oz
Traducció: Ernest Riera
Editorial: La Magrana
Pàgines: 62
Any d'edició: 2007


RESSENYA

El novel·lista internacionalment reconegut Amos Oz va créixer en una Jerusalem desfeta per la guerra, i allà, quan era petit, va ser testimoni de primera mà de les conseqüències verinoses del fanatisme. En dos articles concisos i poderosos, aquest premiat autor ens ofereix una perspectiva única sobre la veritable naturalesa del fanatisme i proposa una manera raonada i respectuosa de resoldre el conflicte israelo-palestí.

Complementàriament, comenta qüestions contemporànies ­la retirada de Gaza, la mort de Iàsser Arafat i la guerra d'Iraq­ en una llarga entrevista.Oz argumenta que el conflicte israelo-palestí no és una guerra de religió ni de cultures ni de tradicions, sinó una disputa immobiliària per uns terrenys, i que no es resoldrà gràcies a una comprensió més gran entre les dues parts, sinó mitjançant un compromís dolorós.

Com ell mateix diu, «les llavors del fanatisme sempre rauen en la rectitud intransigent, una plaga que es remunta molts segles enrere». La claredat d'aquests articles, juntament amb l'irònic sentit de l'humor d'Oz a l'hora d'il·luminar les qüestions més serioses, dóna nova vida a aquest antic debat.Fresc, penetrant i inspirador, Contra el fanatisme afageix una nova veu defensora del seny en la cacofonia de les relacions israelo-palestina; una veu que ningú no es pot permetre d'ignorar.

Premi Príncep d'Astúries de les Lletres 2007

Amos Oz (1939) Nascut a Jerusalem, és un dels més brillants escriptors israelians. Algunes de les seves obres s'han traduït al català: El meu Mikhael, El mateix mar, Una pantera al soterrani, La bicicleta de Sumkhí, Inesperadament al fons del bosc i Una història d'amor i de foscor, les dues darreres publicades per La Magrana. Ha estat guardonat amb nombrosos premis: Premi Bialik de Literatura (Israel, 1986), Premi Femina al millor llibre estranger (França, 1988), Premi de la Pau (Frankfurt, Alemanya, 1988), Premi Israel de Literatura (Israel, 1998), Premi Internacional Catalunya (2004), Premi Goethe (Frankfurt, 2005) i Premi Príncep d'Astúries de les Lletres (2007). La seva obra ha estat traduïda a una trentena de llengües.


Compra'l a Llibres.cat



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.