directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Mena considera que no reduir l'atur a la meitat seria un fracàs

El nou conseller d’Empresa i Ocupació es fixa aquest objectiu en una legislatura i demana als sindicats un bany de realitat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nou conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, demana un bany de realitat als sindicats perquè no posin pals a les rodes a les mesures que s'han de prendre per tirar endavant l'economia del país. En unes declaracions a Catalunya Ràdio, Mena s’ha fixat com a prioritat reduir a la meitat la taxa d’atur a Catalunya en aquesta legislatura. Francesc Xavier Mena creu que cal la col•laboració dels sindicats per a la creació de noves empreses, i també per evitar que algunes de les que hi ha aquí tanquin o marxin a altres països. 'No podem pensar en un món que no és el que ja és ni el que vindrà. I, per tant, aquesta és la realitat'. Mena s'ha mostrat també segur de la consciència que els sindicats tenen de la situació actual, i, els hi ha demanat 'un bany de realitat' perquè no posin pals a les rodes en les reformes que cal fer per sortir de la crisi.

Comparteix
   


Etiquetes
En aquest marc, el nou conseller ha assumit com a propi el compromís electoral d'Artur Mas d'acabar aquesta legislatura reduint l'atur a la meitat. 'En aquests quatre anys, hem de reduir a la meitat la taxa d’atur' ha assegurat Mena que creu que si no s'assoleix aquesta xifra, 'no s'haurà fet bé la feina'.

Reforma laboral 'a mig camí'
Francesc Xavier Mena s'ha mostrat crític amb la reforma laboral aprovada pel govern espanyol, que ha considerat que 's’ha quedat a mig camí'. El seu model fuig de grans acords corporatius globals i aposta per negociacions més puntuals i flexibles. 'En aquest nivell més descentralitzat, empresa a empresa, se’ls ha de donar més autonomia a aquells emprenedors, a aquells treballadors perquè acordin el que considerin que és més convenient per ells. Sempre en un marc de protecció general'. El conseller s’ha mostrat contrari el model de subsidi d'atur actual, que no incentiva, diu, el retorn al mercat laboral.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Matilde fletxa Mollerussa
1 de gener de 2011, 19.19 h

Els beneficis de les grans empreses van baixar amb la crisis, però els sous dels alts directius no han parat de creixer. A l'any 2009 (el pitjor de la crisis) van apujar-se'l 16% más. El sou mitja de cadascun dels membres dels consells de l' Ibex fou l'any passat de 699.000 euros anuals; el dels alts executius, de 2,7 miilons d'euros. Aquestes dades les podeu trobar al diari Expansión.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa Alt Empordà
1 de gener de 2011, 19.09 h

Mira tu per on , CiU ha estat creant un clima de desastre i escalfant la gent amb tot tipus de manipulacions de la relaitat , fent prevaldre els drets per sobre de les obligacions, perquè tothom critiqués el govern d'esquerres fent-los culpables de tot, i ara que governen ells, tothom a ajudar-los i que la gent s'oblidi dels seus drets per passar a tenir només obligacions...així qualsevol aixeca el país, el que passa és que així s'aixeca tort i cap enrrera, per tornar a la Catalunya dels... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
1 de gener de 2011, 10.09 h

Seria interessant que el Departament fes un catàleg d'empreses socialment responsables, així els treballadors i qui contracti serveis té un criteri important per a triar. És evident que els sindicats tenen deures pendents, li diria al Conseller, però és encara més greu que l'empresariat es pensi que no en té, com derivo d'aquestes seves declaracions, i de la situació general.
Realment em sento com si visqués a un país de sauris. I la excusa de que és que al món encara hi ha llocs p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.