directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig: 'Lamento que l'oposició a Catalunya estigui instal·lada en el segle XX'

'No entro a Interior amb cap ànim revengista ni revisionista', afirma el nou conseller

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El nou conseller d'Interior, Felip Puig, ha assegurat aquest dissabte que no actuarà amb cap ànim revengista ni revisionista ni amb bloquejos ideològics. Així ha replicat a la petició que aquesta setmana li feia ICV-EUiA, qui va reclamar que no actués des del 'revengisme', sinó des del rigor. Tot i això, el conseller ha volgut deixar clar que revisaran el codi ètic o la limitació 'absurda' dels 80km / h al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona. Així mateix, i davant les crítiques de l'oposició al discurs de Cap d'Any del president de la Generalitat, Artur Mas, Puig hi hagi partits que s'hagin quedat en el segle XX.
Felip Puig, Mossos, Interior
Comparteix
   


Etiquetes
La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va mostrar el malestar del seu partit després que Puig manifestés, tal com es preveia, que revisaria algunes de les mesures posades en marxa per l'anterior conseller d'Interior Joan Saura. Per això, li va reclamar al nou titular d'aquest departament que no actués des del revengisme. En aquest context, Puig ha replicat que no aturaran les obres del túnel de Bracons, 'no causaran perjudicis en les butxaques dels ciutadans i en els seus impostos amb decisions per bloqueig ideològic'. 'No actuarem amb un revisionisme històric per interessos de partit', ha remarcat.

Puig ha reiterat, com ha dit el mateix president Mas en diferents ocasiones, que hi ha coses fetes pel tripartit que han funcionat i que, per tant, es mantindran i s'incrementaran. Tot i això, ha assegurat que també s'introduiran matisos en algunes mesures. 'El Govern és de tots i no només és el Govern de CiU o Iniciativa', ha apuntat, al temps que ha destacat que el 'lapsus psique' de la gent d'ICV 'va adreçada a dir que no es toquin les polítiques que han impulsat'. En aquest sentit, ha traslladat a ICV que si hi havia alguna política que 'era només d'us i gaudi dels seus electors', el nou Govern farà 'polítiques pensant en tots'.

'No entro a Interior amb cap ànim revengista ni revisionista amb bloqueig ideològic, sinó a desbloquejar algunes de les polítiques que estaven orientades atenent a interessos o les maneres d'entendre el món i el país d'uns quants', ha dit. Així mateix, ha manifestat que governaran 'amb una mentalitat molt oberta i amb molta generositat'.

El conseller ha explicat que hi ha compromisos electorals als que 'hi donaran resposta ben aviat'. Puig ha tornat a posar exemples. En concret, ha destacat que 'no hi havia consens ni dins dels cossos de seguretat ni del món acadèmic, ni consens social i polític en l'impuls d'un codi ètic'. Puig ha lamentat que més enllà de principis rectors que han d'inspirar les polítiques de seguretat 'serveixen per reglamentar, coaccionar i bloquejar la llibertat i confiança de les forces de seguretat i els cossos d'emergència'. Ha assegurat que es revisarà el codi ètic.

També ha dit que es revisaran la limitació 'absurda' dels 80km / h al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona i ho faran ràpidament i amb consens. El titular d'Interior ha assenyalat que es flexibilitzarà la mesura, però ha deixat clar que això 'no vol dir que l''aixecaran a tot arreu'. Puig ha manifestat que també hi ha 'mesures correctes que s'han utilitzat malament' i que 'han donat la sensació que s'havia de vigilar més a la policia que allò que genera inseguretat als ciutadans'.

Puig ha evitat parlar de terminis, però ha declarat que 'seran diligents, eficaços i no dilataran en el temps la presa de decisions necessàries per impulsar matisos, revisions o correccions'.

Replica les crítiques al missatge de Cap d'Any de Mas
També ha replicat les crítiques de l'oposició al discurs de Cap d'Any del president Mas. El mateix president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, va considerar, per exemple, incompatible que, mentre el president 'apel·la a l'autogovern', la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, hi renunciava 'de manera explícita'. Puig ha destacat que no lamentava les crítiques sinó que hi hagués alguns dirigents que no han entès el missatge de Mas. 'Son moments de passar full d'una forma de fer política orientades al debat partidista a la lluita d'interessos de partit quan els grans reptes com la segureta, la garantia de la llibertat', ha apuntat.

