directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

ANB vol tenir regidors allà on no s'ha presentat

Els independentistes bascos reclamen representació als municipis on van ser il·legalitzats

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ANB ha estat, tot i ser il·legalitzada en bona part dels municipis on es volia presentar, la quarta força política al País Basc. Amb els resultats sobre la taula, el partit independentista vol que en les poblacions on no s'ha pogut presentar hi tingui representació. A més, la formació calcula que ha obtingut a Navarra i País Basc més de 187.000 vots, que avalarien que regidors d'altres partits cedissin el seu lloc a ANB.
anv anb esquerra abertzale eleccions pasi basc
Una bona pert de l'electorat basc s'ha quedat sense representació

Comparteix
   


Etiquetes
Els resultats d'ANB no podien ser millors. Ha estat la quarta força al País Basc a pesar d'estar il·legalitzada en molts municipis. És més, allà on s'ha pogut presentar ha obtingut més de 300 regidors. Ara, per tant, reclama que en aquelles poblacions on no s'ha pogut presentar, els regidors cedeixin la seva cadira als independentistes.

Les declaracions han estat a càrrec d'Arantza Urkaregui, membre d'una d'aquestes llistes, i Antxon Gómez, secretari general de la formació abertzale. El que pretenen és que s'apliqui un article de la llei del règim electoral que permet a les forces polítiques "nomenar una persona que no estigui a la seva llista. D'aquesta manera la resta de formacions polítiques "no ocuparien cap càrrec que no representi la voluntat popular".

187.000 vots

Aquest és el número total de vots que la formació abertzale considera que ha obtingut en els comicis. La xifra surt de la suma dels vots "legals" i els nuls comptabilitzats al País Basc i Navarra. Els dirigents han qualificat els  vots com a "187.000 bufetades als que han apostat per la tupinada". Recordem que el Tribunal Suprem va il·legalitzar i, per tant, impedir que es poguessin presentar quasi la meitat de les llistes d'ANB perquè considerava que tenien relació directa amb l'organització il·legal Batasuna.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Enric fletxa La Plana Baixa
31 de maig de 2007, 10.21 h

Digues, josep moix, si és que hi ha alguna consigna a CIU per acusar al directe!cat de tendenciós, només perquè és independentista i no regionalista o espanyolista com altres mitjans. Es veu pel contingut de l'article que el que volen dir és que el govern no els ha acceptat la validesa de part de les candidatures i per tant en certes poblacions no s'han acceptat paperetes d'ANB, no que el directe!cat no les consideri vàlides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
josep moix fletxa Barcelona
30 de maig de 2007, 13.56 h

sí que s'hi ha presentat, altra cosa és que el govern del PSOE (el mateix partit que mana a catalunya) n'il·legalitzés les llista

quin titular més tendenciós i enganyós


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.