directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC reclama a Mas que es replantegi la supressió de l'impost de successions

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, demana al president Artur Mas que es replantegi una de les seves propostes electorals bandera, la supressió de l'impost de successions, abans de fer efectiva 'cap retallada' en matèria de sanitat pública o d'ajudes a la dependència. 'No ho entendríem', ha insistit Llorente, que ha recordat que gràcies al seu partit, el '90% dels catalans estan exempts de pagar res quan hereten'. El portaveu també ha recordat a Mas que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va reconèixer en rebre la seva cartera que l'anterior Govern 'havia fet els deures'. 'No s'entén' el dèficit de la Generalitat anunciat per Mas, 'sembla que es contradiguin', ha conclòs.
Xavier Vendrell, Ignasi Llorente, ERC
Comparteix
   


Etiquetes
ERC no entendrà les retallades que Artur Mas ha anunciat aquest dimarts, si abans no es 'replanteja' la supressió de l'impost de successions, que assegura uns ingressos per a la Generalitat d''uns 400 MEUR'. No té cap sentit, ha criticat Ignasi Llorente, lluitar contra el dèficit públic retallant 'despesa sanitària o ajudes de la dependència'. Més encara, si es té en compte, que el '90% dels catalans' estan exempts de pagar res quan hereten 'gràcies a ERC'.

Sobre l'anunci de Mas que ha alertat que el dèficit de la Generalitat de l'any 2010 podria tancar-se amb xifres superiors a les previstes per l'anterior executiu i arribar als 7.800 MEUR, Llorente ha assegurat no entendre res. 'No ha quedat clar, perquè el conseller Mas-Colell va dir que el Govern anterior havia fet els deures i que s'havia treballat en la línia adequada', ha recordat. 'Unes i altres afirmacions no coincideixen i sembla que siguin contradictòries'.

Ocupació 'per regeneració natural'
El portaveu d'ERC ha afirmat que les valoracions que el president Zapatero i el president Mas han fet de les darrers dades de l'atur, s''assemblen massa'. Llorente lamenta que fins ara tota la política iniciada per Mas es limiti 'a fer declaracions' sobre la necessitat de fer créixer l'ocupació enlloc d'incentivar-la 'amb decisions i mesures'.

'Es diria que tant Zapatero com Mas esperen que els llocs de treball es regenerin de manera natural, a remolc de l'economia alemanya, i sense que ells hagin de fer cap gest', ha criticat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
6 de gener de 2011, 18.56 h

Com diu l'ex-votant, CIU ha guanyat les eleccions, en les que deia que el tenia que suprimir, doncs ara es el que farà.
Per altre banda, si fas pagar l'impost a les clases altes, aquest tributaran a altres regions. (jo ja en se d'un que te la seu fiscal de la seva empresa a Navarra, i d'altres que monten la empresa a Burgos...)amb el que la feina, els llocs de treball i els diners marxen de Catalunya, digue-me doncs si es així com voleu que Catalunya aixequi el cap.
Com sempre els de ERC done... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan Besora fletxa Lloret de Mar
5 de gener de 2011, 22.09 h

Capsigrany i Pep, és molt d'agrair la vostra tasca de informar amb precisió sobre el tema de l'impost de successions. CiU el portarà en el seu programa electoral com diu un d'aquest convergents, però realment enretirar aquest impost és una gran injusticia envers les clases humils del nostra pais. Sembla que estàn cofois per poder-se posar a l' altura de la comunitat de l' Esperanza Aguirre.Ja ens està be que ens caiguin les set plagues de Egipta al nostra malaurat pais, a veure si de una... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
capsigrany fletxa riumors
5 de gener de 2011, 19.47 h

La web d'economia que informava sobre la repercussió del nou impost de successions no va durar ni una hora quan Ciu va entrar al govern. Va ser el primer que van esborrar. Jo pero ho tinc arxivat i si algu ho necessita li puc ver arribar. Tenen por de que se'ls hi vegi masa el llautó aquest de CiU , al servei d'aqui estan?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
5 de gener de 2011, 18.33 h

La supressió de l'impost de successions està en el programa electoral de CiU, i CiU va guanyar amb una amplissima majoria les eleccions, ara cal complir.

Per altre banda, aixó de que només paguen els "més rics", com tot el que diuen els del tripartit és demagògia barata i anu mentida com una catedral, com sempre. Només repetiu com lloros la retòrica que us passa l'inùtil de'n Llorente.

Si la gent hagués votat majoritàriament als d'Esquerra, cosa que no ha passat, ara podriau aplic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pep fletxa Alt Empordà
5 de gener de 2011, 16.29 h

Tu , Un que mai tornarà a votar ERC...NUNCA DIGAS NUNCA JAMÁS...
Tu ets un intoxicador de la JNC..n'hi ha que et coneixen, però ai las.. a veure si algun dia t'adonarás com el malhaurat Pere Esteva que CiU només va a la pela i el País li importa un Rabe...a no ser que a tu l'ùnic que t'interesi com al teu partit sigui la pela, clar!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pep fletxa Alt Empordà
5 de gener de 2011, 15.29 h

Claudi, no hi entens ni un borrall... saps que és el valor cadastral? tu flipes i molt i deus flipar perquè vols.
Mira ja que tu no ho saps tu explicaré amb exemples concrets. Un edifici mitja amb nou pisos, te un valor Cadastral de 80.000 euros..concretament l'edifici on visc jo de lloguer. Dades que conec previa informació donada pel propietari.
Com que no en vols saber i és tan fàcil com entrar a la pag. web de la Generalitat i lleguir-ho, copio i engantxo el que diu al començament ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
5 de gener de 2011, 14.02 h

Això de que ara ja només el paguen els més rics és una fal·làcia tripartita per justificar la "rebaixeta" que es va fer.
Mireu els mínims exempts i el que val un pis o dos amb els valors cadastrals actualitzats. És ridícul afirmar que ara només el paguen els més rics. Aquests "més" rics no el paguen perquè tenen els seus mitjans legals per evitar-ho. Ara mateix el segueixen pagant les classes mitjanes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Artur ObaMAS i CARELL fletxa ESPANYA S'ENFONSA..SALVEM CATALUNYA..!! INDEPENDÈNCIA !!
5 de gener de 2011, 12.42 h

Algú pot dir-me, si es que ho sap, com estan els casos de corrupció mafiosa en el que hi estant imputats dirigents del PSC, CDC i UDC..? vull dir cas PALAU de la Musica, Cas PRETORIA...cas del HOTEL amb el de carrer Ciutat..qui pot dir quelcom? ho potser es un dels punts que no es varen ensenyar en el pacte entre el PSC i CIU..?

Colla de pocavergonyes unionistes corruptes socioconvergents. I ara parlen de suprimir l'impost als rics a Catalunya i retallar la atenció mèdica i prestacions a l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de gener de 2011, 12.32 h

Ara entenc les paraules d'ahir del Súper Artur quan deia que s'haurien d'adoptar mesures, les quals esperava que tots els catalans entendríem. Jo ho entendria si fos un català com ell, amb les mateixes rendes, els mateixos sous, feina fixa durant quatre anys i que quan està malalt no ha d'anar a fer cua en lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
5 de gener de 2011, 12.28 h

#4 Què diu Vostè, ja sap el què diu ???. Vostè és un desinformat que només escolta allò que li diuen uns minuts abans. Actualment a Catalunya, quasi ningú ha de pagar l'impost, llevat d'aquells que tenen les rendes més altes. I ja que diu això, què dirà quan el súper Artur comenci a retallar en sanitat ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.