directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unes 2.000 persones es manifesten a Palma per la independència dels Països Catalans

Concorreguda cita anual de la Diada de Mallorca que commemora l'arribada de Jaume I

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Unes 2.000 persones, més de 3.000 segons la organització de la manifestació, han clamat pels carrers de Palma a favor de la autodeterminació dels pobles i per la independència dels Països Catalans. Durant prop d'una hora i mitja, s'han sentit crits de 'Visca la terra lliure', 'Fora les forces d'ocupació' i 'Li diuen democràcia i no ho és'. La manifestació ha estat farcida d'estelades i s'han pogut llegir pancartes que deien 'Som una nació, autodeterminació', 'Amb la unitat popular, cap a la independència i el socialisme' o 'Deien que Espanya era eterna però ja li queda poc'. Durant la marxa s'ha cremat una bandera espanyola i la policia estatal ha carregat sobre alguns dels manifestants.

Comparteix
   


Etiquetes
'Visca la terra lliure', 'Mallorca no és Espanya', 'Ni França ni Espanya, Països Catalans' són alguns dels crits que s'han sentit aquest dijous pels carrers de Palma entre els qui s'han manifestat a favor de l'autodeterminació dels pobles i per la independència dels Països Catalans en el marc de la Diada de Mallorca, que es celebra aquest divendres i que commemora l'entra de les tropes del rei Jaume I per conquerir l'illa de Mallorca.

El lema d'aquest any ha estat 'Som una nació, autodeterminació', i aquest era també el lema que encapçalava la marxa, que s'ha iniciat cap a les 19 h de la tarda, tot i que estava previst que ho fes a les 18 h, i que ha durat poc més d'una hora i mitja. Altres pancartes que s'han pogut llegir han estat 'Amb la unitat popular, cap a la independència i el socialisme' i 'Deien que Espanya era eterna però ja li queda poc'. En conjunt, unes 2.000 persones, més de 3.000 segons la organització, han clamat pels carrers de Palma per l'autodeterminació dels pobles, el dret a decidir el que s'és i com.

El Bloc insta el Consell de Mallorca a declarar el 31 de desembre com a Diada de Mallorca
El Bloc ha instat aquest dijous al Consell de Mallorca mitjançant una moció a que es declari el 31 de desembre com a Diada de Mallorca, que actualment es celebra el 12 de setembre, a instàncies d'Unió Mallorquina.

En un comunicat, el Bloc ha explicat que el 31 de desembre de 1229 és quan les tropes del rei Jaume I entraren a Mallorca per conquerir-la. Per aquest motiu, aquest divendres més que la Diada de Mallorca es celebra la Festa de l'Estendard, la que consideren la festa 'més antiga d'Europa', ja que es celebra de manera ininterrompuda des del segle XIII.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
JORDIBCN fletxa BARCELONA
31 de desembre de 2010, 21.21 h

#2 Doncs si els organitzadors diuen 3000 siusplau qui diu 2000?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
J.S.G. fletxa Sant Boi
31 de desembre de 2010, 19.42 h

ÉS MOLT PROBABLE QUE DIGUIN 2000 PQ AQUESTA SIGUI LA XIFRA, NO CREUS? JO PERSONALMENT TROBO QU EREN POCS, PERÒ PER POC ES COMENÇA!!!!

ÀNIM NOIS, QUE JA QUEDA MENYS!!!!

VISCA TERRA LLIURE II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JORDIBCN fletxa BARCELONA
31 de desembre de 2010, 17.56 h

2000 perquè 2000, perquè no dieu 3000 ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.