directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mascarell assegura que encara se sent socialista però que l'han 'obligat a deixar el PSC'

El conseller de Cultura diu que encara no ha tingut temps de fer la carta de renúncia a la militància del PSC, fet que considera una anècdota

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, comença a contestar les veus crítiques que venen del PSC arran de la seva marxa al govern de CiU. Mascarell ha assegurat aquest dijous que encara se sent socialista, malgrat que, ha afirmat, des de la direcció del partit li han obligat a abandonar la formació. El conseller ha assegurat però que ell no tenia cap intenció d'abandonar la militància del partit, encara que ha assegurat que ho farà 'sense pressa'.  Mascarell ha negat també que el partit li hagués ofert cap lloc destacat a la llista que encapçalarà Jordi Hereu a les pròximes eleccions municipals, i ha exposat els motius de la seva decisió de formar part del govern de CiU, que són la crisi econòmica i el no marc de relacions entre Catalunya i Espanya. El nou conseller ha declarat que se sent molt còmode com a independent en el govern de Mas.




Comparteix
   


Etiquetes
La prioritat, la internacionalització de la cultura catalana
Ferran Mascarell torna a agafar les regnes de la Conselleria de Cultura quatre anys després de donar el relleu a Joan Manuel Tresserras. La prioritat, per Mascarell, és que la cultura guanyi centralitat, però sobretot la seva 'internacionalització'. Mascarell creu que una cultura creativa com la catalana, ha de 'trencar el coll d'ampolla de la dimensió petita del país' i trobar sortida fora de les fronteres catalanes.

Per això, creu que s'han de sumar els esforços de creadors, productors, iniciativa pública i privada, i dissenyar plans estratègics per a cada sector en concret. Ferran Mascarell considera que la producció cultural catalana l'ha de consumir una part el país mateix, 'perquè li dóna valor i força', però assenyala que 'com més es vehiculi cap a l'exterior, més fortalesa tindrà el mateix país'.

Situació excepcional
Ferran Mascarell ha justificat la seva entrada en un govern de Convergència i Unió pel moment de crisi econòmica i d'excepcionalitat de les relacions entre Catalunya i Espanya. 'Sóc socialdemòcrata i catalanista i ningú m'ha demanat que canviï', ha afirmat Mascarell, després d'acceptar ser conseller de Cultura del govern liderat per Artur Mas.

Per Mascarell, la situació actual li ha fet pensar que cal buscar noves maneres d'establir 'relacions entre els partits i ideologies', i ha defensat el concepte de 'transversalitat' que dóna sentit, ha afegit, 'al que ha acabat succeint'. Ferran Mascarell confia que 'sigui per bé'. 'Espero que tant els que som en el govern com els que són l'oposició, en traguem conclusions positives', ha afegit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ricard fletxa Reus
31 de desembre de 2010, 02.25 h

bcn, no sé pas a quin putejar et refereixes a aquest bon senyor, si més no abans de fer el pas aquest... Al contrari, l'estaven promocionant els del partit com una alternativa de candidats a l'alcaldia de Bcn per les pròximes eleccions. I això de desviar-se mil•límetres, que li expliquin al pobre Pere Esteve en pau reposi quan va fer el pas d'acostament a ERC amb un tempo molt més espait, sense càrrecs públics pel mig i trencant (de militància) molt abans amb el seu partit.
Si ets u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
123 fletxa bcn
30 de desembre de 2010, 19.30 h

cada cop més es demostra que aixó dels partits polítics són en realitat unes sectes... dsprès del rentat de cervell si et desvies un milímetre dels dogmes católics (oficials) t'estigmatitzen sense pietat, encara que t'hagin estat putejant sense parar. No és pot ser original.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.