directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Llinars del Vallès protesta contra la sentència del TS i en defensa del model d'immersió lingüística català

Una seixantena de persones participen en una concentració convocada per Llinars Decideix

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una seixantena de persones han participat aquest diumenge en una concentració a Llinars del Vallès convocada en protesta per la recent sentència del Tribunal Suprem 'que modifica el model d'immersió lingüística del país'. L'acte s'ha convocat per l'entitat Llinars Decideix, creada ara fa un any arran de l'onada de consultes sobiranistes a tot Catalunya. El manifest llegit al final de la concentració expressa el rebuig contundent a una sentència 'que crea un conflicte social on no existeix'. Els convocants recorden que el model d'immersió lingüística de Catalunya ha estat avalat pel Consell d'Europa com a model de cohesió social i assenyalen que l'Estat 'segueix atacant la voluntat del poble català'.
Llinars del Vallès, concentració, Tribunal Suprem
Comparteix
   


Etiquetes
Per una escola catalana, pública i de qualitat en català i contra un país dividit en dues comunitats. Amb aquest ànim s'han manifestat aquest diumenge al migdia una seixantena de persones a Llinars del Vallès. És la resposta que la societat civil del municipi, convocada per l'entitat Llinars Decideix, ha volgut donar al Tribunal Suprem.

Aquesta instància va dictar el mes de desembre tres sentències que insten el Govern a garantir l'escolarització en castellà a tres alumnes els pares dels quals ho van sol·licitar, donant així rang de llengua vehicular tant aquest idioma com al català.

Pau Pol Font, portaveu de Llinars Decideix, s'expressava així en declaracions a l'ACN: 'Estem farts que d'un cop de ploma ens retallin els pocs avenços que hem tingut com a país', ha expressat Font, que ha assenyalat que cal la mobilització de la societat civil per 'fer veure' que el poble català 'està en marxa i que no es queda plegat de braços'.

Un any després
Aquesta entitat va néixer fa aproximadament un any, amb motiu de les consultes sobiranistes d'àmbit local que aleshores van proliferar a Catalunya. Segons el seu portaveu, aquestes entitats agrupen gent de tendències polítiques molt diverses, però en cap cas segueix la línia ideològica d'un partit concret. En paraules de Font, estaria formada per 'la base' que s'ha de mobilitzar.

Després d'un parlament de benvinguda i d'una lectura poètica per part d'un veí del poble, una integrant de l'entitat ha llegit el manifest que s'ha redactat per a l'ocasió. En aquest escrit s'insisteix en el 'rebuig contundent' a la sentència del Tribunal Suprem. Però no només la sentència -'que modifica el model d'immersió lingüística del país en perjudici del català'- sinó també el Tribunal en surten mal parats. Així, segons el manifest, aquesta instància judicial torna a demostrar 'la dificultat de l'encaix de Catalunya a l'estat espanyol'.

Així mateix, l'entitat ha recordat a través del manifest que el model d'immersió lingüística català ha estat 'reconegut i avalat' pel Consell d'Europa com a model de cohesió social. En aquest sentit, el text afirma que sentències com aquestes 'poden provocar la fragmentació' social segons els usos lingüístics.

Finalment, Llinars Decideix mostra el seu suport a les escoles del país i a les accions de rebuig contra la sentència que estan sorgint des de la societat civil. Després de la lectura del manifest els presents han entonat el Cant dels Segadors.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
3 de gener de 2011, 20.01 h

El més important és el cant dels segadors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
J.S.G. fletxa Sant Boi
3 de gener de 2011, 15.25 h

SALUT I FORÇA


VISCA TERRA LLIURE II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de gener de 2011, 08.49 h

Endavant, Llinars!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.