directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 15:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Pedrera dedica unes jornades a l'escriptor Baltasar Porcel

Coincidint amb el 70è aniversari del novel·lista mallorquí

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Pedrera de Barcelona està dedicant una sèrie de conferències a analitzar la figura i la trajectòria de l'escriptor mallorquí Baltasar Porcel, en què participaran autors com Carme Riera, Tahar Ben Jelloun, Julià de Jòdar i Miquel de Palol.
escriptor mallorqui baltasar pocel
L'escriptor Baltasar Porcel

Comparteix
   


Etiquetes
Les jornades, amb el títol 'El món segons Baltasar Porcel' i coordinades per Àlex Susanna, Joaquim Palau i Sergio Vila-Sanjuán, s'acostaran al món narratiu de Porcel, la seva faceta com a periodista, crític i viatger, el seu pensament i la influència que exerceix sobre la nova narrativa.

Àlex Susanna ha dit que les jornades celebren "la gran trajectòria" de Porcel en el seu 70 aniversari, que, a més de quatre taules rodones, tindrà un recital de textos de l'escriptor a càrrec de Josep Maria Pou i una entrevista de Josep Cuní per finalitzar les jornades.

Tahar Ben Jelloun, Miquel de Palol i Carme Riera debatran sobre el món narratiu de Porcel. De Palol ha destacat la "continuïtat" de l'obra de l'autor, mentre que Ben Jelloun ha remarcat que Porcel és "un narrador del sud".

Els joves valors de la literatura catalana Sebastià Alzamora, Emili Rosales i Toni Sala reflectiran la influència de Porcel en la nova narrativa. Rosales ha dit que molts joves escriptors professen "admiració" per Porcel i ha considerat que "el millor de la seva obra està per venir".

Xavier Pla, Salvador Sostres i Vinyet Panyella analitzaran la seva faceta de periodista, crític i viatger, mentre que Enric Juliana, Julià de Jòdar i Antoni Puigverd debatran sobre el seu pensament. De Jòdar ha destacat que Porcel a través de la seva obra "s'ha fet un home del seu temps".

Baltasar Porcel s'ha mostrat sorprès i "reconfortat" per aquestes jornades i ha dit que per qüestions com aquesta "val la pena viure". L'escriptor, que acaba de sortir d'un càncer, ha dit que els participants són massa "generosos" amb ell.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.