Segons Puig, el missatge del president 'és de compromís, de generositat, de comptar amb tothom i no arribar a la confrontació amb retòrica buida de continguts sinó plantejar grans reptes'. Ha criticat que 'alguns dirigents de l'oposició segueixen obcecats a mantenir-se en la forma de fer política del segle XX i no entenen el futur'. 'Lamento que l'oposició a Catalunya estigui instal·lada en el segle XX', ha insistit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
SiSo fletxa L'H
3 de gener de 2011, 13.22 h

Què ens hi juguem que el mandat de CiU els propers anys seran com els 23 que ja va manar al S.XX. I així ens va anar...
Per cert, el senyor Puig ja hi era en aquella època, no ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JM fletxa BCN
3 de gener de 2011, 08.32 h

I els carlins trabucaires com en Puig són del segle XIX.

Per cert Ecs votant, records al Preñafeta i a l'Osàcar. Aniran a la presó? o sols et fiques amb EERC?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
3 de gener de 2011, 08.08 h

Ara que sembla ja no compteu amb la "protecció" de la màfia dels P$OEmontillistes, vajam si portan a la fiscalia les greus irregularitats que el Tribunal de Comptes ha trobat a la conselleria de benestar social de la Capdevila...de moment.

I a veure si aquests de CiU deixen de fer el pressec i foten fora l'Enric Marín de la C.C. de M.A. i en Saül Gordillo de la A.C.N.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ivan fletxa Avinyó
2 de gener de 2011, 18.13 h

#9 Bah, no tindrà gaire feina defensant CIU per la senzilla raó de que quan apareix alguna notícia que pot donar mala imatge de CIU, el paio no té collons de donar la cara i s'amaga. Com tu ja dius, mira com de la notícia dels peatges madrilenys o de la nova consellera de justícia no n'ha dit res. Per cert, encara que s'ha canviat el nick, segueix amb la seva obsessió malaltissa per ERC, potser algú d'Esquerra el va sodomitzar en algun moment de la seva vida i li ha creat un trauma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pep fletxa Alt Empordà
2 de gener de 2011, 17.25 h

Ja tením aquí el talibà Convergent de l'Estartit, defensant a ultrança CiU, això si dels nomenaments d'els cafres que ha posat en Mas no en diu res...els governs d'esquerres que fan politiques socials deixen deutes, però deixen nous hospitals, nous centres de dia, noves escoles, nous museus..etc els governs de CiU varen deixar deute, i en Millet forrat, els amiguets contents i el país ben hipnotitzat..aquesta és la diferència!!!
Company de l'Estartit, se t'ha girat molta feina per defe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
2 de gener de 2011, 15.34 h

#7 Potser en comparació de com va arribar el tripartit, com autèntics llops afamats.

Guaita tu si n'estaben d'afamats que s'han afartat tant que han deixat un deute a pagar de 40.000 milions d'€ que faran impossible dur a terme a Catalunya cap tipus de politica durant tota una generació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
2 de gener de 2011, 14.38 h

Per què el sr. Puig ha tingut la necessitat de dir que actuarà "sense ànim revengista"? És que creu que té raons per actuar d'aquesta manera? Encara li cou haver passat a l'oposició després de 7 anys?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
capsigrany fletxa riumors
2 de gener de 2011, 13.31 h

aquest encara es pensa que es el portaveu de CiU. Espereu que hi hagi justicia sobre el cas palau i sortirà per la finestra aquest Puig. Riurem


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa Sitges
2 de gener de 2011, 12.28 h

aquest és el gran CANVI que a promés en Mas: espanyolistes a Justicia i governació, un que no ha treballat mai a agricultura, el retorn al pasat a educació que ara es torna a dir ensenyament, no és el mateix ensenyar que educar,; el retorn de l'assistencialisme a les polítiques socials......els millors?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDIBCN fletxa BARCELONA
2 de gener de 2011, 11.36 h

Ja i tu ets un polític del segle XXII.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.