directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'augment dels peatges un 3,45% primera mesura de Recoder

El conseller veu 'impossible' executar el pla nacional d'infraestructures · Es mostra partidari de 'flexibilitzar' els 80km/h

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha posat sobre la taula algunes de les primeres discrepàncies amb l'anterior Govern, els plans d'infraestructures. En una entrevista a RAC1, Recoder ha avançat que augmentarà els peatges l'any vinent en un 3,45% així com també revisarà el pla nacional d'infraestructures de futur, que no va comptar amb el suport de CiU perquè és 'impossible' de complir, tenint en compte que té previstos 100.000 milions d'euros en vuit anys, segons ha argumentat. Així mateix, el nou titular també revisarà la línia 9 del metro, un projecte 'indispensable' però que està provocant un 'problema de país' pel seu sobrecost, que ha xifrat en 500 milions d'euros de més per any.

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i que encara ha de revisar molta documentació per posar-se al dia, Recoder ja ha donat unes pinzellades de per on aniran les seves polítiques al capdavant de Territori i Sostenibilitat, una cartera que també inclou les qüestions relacionades amb el medi ambient, segons ha volgut deixar ben clar, argumentant que vol 'incorporar polítiques mediambientals a tots els departaments del Govern.

Cartes als reis que no es poden complir
Entre les principals discrepàncies amb l'anterior executiu, el titular de Territori ha citat els plans en infraestructures, que considera 'impossibles' d'assumir. 'No podem fer cartes als Reis perquè després no les podrem complir', ha afirmat, en referència als projectes previstos. Recoder és partidari de 'rebaixar' les expectatives per no topar amb reclamacions dels ajuntaments i dels sectors econòmics i socials.

El mateix passa amb el pla director del transport metropolità, tal com ha avançat, i més concretament amb la línia 9 del metro. Tot i considerar que és 'necessària' i 'imprescindible', també creu que arrossega una 'desviació econòmica brutal'. Recoder ha explicat que s'hi estan destinant quatre vegades més diners dels previstos, ja que d'un pressupost inicial d'uns 2.700 milions d'euros ja se n'han gastat 6.000.

Flexibilitzar els 80 Km/h
El conseller de Territori i Sostenibilitat s'ha mostrat partidari de 'flexibilitzar' els 80 km/h en les vies d'entrada a Barcelona, una mesura polèmica del tripartit que sempre ha comptat amb la desaprovació dels convergents. Recoder ha assegurat que 'hi ha moltes solucions i propostes per garantir la qualitat de l'aire', que no passen necessàriament per la limitació a tothora dels 80 km/h.

Augment de peatges
La pujada anual dels peatges també es repetirà aquest 2011, amb un augment del 3,45% de mitjana. 'Som presoners d'uns acords assolits en el grup de treball de peatges', ha lamentat Recoder, que assegura que no hi ha altra 'remei' que aplicar-los. Considera que les polítiques han d'anar cap als 'descomptes selectius'.

Sobre les primeres hores en el càrrec, Recoder ha explicat que ja ha rebut la trucada del Ministre de Foment, José Blanco, amb qui han quedat per veure's en breu, i també ha parlat amb el secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, així com amb el secretari d'estat de Transports, Isaias Táboas.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
A MATA-DEGOLLA fletxa SENSE PAUSA I SENSE TREVA......INDEPENDÈNCIA
31 de desembre de 2010, 16.19 h

Aquest es el govern i les politiques de ciu, pagar a les concesionàries de les autopistes de madrizzz (florentino esta molt content amb ciu), i pujar els peatges als catalans, que semble que som mes rics que el florentino i ferrovial......ALGÚ HO DUBTAVA ??????
I tot just acaben de començar. i seran quatre anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
31 de desembre de 2010, 12.11 h

Sr. Recoder, no el preocupi home aquesta puja, encara ha estat molt moderada. Ja pot tornar a apujar els peatges d'aquí uns tres mesos, perquè així poguem finançar les autopistes madrilenyes. Vostè ha començat amb bon peu la seva singladura política. Li desitjo molta sort perquè penso que més d'un dels han votat la seva formació es deuen estirar els cabells. De madrit ens apugen els impostos, ens rebaixen els sous i ens congelen les pensions, i Vostès des de la Catalunya colonitzada ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Matilde fletxa Mollerussa
31 de desembre de 2010, 00.57 h

Ja han d'anar pagant els favors. Ferrovial i tota la colla que havíem começat a posar a ratlla ja es freguen les mans!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jaume fletxa Sitges
31 de desembre de 2010, 00.42 h

a Madrid CiU presenta una esmena als pressupostos estatals per subvencionar les concessionaries que perden diners a Madrid, aquí ens apujen els peatges i les concessionaries vinga a guanyar calers. Sort que tot ho fan per


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
31 de desembre de 2010, 00.04 h

CIU ja fa regals a les concessionàries de les autopistes, qui ha sufragat la seva campanya electoral...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDIBCN fletxa BARCELONA
30 de desembre de 2010, 20.35 h

Ha. ha, i molts ha, has i volen fer el trasvassament del Loira, pagan els alemanys suposso ha, ha, ha. I per cert perquè no demanen diners com van fer per les autòpistes madrilenyes dels sr. amic Florentino.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
123 fletxa bcn
30 de desembre de 2010, 19.27 h

si .. i tant ... hahahahahahaha en dos dies no es potden arreglar 7 anys de desgavell .. hahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jm fletxa bcn
30 de desembre de 2010, 18.49 h

Hahahahhaa ja comencen i fa dos dies que governen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
e-monegal fletxa Barcelona
30 de desembre de 2010, 18.28 h

Si tenien tant clara aquesta mesura podien haver-la inclós al programa electoral, no? Impostors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.