directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'La dansa de la mort' omple pàgines a la premsa mexicana

Hi dediquen elogis i paraules d'admiració per la conservació d'una tradició tan antiga

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'La dansa de la mort' de Verges encara omple pàgines a la premsa mexicana una setmana després de la seva actuació al 36 Festival Internacional Cervantino.

Aquest ha estat l'espectacle que més seguiment ha tingut per part dels mitjans de comunicació després de la presència de Joan Manuel Serrat. Portades, obertures de la secció de cultura o pàgines interiors prèvies a l'actuació, més portades, reportatges especials i entrevistes posteriors a les seves dues actuacions.

Comparteix
   

La premsa mexicana encara es fa ressò de 'La dansa de la mort' de Verges una setmana després del seu pas pels carrers de Guanajuato. Els diaris més importants del país 'Reforma', 'Milenio', 'Universal' o 'La Jornada', li han dedicat elogis i paraules d'admiració per haver conservat una tradició tan antiga.

El crític de teatre del diari 'Universal', Gonzálo Valdés, ha titulat 'Esquelets dansants celebren la mort' i en el seu article ha dit que 'té la senzillesa pròpia d'un ritual catòlic' o que 'és un ritus de vida des d'una òptica teològica i metafísica'. També ha dit que ha estat una experiència 'intensa i interessant' de dimensions 'impressionants', 'tan breu el temps de la Dansa com la mort mateixa y un instant certament esglaiador'.

La corresponsal del diari 'La Jornada', Fabiola Palapa, la titlla de 'desconcertant' i en diu 'tan diferent del que la mort representa aquí'. En el seu article remarca la 'sorpresa' que va produir la processó en el públic, del qual diu no 'estar preparat' per un ritus com aquest i en diu 'quelcom d'una solemnitat excepcional'. I acaba dient 'els esquelets es retiren i comença la pluja d'aplaudiments'.

El diari 'Reforma' li dedica una pàgina completa de la secció de cultura amb una foto i el titular 'Arriba la 'mort' des de Catalunya'. El corresponsal, Óscar Cid, li dóna els adjectius de 'solemne' i 'esglaiadora', igual que altres mitjans, en diu que és 'desconcertant' per un públic que no sabia què anava a veure.

'Milenio', diari d'àmbit estatal, en diu 'única' per ser una tradició amb tanta antiguitat i dedica un reportatge fotogràfic a les pàgines centrals del suplement que treu els diumenges, on diu que s'ha convertit en un dels espectacles de carrer 'més importants' dels que s'han presentat i en remarca que 'iguala' tots el éssers humans ja que tots morim.

Altres diaris a nivell de l'estat de Guanajuato com el 'Correo' diu de la Dansa que és una 'joia' que el ritus és en 'mutisme, de relíquia històrica'. El 'Sol de Iraputo' titula 'A Mèxic la mort és festa, a Verges silenci'.

Les televisons també s'han fet ressò de les representacions de 'La dansa de la mort'. Canals a nivell nacional, com ara Canal 22 o Canal 11 dedicats a la cultura, o els informatius de televisions nacionals com Televisa, van dedicar uns minuts a la dansa. A nivell estatal, el Canal 4, ha estat dos dies retransmetent la gravació de la processó completa.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.