directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Audiència Nacional espanyola arxiva la causa per la crema de retrats del rei la tarda de la Diada

Manté la investigació per 'ultratjar' una bandera espanyola

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decidit retirar els càrrecs per la crema d'un retrat dels Reis durant la celebració de la Diada al passeig del Born i ha ordenat traslladar el cas de la crema d'una bandera espanyola al jutjat instructor de Barcelona perquè investigui el suposat delicte d'ultratge a Espanya.

Els quatre identificats pel Departament d'Interior de Joan Saura eren Guifré Rodes, Marc García, Joaquín Español i Elisenda Ramos i han declarat durant trenta minuts davant el jutge. Un cop han sortit de l'Audiència Nacional, Marc García, ha denunciat una 'persecució política' i un 'excés de zel' per part dels cossos policials i els tribunals de l'Estat.
cremafotosreiespanya
cremafotosreiespanya

Comparteix
   

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Santiago Pedraz, ha decidit sobreseure provisionalment la causa contra quatre joves acusats de cremar un retrat dels Reis, considerat un delicte d'injuries greus a la més alta representació de l'Estat amb una pena de 6 a 24 mesos. Pedraz considera que 'no hi ha base' per imputar ningú, ja que no han aconseguit identificar els autors materials de la crema.

No es pot imputar, assegura el jutge en el seu escrit, ni Guifré Rodes, que va llogar la furgoneta en què suposadament es van canviar de roba els responsables de la crema ni Marc Garcia, que els va acompanyar a una furgoneta per canviar-se.

Per contra, Pedraz ha remès al jutjat d'instrucció de Barcelona la causa per la crema d'una bandera espanyola durant la mateixa manifestació. Un fet considerat per l'Audiència Nacional com un delicte d'ultratge a Espanya, penat amb una multa de 7 a 12 mesos. Per l'alt tribunal, aquest delicte és competència de la justícia ordinària.

El jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, els ha interrogat durant trenta minuts en total. Guifré Rodes, Marc García, Joaquín Español i Elisenda Ramos han comparegut davant el jutge d'un en un.

Els identificats asseguren que van participar a la manifestació però que no van cremar ni fotografies ni retrats. Els joves no han contestat a les preguntes del fiscal, però si a les qüestions de la seva advocada. Han declarat en català amb presència d'un intèrpret.

Posteriorment, a la sortida de l'Audiència Nacional, Marc Garcia, ha volgut denunciar un 'excés de zel' per part dels cossos policiais i ha assegurat que es tracta d'un cas clar de 'persecució política' i segons el jove ha demostrat que 'ni l'Audiència Nacional es creu els seus propis informes'. Garcia també ha volgut demostrat la seva solidaritat amb els setze joves que seran jutjats la setmana vinent en aquest mateix tribunal per cremar fotografies dels reis a la Plaça del Vi en solidaritat amb els primers condemnats, Jaume Roure i Enric Stern, el passat 22 de setembre.

La Fiscalia va demanar la citació d'aquestes quatre persones en un escrit en el què relatava que durant la tarda de la passada Diada va tenir lloc una manifestació convocada per 'col•lectius del moviment independentista radical català'. La marxa celebrada a Barcelona va arribar al Passeig del Born, i en aquest moment 'dos individus no identificats amb vestimenta similar i els rostres tapats amb mocadors negres van pujar a la tarima muntada com un escenari i van cremar un fotografia de grans dimensions dels reis d'Espanya'.

Posteriorment aquestes dues persones es van canviar de roba dins una furgoneta aparcada prop de l'escenari improvisat, i es van barrejar amb la resta de manifestats, segons el relat del fiscal. Aquest fet va impedir que se'ls identifiques. Els Mossos han aconseguit esbrinar la identitat de la persona que va llogar el vehicle en el què es van canviar de roba, Guifré Rodes, i a qui els va conduir fins allà, Marc García.

Després de cremar les fotografies, 'quatre individus amb indumentària similar als anterior i rostres coberts amb mascares blanques van pujar a l'escenari per cremar una bandera d'Espanya i una altra de la República Francesa'. Els Mossos van identificar a dues persones: Joaquim Español i Elisenda Ramos.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
24 d'octubre de 2008, 20.17 h

En Saura, no solament és un incompetent, inútil, inepte per al càrrec que ocupa i mercenari dels espanyols, que s'ha fet seu el cos dels mossos, als quals ha alliçonat com cal a l'objecte de convertir-se en policia repressora de les nostres llibertats. Perdoneu la vulgaritat de la següent frase: , al capdavall no podem oblidar que moltíssims dels números dels mossos, són antics guàrdies civils, o fills d'aquests, o fills d'immigrants d'arrels espanyolistes i fins i tot ultres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joaquim fletxa Barcelona
22 d'octubre de 2008, 16.09 h

Per desgràcia això no dissuadirà al conseller català d'interior Xoan Saura de seguir perseguint als patriotes catalans que protestin pacíficament contra la repressió espanyola.

Joan Saura és el nou Melitón Manzanas de la polícia espanyola.






Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.