directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 05:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ara toca pactar

directe!cat us explica les posicions dels partits i les possibles estratègies sobre les futures aliances

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Amb els resultats a la mà els partits fan números. Ara s'han de definir estratègies i els pactes estan damunt la taula. Quina és la posició de CiU davant un possible aïllament? Obrir la porta a pactar amb el PP. Esquerra, després dels resultats, ara dóna llibertat als regidors a pactar amb les esquerres o amb CiU. El PSC i ICV volen tripartits tot i que els verds es preocupen per l'abstenció.
donar la ma pactes mans
Els pactes podran decidir moltes alcaldies els pròxims dies

Comparteix
   


Etiquetes
A tots els ajuntaments de Catalunya on cap partit ha tret suficients vots per obtenir una majoria per a governar s'inicien les negociacions. De fet, hi ha tres possibles titulars sobre aquesta notícia que anirem explicant un a un: el primer és que CiU s'oblida del notari i obre la porta a possibles pactes amb el PP. Paral·lelament,  Esquerra dóna llibertat als seus regidors perquè pactin tant amb CiU com amb les esquerres. Per acabar, tant el PSC com ICV busca el major nombre possible de tripartits.

Convergència i Unió ho té clar

No val a badar. Els partits on toquen més poder és als ajuntaments i, contràriament al que sembla, les municipals poden arribar a ser més importants que altres eleccions. El nombre d'alcaldes que té un partit li atorga molta força. El líder d'Unió ha deixat clar que, depenent de les circumstàncies de cada municipi, la seva federació podrà pactar amb el PP. Així doncs, ha descartat una línia a seguir des des de la direcció, sinó que dóna llibertat als regidors a pactar amb qui convingui més per a obtenir alcaldies. "Donar unes instruccions a seguir ja ho vam fer en les anteriors eleccions i així ens va anar, que cada municipi faci el que hagi de fer", ha afegit. Duran ha reiterat que cada alcaldable de CiU "ha de pactar amb qui cregui més convenient".

Llibertat de decisió a Esquerra:

La mateixa línia segueix el partit independentista. No hi ha cap posició establerta i els alcaldes i regidors podran pactar amb CiU o amb el PSC indistintament. Des de la direcció del partit s'afirma que cada municipi és diferent i té una problemàtica específica. A més, segons els pactes que s'efectuin, Esquerra podria aconseguir més d'una vintena d'alcaldies.

PSC i ICV tenen la mateixa intenció

A la seu del PSC, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va anunciar que en la reunió d'ahir es va acordar  "evitar qualsevol pacte amb el grup xenòfob Plataforma per Catalunya" i que el PSC s'inclinarà per la constitució de governs "sòlids" amb una clara orientació "progressista". A IVC, el president de la formació ecosocialista, Joan Saura, ha fet avui una lectura positiva dels resultats, tot i admetre que esperaven que fossin millors. Saura també ha destacat la necessitat d'una reflexió sobre el fenomen de l'abstenció i aposta clarament per reeditar el tripartit allà on sigui possible.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Pardal pensaros fletxa Barcelona
29 de maig de 2007, 14.45 h

ERC + CiU junts a les pròximes eleccions espanyoles. Iniciem la nova Solidaritat Catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de maig de 2007, 13.50 h

si esquerra entrega les diputacions li representarà un alt cost electoral no comparable al que s'ha començat a insinuar en aquestes eleccions. Per exemple, si esquerra perd el que ha perdut a bcn aquestes eleccions la propera convocatòria no entra a l'ajuntament. Igualment mai se sap, els precedents diuen que ho farà. Així és.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
pep garcia fletxa barcelona
29 de maig de 2007, 12.50 h

No cal cap explicacio reedicio de pactes i anar fent...no hi ha cap altre sortida ERC amb PSC O ICV o amb CiU i potser el PSC amb el PP cosa dificil pero mai s'ha sap i sempre que es pugui tripartit la ordre ja la va donar Iceta del PSC-PSOE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Núria fletxa Tossa
29 de maig de 2007, 12.43 h

I les diputacions tambè? o sigui que donareu al poder a madrid,un partit independentistas fent aquestes coses,quina vergonya si us plau carretero planta cara, que algu pari aquest arreplegat de la cupula que feu sentir vergonya d'haver votat aquest partit!aneu fent aneu fent ja us arrivara l'hora,ja i mès aviat del que us penseu penseu en les generals que venen i les proximes autonomiques no fara falta dvd jo estic disposada a votar ciu per tal de que no hi hagi tripartit i un president españ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de maig de 2007, 11.45 h

La esquerra excloent del tripartit pactara arreu on sumi. On no sumi, ER intentara pactar amb CiU i si cal amb el PP. Si no es així servidora en 15 dies es disculpara. Els que digueu que m'equivoco ...us disculpareu si tinc raó?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.